5 Beste 360 graden camera’s


1

Ben je op een mooie plek op vakantie? Dan wil je die plek graag vastleggen en mee naar huis nemen. De beste manier om de omgeving vast te leggen is met een 360 graden camera. Fotograferen in 360 graden is best een kunst omdat je op de juiste plekken een foto moet maken. Gelukkig zijn er handige 360 camera’s die in één keer de complete omgeving voor je vastleggen. Ben je benieuwd wat de Beste 360 graden camera is? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld!

5 Beste 360 graden camera’s

GoPro Fusion 360 Garden Camera

GoPro is natuurlijk bekend van de actiefilms die je ermee kan opnemen. Maar deze GoPro kan meer dan alleen actiefilms maken. Hiermee kan je zelfs je eigen 360 graden filmpjes maken. De beelden worden ook nog eens in 5.2 met 30 frames per seconden opgenomen. Je kan de beelden ook nog eens direct op je telefoon terugzien. Of gebruik maken van een speciale VR bril en je eigen virtual reality opnemen. Extra gaaf is dat deze camera zelfs tot 5 meter waterdicht is. Zo kan je zelfs onderwater 360 graden opnames maken.

Ricoh Theta 360 graden camera

Ricoh is al een paar jaar op rij het nummer één cameramerk voor 360 graden camera’s. Misschien ken je het merk al van de printers. Maar buiten de printers om zijn de 360 graden camera’s super populair. Dit standaard model is zelfs ideaal voor onervaren 360 graden camera gebruikers. Dankzij een paar basisfuncties kan iedereen z’n eigen 360 graden foto maken. Met deze camera kan je volledig van onder tot boven je eigen 360 graden opname maken. Zowel professionele fotograven als consumenten maken graag gebruik van Theta als 360 graden cameramerk.

Samsung R210 Gear Live Stream

De Samsung R210 is niet zomaar een 360 graden camera. Je kan hiermee niet alleen haarscherpe 360 graden filmpjes maken. Maar ook nog panorama foto’s en livestream beelden maken. De livestream beelden kan je direct uitzenden op Facebook of Youtube. De beelden worden in 4K opgenomen en kunnen zelfs voorzien worden van een filter. Zo kan je eenvoudig opnames maken. Perfect als je als amateur een 360 graden filmpje wilt maken. Maar ook professionele fotograven hebben baad aan de Samsung R210!

Insta360 One R Twin Editie

Ben je op zoek naar de nieuwste technieken voor je eigen 360 graden video? Dan kom je uit bij de Insta360 One R Twin Editie. Met deze actioncamera kan je live je avonturen vastleggen en zelf je acties live volgen. Er zit namelijk een touchscreen versie aan de voorzijde. Een groot pluspunt is de wisselbare lens en een 4K Wide Angle Lens + 360 graden lens die standaard bijgeleverd wordt. De Insta360 is meer dan gewoon een 360 graden camera. Je kan hier zelfs mee vloggen of dagelijkse filmpjes mee maken. Dankzij een minimala gewicht kan je deze camera eenvoudig overal mee naartoe nemen.

360 Fly

Een unieke 360 graden camera om alleen al te zien is de 360 Fly. Dit kleine ronde apparaatje lijkt een beetje op een dome. Je kan deze op de grond neerzetten om direct een 360 graden opname te maken. Maar je kan de dome ook op een muurtje zetten waar je net op vakantie het mooiste uitzicht hebt. De camera kan 360 graden horizontaal opnemen en 240 graden verticaal. Zonder dure software kan je nu eenvoudig je eigen 360 graden shots maken!

Veelgestelde vragen

Waarom een speciale 360 graden camera?

Een 360 graden opname maken kost veel tijd en werk. Je moet je camera telkens een graad verschuiven en opnames maken. Daarnaast heb je dure software nodig om dit in elkaar te monteren. Een 360 graden camera doet dit in één keer voor je vastleggen zonder software.

Is een 360 graden camera eenvoudig in gebruik?

Er zijn in onze toplijst verschillende 360 graden camera’s die je gewoon als amateur kan gebruiken. Deze zijn echt eenvoudig in gebruik. Met een simpele druk op de knop maak je hiermee al 360 graden opnames.

Kan je ook een 360 graden foto maken met de camera?

De meeste 360 graden camera’s zijn gericht op het maken van 360 graden video’s. Maar er staan in onze toplijst ook camera’s waar je foto’s mee kan maken. Kijk dus eerst waar je de camera voor wilt gebruiken.

Waar moet je echt opletten bij de aanschaf?

Een 360 graden camera neem je meestal als extra gadget mee op reis. Let daarom goed op het gewicht. Je hebt geen zin om een hele zware camera mee te slepen.


Like it? Share with your friends!

1
Melissa

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *