Top 10 beste Netflix original films van 2022 (tot nu toe)


0
Unicorn Store

Nu de zomer eindelijk lijkt aangebroken denk je misschien, netflixen? Dat doen we weer lekker in de winter. Maar niks is minder waar dan dat. Netflixen tijdens de zwoele zomermaanden met een ijskoud drankje in één hand en je andere hand in een kom vol gezonde verkoelende snacks is toch een heerlijk vooruitzicht!
Gelukkig staan er weer een hele hoop leuke, interessante en nieuwe films online. Wij hebben de 10 beste Netflix original films van 2019 (tot juni) voor jou op een rijtje gezet? Heb jij ze allemaal nog gezien voor de winter aanbreekt?

10. IO

IO netflix film

Deze avontuurlijke post-apocalyptisch drama film gaat over het leven op verschillende planeten en ruimtestations, waaronder het leven op Io, een maan van planeet Jupiter. Nadat de aarde nagenoeg onbewoonbaar is geworden is de populatie flink gedaald en wonen er slechts nog een kleine honderdtal mensen op aarde. Eén van deze bewoners is de jonge wetenschapper Sam Walden. Sams onderzoek naar een ‘betere bewoonbare aarde’ te creëren staat centraal in deze film.
Hij komt voor flinke uitdagingen te staan en ontmoet tussen alle hectiek door ook nog de prachtige Micah met wie hij een relatie krijgt. Maar al snel gaat er dan van alles mis. Zal Sam slagen in zijn missie om de aarde te redden?

9. Velvet Buzzsaw

velvet

Deze spannende thriller gaat over een ambitieuze jonge vrouw Josephina. Ze is een kunsthandelaar en stuit op een dag op een hele grote vondst. De kunst collectie van haar overleden buurman is zeer uniek en aangezien er geen mensen zijn die deze kunstwerken hebben geclaimd beslist Josephina deze zelf te gaan verkopen. Dit gaat tegen de zin in van de eigenaar, de overleden buurman, die eigenlijk wilde dat deze kunstwerken vernietigd werden. En dit was met een reden. De kunstwerken zijn vervloekt, komen tot leven in de nacht en zorgen voor veel problemen en bizarre situaties. Wie zal dit drama overleven?

8. Unicorn Store

Unicorn Store

Kit is een gefaalde kunstenares die nadat haar carrière faalt weer terug bij haar ouders gaat wonen. Ze besluit om een hele andere weg in te slaan en gaat op zoek naar een nieuwe baan. Ze krijgt een mysterieuze brief ondertekend door ‘The Salesman’ (de verkoper), gespeeld door Samuel L. Jackson. De brief biedt Kit de kans van haar leven maar ze moet er wel het één en ander voor opofferen. Zal Kit op het rechte pad blijven of het pad van ‘The Salesman’ kiezen?

7. The Perfect Date

the Perfect Date

Deze nieuwe romcom gaat over middelbare school student Brooks die zijn grote droom in vervulling ziet gaan. Hij is toegelaten tot de universiteit van zijn dromen: Yale. Zijn vader had liever dat Brooks net als hem zelf naar de Universiteit van Connecticut zal gaan. Deels ook omdat dit ook veel goedkoper is. Brooks wil echter heel graag naar Yale en besluit om zijn geld op een creatieve manier te verdienen. Hij is in te huren door meisjes die met hem willen pronken en hij zorgt er voor dat hij ‘The perfect date is’. Wil je dat hij een cowboy is, geen probleem. Wil je dat hij zich voordoet als een badboy om je vader te laten in zien dat je huidige vriend wel geschikt voor je is, ook dat vormt voor Brooks geen probleem. Er ontstaat echter wel een klein probleempje. Hij wordt verliefd. Maar daten met andere vrouwen en verliefd zijn gaan natuurlijk niet samen. Wat zal er gebeuren? Zal hij het meisje van zijn dromen krijgen en wat gebeurd er met Yale?

6. Polar

Polar

Deze actiefilm is zeer goed ontvangen door de filmwereld. De film gaat over de beste huurmoordenaar van de wereld, Duncan Vizla. Hij heeft jarenlang de game gerund en staat bekend als de moordenaar die geen enkele job afslaat. Echter wordt ook hij een jaartje ouder en beseft hij dat hij het werk niet meer aankan. Maar net zoals in de maffia is het stoppen of uit die wereld stappen geen optie. Zijn voorgaande opdrachtgevers zien hem als een groot gevaar en huren jongere huurmoordenaars in om Vizla om te leggen. Wie zal dit winnen?

5. Always Be My Maybe

Always Be My Maybe

Onze ervaringen met Netflix zijn dat hun romcoms perfect zijn voor een gezellige meiden avond, dit geldt ook zeker voor Always be my maybe. De film gaat over twee beste vrienden, Sasha en Marcus, die samen zijn opgegroeid. Ze waren altijd samen en beleven samen uiteindelijk ook hun eerste keer.
Sasha verhuisd voor haar studie en wordt een succesvolle ‘celebrity chef’. Marcus woont nog in zijn ouderlijk huis met zijn vader waarmee hij het familie bedrijf runt. Voor een restaurantopening gaat Sacha terug naar haar oude woonplaats en komt Marcus weer tegen. Precies op dat moment gaat ook haar huidige relatie uit. Zullen Marcus en Sacha elkaar weer vinden? Of blijven ze voor altijd elkaars ‘maybe’?

4. Triple Frontier

Triple Frontier

Deze Amerikaanse misdaadfilm verteld het verhaal van de Zuid Amerikaanse Drugs baron Gabriel Martin Lorea. Deze is ondergedoken en wordt gezocht door de Special Forces. Hij wordt verraden door informante Yovanna en er wordt een missie opgezet om Lorea te arresteren. Het plan lijkt heel simpel maar verloopt heel anders dan men had gehoopt.

3. Murder Mystery

Murder Mystery

Deze film met Adam Sandler en Jen Aniston wordt al maanden gehyped en wij snappen wel waarom. Deze twee topacteurs zetten weer een super leuke komedie neer. De film gaat over het getrouwde stel Nick en Audrey die na een huwelijk van 15 jaar de romantiek wat zijn verloren. Audrey confronteert Nick met de situatie en vraagt om de ‘beloofde trip naar Europa’ om hun jubileum te vieren. Nick neemt Audrey na lang zeuren mee naar Europa. Ze beginnen in Italië, althans dat was het plan. Tijdens de vlucht komen ze de multimiljardair Charlie tegen die ze een voorstel doen waar ze moeilijk nee tegen kunnen zeggen. Dit voorstel verandert de hele koers van de vakantie waardoor ze van de ene in de andere bizarre maar lachwekkende en spannende situatie belanden.

2. I Am Mother

I Am Mother

Deze Amerikaanse sci-fi film verteld het verhaal van de ‘dochter’ gespeeld door Hillary Swank die verzorgd wordt door haar robot moeder. Ondanks dat ze ‘mens’ en ‘robot’ zijn hebben ze een hele hechte band. Het verhaal wordt in drie delen verteld maar wat in elk deel centraal staat is de band tussen moeder en dochter en hoe zich dit op verschillende momenten op verschillende plaatsen ontwikkeld. Levensvragen zoals het ‘bestaan van het leven’ worden behandeld en vanuit verschillende perspectieven (robot en mens) beantwoord.

1. The Highwaymen

The Highwaymen

In The Highwaymen staan twee ex agenten van de Texas Ranger Division centraal. Frank Hamer en Maney Gault. Zij krijgen samen een spannende klus aangeboden. Het opsporen en arresteren van bankrovers Bonnie en Clyde. De politie heeft deze niet kunnen arresteren dus is het nu de taak aan deze ex agenten om ze op creatieve wijze alsnog te vangen. Zal het ze lukken of blijven Bonnie en Clyde op vrije voet?


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *