10 Beste Animatiefilms Vroeger


0

Er waren in 2015 weer genoeg animatiefilms om te kijken. Maar waren ze ook goed? Er kwamen voor het eerst in één jaar twee Pixar films uit, eentje was briljant de andere oké. Geen Disney film dit jaar, maar in 2016 komen er twee uit. Verder een aantal vermakelijke animatie films voor kinderen en één hele bijzondere stop-motion animatiefilm voor volwassenen.

10. The Spongebob Movie: Sponge Out of Water

Sponge Out of Water

Hoe kan het ook anders dan dat het draait om hamburgers in een Spongebob film. Burgerbaard heeft het geheime recept van de Krabburger in handen en Spongebob en zijn vrienden moeten bovenwater achter de piraat aan.

9. Shaun the Sheep Movie

Shaun the Sheep Movie

Shaun het Schaap kreeg in 2015 zijn eigen film. Shaun moet de boer gaan redden uit de stad, hiervoor vermommen ze zich als mensen.

8. Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2

Een vervolg op Hotel Transylvania uit 2012. Ook ditmaal zien we weer vol monsters uit het Universal Monsters universum, denk aan Frankenstein, mummies, vampieren, en weerwolven.

7. The Peanuts Movie

The Peanuts Movie

Snoopy, Charlie Brown, en de rest kennen we natuurlijk van de Peanuts-comics. Dit jaar maakten ze hun debuut op het grote scherm.

6. Home

Home

In 2015 kwam er maar één film uit van Dreamworks, Home. In de film willen ruimtewezentjes de aarde veroveren. Tienermeisje Tip, en een verstoten ruimtewezen gaan samen proberen de mensheid te redden.

5. The Little Prince

The Little Prince

The Little Prince, gebaseerd op het beroemde kinderboek, gebruikt een combinatie van stop-motion en computer animatie. Het verhaal uit het boek wordt met stop-motion uitgebeeld. Het andere verhaal gaat over een meisje die bevriend raakt met haar buurman, die de schrijver blijkt te zijn van het boek.

4. Minions

Minions

De Minions, de gele handlangers van Gru uit Despicable Me, kregen een eigen film.

3. The Good Dinosaur

The Good Dinosaur

De eerste Pixar film in de lijst is “The Good Dinosaur”. In de film zijn de dinosauriërs nooit uitgestorven. Een Dinosaurus en een jongetje beleven samen een avontuur.

2. Anomalisa

Anomalisa

Anomalisa is niet als de andere animatiefilms in de lijst, het is namelijk geen kinderfilm. De film is gemaakt door Charlie Kaufman, bekend van zijn bijzondere film screenplays: Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Adaptation.

1. Inside Out

Inside Out

Het is Pixar weer gelukt om een echte Pixar film te maken. In de film volgen we de emoties van een jong meisje.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *