15 Beste Erotische Thriller Films


1

De erotische thriller was een geliefd genre in de jaren `80 en `90. Het was het tijdperk net na de film noir. De realistische en soms wat depressieve films uit Frankrijk die precies het tegenovergestelde waren van de typische Amerikaanse Hollywoodfilms. Veel van de erotische thrillers uit de jaren daarna zijn gebaseerd op dit genre en, bijzonder genoeg, vooral geproduceerd door Hollywood. Blijkbaar hadden ze toch stiekem meegekeken naar hun Franse concullega`s. Inmiddels worden ze zelden nog gemaakt, ingehaald door hele nieuwe genres en een ander soort publiek. Maar als echte liefhebber kun je ze nog makkelijk terugvinden. Misschien zelfs wel in je eigen filmarchief. Hierbij een overzicht van de 15 meest opwindende en meest sexy erotische thrillers.

15. Cruel Intentions, 1999

Filmmakers zijn gek op tieners die druk bezig zijn om volwassen te worden. Je kunt er alle kanten mee op, van feel good, tot erotisch en ja, ook voor de erotische thriller lenen de pubers zich goed. In Cruel intentions gaat het over Sebastian en Kathryn . Twee superverveelde, superrijke tieners met teveel ongecontroleerde hormonen. De stiefbroer –en zus flirten niet alleen wanhopig met elkaar, maar hebben het ook voorzien op hun nette en goed opgevoede klasgenootje. Gaat het ze lukken om haar op het verkeerde pad te brengen?

14. Angel Heart, 1987

Harry Angel is een privé detective die een bijzondere opdracht krijgt. Hij moet een verdwenen zanger zien terug te vinden met de bijpassende naam Johny Favorite. Die is vele jaren daarvoor spontaan verdwenen. Na wat rondspeuren komt Angel terecht in New Orleans. Daar zijn genoeg mensen die zich Favorite wel kunnen herinneren. Zo lang het duurt tenminste, want de ene na de andere komt op een bijzondere manier om het leven. Wat voor geheim gaat er schuil achter deze zanger?

13. Wild Things, 1998

Bij een gemixt genre zoals de erotische thriller kun je als regisseur twee kanten op. Of je neigt meer naar de thriller, of meer naar de erotiek. De naam `Wild Things` zegt misschien al genoeg. In deze film werd vooral nagesproken over de penis van Keven Bacon en over het trio tussen Denise Richards, Neve Campbell en Matt Dillon. Wild Things is een typische neo-noir film.

12. The Handmaiden, 2016

The Handmaiden is een uitzondering als het gaat over dit genre, aangezien de film zeer recent is. Ook het onderwerp is gevoelig. Het gaat over een Koreaans `kamermeisje`, Sook-hee, die terecht komt bij de rijke Japanse meesteres Lady Hideko, tijdens de Japanse bezetting van Korea in de jaren `30. Vervolgens ontstaan een klassieke driehoeksverhouding. Sook-hee heeft een oogje op Count Fujiwara. Die probeert op zijn beurt Lady Hideko te verleiden. En wat de plannen van Hideko zijn? Dat blijft nog even geheim.

11. Cat People, 1982

Cat People is een remake van de oorspronkelijke film uit 1942. Het gaat over Irena (de sexy Nastassja Kinski) die op bezoek gaat bij broer Paul in New York. Daar wordt ze verlief op zoöloog Oliver. Dan komt Paul met een wel heel bijzonder verhaal op de proppen. Hij verteld dat zowel hij als Irena weerkatten zijn, een alternatief op weerwolven. Om te voorkomen dat ze definitief in een luipaard verandert moet ze seks hebben met iemand van haar eigen soort. Irena en Oliver willen het zo ver niet laten komen en gaan de strijd aan met broer Paul om een oplossing te vinden voor hun eigenaardige probleem.

10. Femme Fatale, 2002

Een beetje Femme Fatale is van alle markten thuis. Dat zie je zonder meer aan hoofdrolspeelster Rebecca Romijn die in de huid kruipt van een uitgekookte juwelendief. Ze berooft niet alleen de eigenaar van de juwelen, maar bedondert ook haar mede juwelenrovers. Ze gaat er vandoor met de buit en leeft jarenlang in relatieve rust. Tot op een dag haar mede juwelendieven voor de deur staan. Is er een manier waarop Rebecca aan deze dreiging kan ontsnappen?

9. Sea of Love, 1989

In deze erothische film speelt Al Pacino de rol van detective Frank Keller. Die moet wel een heel bijzondere reeks moorden zien op te lossen. Het zijn allemaal mannen die maar één ding gemeen hebben: ze schreven allemaal een column over hun eenzaamheid in een lokale krant. Frank krijgt een lumineus idee en schrijft met wat kunst- en vliegwerk zijn eigen column. Dan ontmoet hij de razend knappe Ellen Barklin. Ondanks alles valt Frank voor haar, terwijl zij mogelijk ook de dader is. Als dat maar goed afloopt.

8. The Last Seduction, 1994

Het machtigste wapen van de vrouw is verleiding. Tenminste, dat vonden de filmmakers van The Last Seduction. In deze film is de hoofdrol weggelegd voor Linda Fiorentino die de bedrieglijke Bridget speelt. Ze verleidt een man, waarna ze er vandoor gaat met zijn geld. Na een bizar verlopen deal waarbij ze een man verleidt om medicinale drugs te verkopen, waarna zij er vandoor gaat met het geld, wordt de grond toch wel erg heet onder de voeten van Bridget. Nog een laatste verleiding dan. Deze keer bij een man die haar bescherming kan bieden.

7. In the Cut, 2003

Meg Ryan is een brave schooljuf. Tenminste, zo lijkt het. In werkelijkheid heeft ze het verlangen om meer te ontdekken. Dus als ze in contact komt met een politieagent, grijpt ze de kans aan om alles op seksueel gebied zo goed mogelijk te ontdekken. Maar de agent heeft ook zijn eigen agenda. Hij onderzoekt een moord op een jonge vrouw die op de stoep voor Ryan`s huis is gevonden. Al snel lopen de zaken uit de hand. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor wat?

6. Fatal Attraction

Fatal Attraction is zonder meer één van de betere erotische thrillers. Michael Douglas speelt Dan, een normale huisman die zijn kans waar ziet als vrouw en kind een weekendje van huis zijn. Hij duikt de kroeg in en beland in een one-night-stand met totale vreemde Alex. Die denkt heel anders over het principe van `one-night-stand`. Binnen de kortste keren staat ze namelijk weer bij Dan aan de deur, en nog een keer en nog een keer. Het loopt volledig uit de hand en de vraag is vooral, wanneer komt de knal?

5. Bound, 1996

Iedereen kent de Wachowki`s van The Matrix. Maar voordat ze die films regisseerden was er Bound. Vergelijk beide films en je ziet een aantal interessante gelijkenissen. Bijvoorbeeld de gebruikte zwarte kleding. In Bound gaat het over Gina die haar buurvrouw verleidt, die `toevallig` ook een grote maffiabaas is. Uiteraard gaat dit niet alleen over liefde, maar zeker ook over de twee miljoen dollar die de twee willen stelen van de gangster.

4. Eyes Wide Shut, 1999

Een relatie tussen Nicole Kidman en Tom Cruise, beiden erg jong. Het is natuurlijk gedoemd om minstens behoorlijk op de proef te worden gesteld. Nicole speelt Alice, zij komt op de proppen met haar nogal eigenaardige seksuele fantasieën over andere mannen. Haar man William (Tom Cruise) is daar nogal van ondersteboven. Hij loopt door de stad om vervolgens terecht te komen in een landhuis waar net een orgie van start gaat tussen illuminatie. Wie is hier nou een beetje apart? En komt het nog goed tussen de twee?

3. Body Double, 1984

Een niet al te succesvolle acteur komt er achter dat zijn vriendin vreemd gaat. Dat doet natuurlijk pijn en misschien is het ook daarom dat hij een uitnodiging accepteert van een mede acteur om op zijn huis te passen. Een nogal luxe gebeuren in de heuvels van Hollywood. Daar gebeuren vreemde dingen, zoals een buurvrouw die zichzelf iedere avond nogal zichtbaar voor het raam staat uit te kleden. De acteur raakt al snel geobsedeerd door haar, maar dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen.

2. Body Heat, 1981

In Body Heat gaat het over advocaat William Hurt en de knappe Femme Fatale Kathleen Turner. De film is vooral interessant vanwege de nogal `hete` scènes die je al kunt zien aankomen, puur door de titel van de film. Daarnaast is er een plot die echt past bij een film noir. En een relatie aangaan met een Femme Fatale is natuurlijk nooit zonder risico.

1. Basic Instinct, 1992

Paul Verhoeven maakte wellicht de beste erotische thriller ooit met Basic Instinct. Het bevat alles wat een goede erotische thriller moet bevatten: nogal verbazingwekkende seksscènes, een bizar plot en een met een ijspriem vermoorde geliefde. Daarnaast worden de hoofdrollen gespeeld door Michael Douglas en Sharon Stone. Genoeg reden dus om deze film weer eens onder het stof vandaan te halen.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *