20 Leukste Meidenfilms Voor Een Meidenavond! (Chick Flicks)


-5

Af en toe is het tijd om je even terug te trekken met de meiden. Lekker snateren, knabbelen aan iets lekkers en geheimpjes vertellen. Een goede meidenfilm hoort daar gewoon bij. Laat je inspireren door ons lijstje. We hebben het met de meeste zorg voor je samengesteld.

20. Jane the virgin  (2019)

De film ‘Jane the virgin’ gaat over Jane Villanueva die beloofd had om voor haar huwelijk kuis te blijven. Door een fout in het ziekenhuis is ze toch zwanger geraakt. Samen met Raf staat haar hele wereld op de kop. Ze voeden de baby samen op, ben jij ook benieuwd hoe dit afloopt?

19. Magic Mike (2012)

Magic Mike

Mike (Channing Tatum) doet allerlei klusjes om zijn American dream te bereiken. Een daarvan is dansen in een stripclub. Hij wordt Magic Mike, de absolute hottie van de dames, bekend om zijn over the top dance moves. Hij geniet met volle teugen van al de voordelen van dit leven. Totdat hij verliefd wordt. Dames, als jullie houden van geweldige lekkere mannenlijven, dan is deze film jullie kans!

18. Friends with benefits (2011)

Of de FWB’s. Justin Timberlake en Mila Kunis beslissen in deze film om seksvriendjes te worden, zonder de emotionele banden. Ze beginnen echter al heel snel allerlei gevoelens te hebben.

17. Crazy stupid love (2011)

Crazy stupid love

Feelgood movie waar Cal (Steve Carell) ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft gehad. Dan komt hij Jacob (Ryan Gosling) tegen in de pub, een professioneel rokkenjager. Die leert hem de kneepjes van het vak. Na een onenightstand ontdekt hij dat de dame in kwestie de lerares van zijn zoon is. Ook die zoon beleeft ondertussen zijn eerste liefde.

16. Confessions of a shopaholic (2009)

Confessions of a shopaholic

Shoppen doen we allemaal graag! In deze movie mag Isla Fisher (Rebecca) een jongedame met een koopverslaving spelen. Ze gebruikt daarbij handig haar 12 creditcards maar haar schulden stapelen zich in een erg snel tempo op. Dan krijgt ze de kans om als financieel verslaggever aan de slag te gaan.

15. The proposal (2009)

The proposal

Ohlala dames, Sandra Bullock is in da house. Sandra aka Margaret dreigt uit de VS te worden gezet. Ze is echter een invloedrijke redactrice en ze dwingt haar assistent zich met haar te verloven. Dan reizen ze als zogezegd verloofd stel naar de familie van de arme gozer in Alaska. Daar beleven ze hilarische avonturen.

14. A Cinderella Story (2004)

A Cinderella Story

Het gaat in deze film niet over de echte Assepoester, maar over Sam (Hilary Duff) die bij haar stiefmoeder en –zussen woont. Ze wil graag naar een gereputeerde universiteit, omdat ze daar denkt haar prince-charming aan de haak te kunnen slaan. Maar misschien heeft ze die al gevonden wanneer ze op het Halloween feest afgesproken heeft met haar anonieme chat-vriend. Het blijkt de meest populaire kerel van de school te zijn. Gaat dat lukken?

13. LOL (2012)

lol

Lola (Miley Syrus) haalt samen met haar vriendinnen zoveel mogelijk rebelse dingen uit nadat haar vriend haar heeft dumpt. Seks, drugs en LOL dus. Totdat haar moeder (Demi More), die het zelf niet gemakkelijk heeft met haar echtscheiding, haar dagboek leest.

12. Miss Congeniality (2000)

Miss Congeniality

Sandra Bullock in één van haar beste rollen. Als ruwe en grofgebekte politie agente, staat ze voor een echte uitdaging wanneer ze een nieuwe undercover opdracht krijgt. Er dreigt een aanslag op een belangrijke Miss verkiezing. Gracie leeft zich helemaal in haar nieuwe, rozige rol, met lipstick en prachtige outfits. Af en toe valt ze nog eens uit die rol. Toch slaagt ze erin de bad guy te vangen.

11. 13 Going on 30 (2004)

13 Going on 30

De mooie Jennifer Garner is Jenna Rink. Wanneer ze wonderpoeder krijgt van haar vriend Matt, mag ze een wens doen. En wat doet een jongedame dan? Ze wenst dat ze al 30 is. What a mistake to make! Als dertiger blijkt ze een redacteur van een modetijdschrift te zijn, maar ook op je 30e zijn de problemen met de ‘jongens’ nog niet helemaal opgelost, zo blijkt.

10. Pitch Perfect (2012)

Pitch Perfect

Wanneer twee zanggroepen de Barden Bellas (de meisjes) en de Barden University Treblemakers (de jongens) strijden voor een prestigieuze titel, blijkt dat de meidengroep met heel wat problemen worstelt. Stemproblemen, zangeressen die binnenkort afstuderen en nieuwe leden die geen warm welkom krijgen van de bestaande leden. Wanneer een lid van het meisjeskoor zich dan ook nog aangetrokken voelt tot iemand van het jongenskoor, gaan de poppetjes aan het dansen.

9. Freaky Friday (2003)

Freaky Friday

Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan, mama en dochter in deze film, hebben het steeds aan de stok met elkaar. Dan worden ze wakker in elkaars lichaam.

8. She is the man (2006)

She is the man

Amanda Bynes is Viola, wiens meidenvoetbalteam wordt stopgezet. Om toch verder te kunnen voetballen, doet ze zich voor als haar tweelingbroer, gaat in zijn studentenhuis wonen en voetbalt in zijn team. Dan wordt ze echter verliefd op haar kamergenoot Duke.

7. Twilight (2008)

Twilight

De film van hét boek. Bella en Edward (Kirsten Stewart en Robert Pattinson), dat is echte romantiek ten top! Bella woont samen met haar vader in een klein dorpje. Dan ontmoet ze op school Edward, een jongen die met niemand anders te vergelijken is. Spoedig maakt ze ook kennis met zijn bijzondere familie. Zij blijken een eeuwenoude vampierenfamilie te zijn. Stilletjes aan leert Bella de speciale gaven van Edward kennen. Maak er maar gelijk een marathon van!

6. 27 Dresses (2008)

27 Dresses

Als dat niet echt een chick flick is. Een film over wel 27 jurken. De dame die de jurken draagt, is Jane (Katherine Heigl). Reeds 27 keer is ze bruidsmeisje geweest. Het wordt tijd om zelf voor het altaar te staan, vindt Jane zo stilletjes aan. Dan kondigt haar zus haar huwelijk aan met iemand waar Jane al jaren stiekem een boontje voor heeft.

5. How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

How to Lose a Guy in 10 Days

Doen het altijd goed samen in het chick flick genre: Matthew McConaughey en Kate Hudson. Andie schrijft een artikel over hoe een kerel te dumpen in 10 dagen. Haar prooi, reclame guy Benjamin, gaat op hetzelfde moment een weddenschap aan een willekeurige vrouw te kunnen veroveren in 10 dagen. En dan komen deze 2 figuren elkaar tegen.

4. 10 Things I hate about you (1999)

10 Things I hate about you

Bianca is helemaal verliefd. Een familieafspraak stelt echter dat ze niet mag uitgaan, voordat haar (onpopulaire) oudere zus Kat uitgaat. Kat koppelen aan iemand, kan een oplossing vormen. Deze is net als vele andere romcoms te zien op Netflix en we hebben deze zelfs in onze top lijst van beste romantische komedies ooit staan.

3. The Notebook (2004)

The Notebook

Een heel cliché verhaal wordt toch een bijzonder onderhoudende film. Wanneer de knappe jongedame Allie (Rachel McAdams) naar het plaatsje Seabrook in North Carolina komt om haar vakantie te vieren, wordt ze instant verliefd op Noah (Ryan Gosling). De twee kunnen niet meer verschillen maar ze beleven toch een zomer vol liefde. Als Allie terug naar huis gaat, en Noah naar het leger, lijkt hun passionele liefde wel voorbij. De film speelt zich af in het begin van de jaren 40.

2. Mean Girls (2004)

Mean Girls

Populaire meiden en verliefd worden op elkaars ex-lief. Dat komt nooit goed. Ook niet in deze film. Cady (de onnavolgbare Lindsay Lohan) wordt verliefd op het ex-lief van de queen bee van haar meidengroep. Die pikt hem snel terug in. Cady besluit haar het leven zuur te maken.

1. Clueless (1995)

Clueless

Deze film draagt Alicia Silverstone heel haar leven met zich mee. Het is dan ook de ubermeidenfilm bij uitstek. Silverstone speelt Cher, het populairste meisje van de school: knap, rijk, slim, ze heeft het allemaal. Dan komt er een new girl in town, en Cher besluit haar te helpen bij haar integratie. Ze krijgt namelijk regelmatig te horen dat ze alleen aan zichzelf denkt.


Like it? Share with your friends!

-5
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *