8 Films Over het Verliezen van je Maagdelijkheid


11

Nog maagd? En stilletjes aan plannen om maagd-af te zijn? Madonna kan je helpen met haar ‘Like a Virgin’. Maar ook deze 8 films geven je misschien inspiratie. Bovendien zijn ze ook nog eens erg leuk om naar te kijken. Geniet met een biertje van ons lijstje!

8. Cruel Intentions (1990)

cruel-intentions

Stiefbroer en stiefzus sluiten een pact. De stiefbroer moet Annette ontmaagden, dat is een meisje dat met seks wil wachten tot na haar huwelijk. Als broer verliest, krijgt zus zijn jaguar, als hij wint, krijgt hij zijn stiefzus.

7. American Beauty (1999)

american-beauty

Kevin Spacey lijkt het perfecte leventje te leiden in een mooi huis, een hippe job, samen met een prachtige vrouw en dochter. In werkelijkheid zit hij er helemaal door. Hij is zijn job beu, zijn vrouw en hij praten bijna niet meer (laat staan de rest) en met zijn dochter heeft hij geen band. Zijn nieuwe buurjongen doet zijn ogen open gaan. Hij verandert radicaal een aantal zaken in zijn leven en voelt zijn bloed weer stromen. Ook voor één van de vriendinnen van zijn dochter. Over haar begint hij intens te fantaseren, hij sport om er goed uit te zien voor haar. Maar wanneer het blijkt dat ze nog maagd is, wijzigt hij toch zijn plannen.

6. The Virginity Hit (2010)

the_virginity_hit

Platte humor, over vier kerels en een camera. Ze leggen hun zoektocht en ervaringen vast over één van de belangrijkste momenten in hun jonge leven, namelijk hun maagdelijkheid verliezen. De thema’s: seks (natuurlijk), friends with benefits, internetfraude en zelfs pornosterren. De film krijgt een R rating, dat wil zeggen dat er uitgesproken seksuele content in zit, naaktheid, vuile taal, drugs- en alcoholgebruik. Maar wel allemaal heel grappig!

5. Fast Times at Ridgemont High (1982)

fast-times-at-ridgemont-high

De meeste films over het verliezen van maagdelijkheid zijn natuurlijk de beroemde sekskomedies met oversekste tieners. Deze 80ies film is een van de beste in het genre. In deze film gaat het over een groepje scholieren die een fijn leven hebben wanneer ze op de drempel van hun volwassenheid staan. Maar ze worstelen allemaal met de sociale druk van het verliezen van hun maagdelijkheid. Ook andere thema’s komen aan bod, welk beroep willen ze gaan uitvoeren na hun schooltijd en hoe om te gaan met vervelende leerkrachten. Deze film legde de basis voor wat een echt filmgenre ging worden: de high school comedy. Het was ook een mooi startpunt voor verschillende jonge acteurs die daarna een respectabele carrière uitbouwden, waaronder dus Sean Penn maar ook Jennifer Jason Leigh.

4. Adventureland (2009)

adventureland-2009

1987. Een net afgestudeerde tiener (Jesse Eisenberg) moet zelf zorgen voor het betalen van zijn opleiding. Hij heeft echter erg weinig ervaring, en wordt niet weerhouden bij zijn sollicitaties. Zo komt hij uiteindelijk terecht bij een nietszeggend baantje in het pretpark Adventureland. Daar wordt hij al snel verliefd (op Kristen Stewart), en hij leert over het leven, liefdesverdriet, gebroken harten, vertrouwen en ook de echte liefde.

3. Superbad (2007)

superbad

Een film over het belang van vriendschap en je maagdelijkheid verliezen. Twee amigo’s spreken af voor het einde van het schooljaar een vriendin aan de haak te slaan. Het gaat echter helemaal mis op de avond van het schoolfeest wanneer ze alcohol proberen te kopen. Ze realiseren zich gelukkig dat hun vriendschap belangrijker is dan een vriendin.

2. American Pie (1999)

american-pie

De eerste film van een hele reeks. We zien veel B&B’s (borsten en billen) en een flinterdun verhaaltje. Maar de situaties waar deze jongeren uit het senior jaar in terecht komen, zijn bijzonder grappig te noemen. Steve is de enige die al seks had, de andere zijn nog ‘brave’ maagden? Nu braaf? Er ligt wat druk op want de jongeren spreken af dat ze voor het einde van het schooljaar allemaal ontmaagd willen worden.

1.The 40 Year Old Virgin (2005)

the-40-year-old-virgin

40 zijn en maagd. Tja, het kan iedereen overkomen. Ook het personage in deze film gespeeld door Steve Carell. Zijn vrienden werken samen om aan de situatie zo snel mogelijk een einde te maken. Met hi-la-ri-sche scènes tot gevolg. Wanneer hij een leuke dame ontmoet met drie kinderen, denken zijn vrienden dat het gepiept is. Maar nee, want de twee besluiten hun relatie zuiver platonisch te houden.


Like it? Share with your friends!

11
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *