Top 17 Beste Nederlandse Films op Netflix


9

Netflix wordt steeds populairder in Nederland en er worden dan ook steeds meer Nederlandstalige films toegevoegd. Hier een overzicht van de beste Nederlandse films op Netflix.

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande actiefilms niet meer op netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film! (laatste update mei 2022)

17. Just Say Yes (2021)

Lotte droomt net als vele andere meiden al haar hele leven van de perfecte bruiloft. Deze droom lijkt uit te komen maar net op het laatste moment word de bruiloft afgezegd door haar aanstaande. Lotte is er helemaal kapot van waardoor ze bij haar zus gaat wonen. Haar zus Estelle heeft ook plannen om te trouwen.

16. F*ck de liefde (2019)

F*ck de liefde speelt zich af op het prachtige Curaçao. Terwijl Lisa midden in een scheiding zit beleefd ze van alles op Curaçao. Lisa heeft helemaal geen zin in een nieuwe relatie totdat ze de liefde van haar leven tegen komt. Naast het liefdes verhaal van Lisa heb je ook nog haar twee vriendinnen die van alles beleven in de liefdeswereld.

15. Zwaar verliefd (2018)

Isa is een single vrouw, met een succesvolle baan als dierenarts. Als op een dag een knappe klant langs komt met zijn hond begint Isa gevoelens te krijgen. Op een grappige en vooral herkenbare manier zie je hoe Isa haar zoektocht naar haar perfecte man aflegt.

14. Bon Bini Holland (2015)

Bon Bini Holland (2015)

Een komische film over de charmante oplichter Robertico, die op Curaçao in de problemen komt als hij te maken krijgt met een beruchte crimineel. Dat zijn de ingrediënten voor Bon Bini Holland met o.a. Jandino Asporaat in één van de hoofdrollen.

13. Smoorverliefd (2013)

Smoorverliefd is een leuke film over de hectische romantische levens van vier vrouwen in Den haag.

12. Mannenharten (2013)

Mannenharten

De vijf hoofdrolspelers uit deze prent, Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Fabian Jansen en Teun Kuilboer delen buiten hun sportabonnement, heel wat meer zonder dat ze het zelf weten. Hun liefdeslevens blijken heel wat gemeen te hebben. Een (nakend) huwelijk, een relatiebreuk, avances, kind op komst en verliefdheden. Wie van deze mannen volgt uiteindelijk zijn hart?

11. New Kids Turbo (2010)

Na de populaire serie was er in 2010 de film New Kids Turbo. Wanneer de uitkering van Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie wordt stopgezet zien ze maar één oplossing, nergens meer voor betalen!

10. Verliefd op Ibiza (2013)

Verliefd op Ibiza

Een ensemblefilm gezet op het befaamde feesteiland Ibiza. Een deel van een Nederlandse familie leeft vast op het eiland. De rest van de familie komt op bezoek en het gevolg laat zich al raden: tonnen drame en chaos.

9. Weg van jou (2017)

Weg van jou (2017)

Evi wordt met tegenzin overgeplaatst van het bruisende Rotterdam naar het rustige Zeeuws-Vlaanderen, zo begint de liefdesfilm Weg van jou. Ze moet daar echter slagen in het belang van haar carrière. In het begin valt het haar niet mee totdat blijkt dat Zeeland niet alleen maar saai is.

8. Schone handen (2015)

Schone handen (2015)

Eddie heeft het goed voor elkaar in zijn prachtige woning in Amsterdam-Zuid. Zijn vrouw klaagt niet, in deze misdaadthriller Schone handen, tot ze ontdekt waarmee hij hun riante inkomen verdient. Hij belooft haar daarmee te stoppen, maar haar geduld raakt op. Is haar beslissing een verstandige?

7. Wolf (2013)

Wolf (2013)

Het misdaaddrama Wolf vertelt het verhaal van de kickbokser Majid. Deze vechter heeft ook banden in het criminele milieu. Het wordt steeds moeilijker voor hem om deze twee werelden gescheiden te houden.

6. Costa (2001)

Costa (2001)

In de komische film Costa zien we hoe proppers hun werk doen in het Spaanse Salou. Georgina Verbaan speelt een tiener die voor het eerst zonder ouders op vakantie mag. Katja Schuurman en Daan Schuurmans zijn twee van de vier proppers die verantwoordelijk zijn voor een goed gevulde nachtclub.

5. Soof (2013)

soof

Dansen, heerlijk romantisch. Geen wonder dat Soof (Lies Visschedijk), bijna 40, helemaal verliefd wordt op choreograaf Jim (Dan Karaty). Soof, die een druk leven heeft met haar cateringbedrijf, haar drie kinderen en haar man, beseft op het laatste moment dat ze toch alles wil doen om haar gezin bij elkaar te houden. Gaat dat lukken, want haar man heeft ondertussen ook een relatie? Heerlijke Nederlandse romcom om gezellig met zijn tweetjes te bekijken onder een warm dekentje.

4. De Hel van ’63 (2009)

De Hel van ’63

In De Hel van ’63 keren we terug naar de Elfstedentocht van 1963, die werd verreden onder extreme weersomstandigheden. Van de 10.000 deelnemers behaalden er slechts 69 het felbegeerde kruisje. Winnaar Reinier Paping en deelneemster Meike de Vlas waren de basis voor het script.

3. Riphagen (2016)

De beruchte Amsterdamse crimineel Dries Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi’s. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem.

2. Gooische Vrouwen (2011)

Na de populaire serie kon een film niet uitblijven. In 2011 was het zo ver. Cheryl, Anouk, Claire en Roelien zijn er uiteindelijk van overtuigd geraakt dat het innerlijk van de vrouw veel belangrijker is dan het uiterlijk. Daarom gaan ze op cursus in Parijs. Veel studeren doen ze niet, maar ze beleven er wel een onvergetelijke tijd, tot de plicht in Nederland de dames terug naar huis roept.

1. De slag om de Schelde (2020)

In de film word de slag om de Schelde nagebootst dit was in 1944. De film zou in 2020 uitkomen omdat het toen 75 jaar geleden was, maar uiteindelijk is hij toch verplaatst naar 2021. De film is geschreven door Paula van der Oest. De film is niet alleen in Nederland opgenomen maar ook in België en Litouwen.


Like it? Share with your friends!

9
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

4 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *