Top 20 Actiefilms Met Vrouwen in de Hoofdrol


0

In de meeste actiefilms is het een man die de stoere actieheld speelt. Denk aan films met Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Steven Seagal of Jean-Claude Van Damme. Maar er zijn zeker uitzonderingen, er zijn ook films met stoere actie chicks!

20. Superhelden films

superhelden

Er zijn al een aantal films over vrouwelijke superhelden gemaakt maar tot nu toe zijn ze helaas eigenlijk allemaal slecht, denk aan: Supergirl, Catwoman, Aeon Flux, Elektra, Ultraviolet, en Barb Wire. We hopen dat de Wonder Woman film die waarschijnlijk in 2017 in de bioscopen draait eindelijk een goede vrouwelijke superheld op het grote scherm brengt!

19. Lucy (2014)

lucy

De Franse regisseur Luc Besson geeft graag vrouwen de hoofdrol in zijn actiefilms. Lucy wordt gespeeld door Scarlett Johansson, die als Black Widow natuurlijk wel vaker te zien is in actiefilms, een jonge vrouw die gedwongen wordt drugs te smokkelen. Wanneer ze per ongeluk in aanraking komt met de drugs krijgt ze superkrachten. Deze gebruikt ze om wraak te nemen.

18. Haywire

haywire

Gina Carano is een voormalig MMA vechter, een echte actiechick dus! sinds 2009 is ze actrice. In de film Haywire, van regisseur Steven Soderbergh, speelt ze een geheim agente die de smerige klusjes van de overheid uitvoert.

17. Everly

Everly

Salma Hayek als actieheld, wie had het kunnen denken, in Desperados deed ze natuurlijk wel haar best maar moest ze toch vooral door Antonio Banderas gered worden. In Everly slaat ze op brute wijze een grote groep moordenaars van zich af.

16. G.I. Jane

gi jane

Lt. Jordan O’Niel ( Demi Moore) krijgt als eerste vrouw de kans om zich te bewijzen bij een elite Navy SEALS-unit.

15. Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow

Het is natuurlijk een beetje de vraag of Emily Blunt of Tom Cruise de hoofdrol heeft in Edge of Tomorrow. Maar het is in ieder geval Emily Blunt die het hardste ass kickt!

14. Salt

salt

Angelina Jolie zien we meerdere keren in de lijst. We hadden misschien ook nog wel Wanted kunnen toevoegen. De rol die ze speelt in Salt was eigenlijk geschreven voor Tom Cruise.

13. Colombiana

Colombiana

In Colombiana speelt Zoe Saldana op als keiharde huurmoordenaar. Haar ouders zijn op jonge leeftijd vermoord door een drugsbaron in Colombia. In haar vrije tijd is ze opzoek naar wraak.

12. Point of No Return

point of no return

Point of No Return is de Amerikaanse remake van La Femme Nikita (zie hieronder). Bridget Fonda speelt de bloedmooie huurmoordenaar die werkt voor een dubieuze agency.

11. La Femme Nikita

La Femme Nikita

Zoals gezegd, de mooie Nikita wordt opgeleid als huurmoordenaar. Later zouden er nog twee series volgen gebaseerd op het personage.

10. Kick-Ass

.
kick ass

Chloë Grace Moretz als 11-jarige zwaardvechtster Hit Girl heeft misschien niet de hoofdrol, maar ze is misschien wel het hardste personage uit de film!

9. Long Kiss Goodnight

Long Kiss Goodnight

Samantha Caine (Geena Davis) weet niet dat ze een actieheld is, ze lijdt aan geheugenverlies. Ze moet toekijken hoe een wapenhandelaar haar dochter ontvoerd, dat is totdat ze haar dodelijke instincten terugkrijgt!

8. Mad Max: Fury Road

Mad Max Fury Road

In de eerste drie Mad Max films is de actiester duidelijk nog een man. In het nieuwste deel echter is het Furiosa (Charlize Theron) die de echte bad-ass is!

7. Crouching Tiger, Hidden Dragon

Crouching Tiger, Hidden Dragon

We hadden meer martial arts films kunnen toevoegen met vrouwen in de hoofdrol. De bekendste is waarschijnlijk Crouching Tiger, Hidden Dragon waarin Michelle Yeoh en Ziyi Zhang hun vechtskills tentoonstellen.

6. Kill Bill 1 & 2

kiill bill

Uma Thurman als de bruid die zint op wraak! Zoals dat hoort bij een Tarantino film gebeurt dat op brute wijze!

5. Underworld films

underworld

Vier keer heeft Kate Beckinsale (deel vijf komt in 2016) de mooie Selene, een vampierstrijdster die vecht in de oorlog tussen de vampieren en de weerwolven.

4. Resident Evil films

resident evil

Milla Jovovich zal in 2017 zelfs al voor de zesde keer Alice spelen. Ze neemt het op tegen bloeddorstige monsters gecreëerd door een supercomputer.

3. Tomb Raider films

tomb raidre

Met haar rol als Lara Croft in de Tomb Raider films heeft Angelina Jolie de status actieheld verworven.

2. Terminator 2

terminator 2

In deel één van de Terminator is Sarah Connor (Linda Hamilton) nog een ‘normale’vrouw. In deel twee is ze een en al actiechick!

1. Aliens

aliens

Maar de ultieme actiechick is toch wel Sigourney Weaver als Ellen Ripley in Aliens. Ook Ellen Ripley heeft twee films nodig om echt tot bloei te komen als bad-ass, maar in deel twee ruimt ze dan ook eigenhandig alle ruimtemonsters op!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *