5x Beste Action camera


-1

Wil je graag je acties vastleggen tijdens het sporten? Of ben je op zoek naar een camera die tegen een stootje kan? Dan kom je uit bij de Action Camera. Hiermee kan je snelle opnames maken en hoef je niet bang te zijn dat de camera valt. De camera kan je eenvoudig meenemen tijdens het sporten of tijdens een unieke reis in het buitenland. Ben je benieuwd wat de 5 Beste Action camera’s van dit moment zijn? Wij hebben een toplijst voor je samengesteld.

Lijst met 5 Beste Action camera’s

GoPro Hero 5

De GoPro Hero5 werd uitgebracht in 2016, maar is nog steeds de beste action camera van dit moment. Het blijft nog steeds de meest krachtige en gebruiksvriendelijke GoPro die ooit gemaakt is. Met deze camera film je in 4K beeldkwaliteit en kan je de camera eenvoudig bedienen met een 2 inch touchscreen. Via het touchscreen kan je ook de camera besturen of de beelden terugkijken. De camera heeft ook een ingebouwd GPS systeem. Zo kan je na afloop precies zien waar je de opnames gemaakt hebt. De camera heeft ook nog een 12 Megapixel camera waar je RAW foto’s mee kan maken tijdens het filmen.

GoPro Hero 7

De GoPro Hero 7 is regelmatig uitgekozen tot de beste action camera van dit moment. Het is de opvolger van de GoPro 6 en weet op indrukwekkende wijze actie filmpjes vast te leggen. Extra fijn van deze camera is dat hij ook super geschikt is om mee te fotograferen. Dankzij stembediening kan je zelfs tijdens het sporten opdrachten geven. Heb je handen vol? Dan kan je de GoPro op een statief monteren. Het is zelfs mogelijk om hem direct op je mountainbike te monteren. Dankzij de vernieuwde software is de camera ook zeer eenvoudig in gebruik. Zelfs als je geen professionele techneut ben kan je deze camera gebruiken!

EKEN H9R

Ben je geen professional en wil je gewoon de Action Camera eens uitproberen? Dan hebben wij een verrassing in onze lijst zitten. De EKEN H9R is een relatief onbekend merk, maar je kan hier prima 4K actiefilmpjes mee maken. Voor z’n prijsklasse levert de camera echt topkwaliteit af. Qua design heeft de camera veel weg van de oude GoPro Hero 4. De camera is net zo compact en kan zelfs accessoires van de GoPro Hero 2 gebruiken. De camera heeft een waterdichte behuizing en is prima in gebruik voor als je af en toe een actiefilmpje maakt!

YI II 4K Action Camera

Ben je op zoek naar een actie camera die geweldige foto’s en video’s maakt? De YI II 4K Action Camera maakt dankzij een groothoeklens van 155 graden de beste filmpjes tijdens je eigen stunts. Met het touchscreen stel je de camera eenvoudig in en kan je overschakelen naar de fotografie functie. Dankzij de hoge kwaliteitsaccu kan je tot 120 minuten video’s opnemen zonder de camera op te laden. Dankzij de wifi connector kan je direct de beelden delen op je eigen social media. Je hoeft hiervoor de camera niet meer los te koppelen.

Nikkei Extreme X6

Ben je op zoek naar betaalbare actie camera voor het maken van opnames? Dan kom je uit bij de betaalbare Nikkei Extreme X6. De actie camera heeft een waterdichte behuizing en diverse aansluitmogelijkheden. Je kan hiermee echt overal filmen zelfs onderwater. De beelden worden direct opgeslagen op de opslagkaart. De camera kan zowel in 4K als Full HD filmen. Met Full HD gaat je batterij zelfs nog langer mee!

Veelgestelde vragen

Zit er een verschil tussen een actiecamera en gewone camera?

Jazeker de actie camera is bestand tegen water en diverse trillingen. Je hoeft niet bang te zijn dat de camera valt. Daarnaast probeert hij in de meest extreme omstandigheden nog de perfecte opnames te maken.

Wanneer maak je gebruik van een actiecamera?

De meeste mensen doen dit tijdens het sporten. Bijvoorbeeld als je gaan snowboarden en je tijdens de route wilt filmen. Of als je op vakantie gaat mountainbiken en je de omgeving wilt vastleggen. Maar ook tijdens het duiken kan de actiecamera gebruikt worden. De camera is tenslotte waterdicht.

Waar zit het verschil bij de bovenstaande camera’s?

Naast de prijs zit er vooral verschil in de functionaliteiten. Sommige camera’s filmen bijvoorbeeld alleen HD en andere in 4K. Er zitten ook camera’s die je met spraak kan bedienen tussen. Dit is handig tijdens het sporten. Je hoeft zo niet eerst de camera erbij te pakken.

Waar moet je opletten bij de aanschaf?

Check vooral even hoe je de camera eventueel kan monteren. Dit is vooral bij mountainbiken of snowboarden handig. Je hoeft zo niet de camera tijdens het sporten zelf vast te houden. Dit laatste kan onhandig zijn bij een actie camera.


Like it? Share with your friends!

-1
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *