10 Meest Succesvolle Animatiefilms Aller Tijden


2

Animatie is allang niet meer alleen voor kinderen. Met een pakkend verhaal, humor, fantasie en avontuur wordt de animatiefilm echt iets voor het hele gezin. Hieronder de tien meest succesvolle animatiefilms aller tijden.

Er is uitgegaan van de cijfers van 25 januari 2016. Er is niet gecorrigeerd voor inflatie. Als dat wel was gedaan zou Sneeuwwitje op één staan met een winst van $1.8 miljard

10. Inside Out (2015) – $856 miljoen

Inside Out

Inside Out, of in het Nederlands, Binnenstebuiten, is een film over emoties. Alle emoties hebben een plekje in ons leven: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid. Zo ook in het leven van Riley, een meisje uit Minnesota. Plezier is de meest dominante emotie, en Riley is dan ook een vrolijk kind. Totdat haar vader een nieuwe baan krijgt en het gezin moet verhuizen van Minnesota naar het drukke San Fransisco…

9. Ice Age: Continental Drift (2012) – $877 miljoen

Ice Age Continental Drift

In Continental Drift raakt een compleet continent op drift en worden onze Ice Age-helden gescheiden van de rest. In een poging weer aan te sluiten bij de kudde nemen Manny, Diego en Sid een ijsblok als schip, maar ze worden gevangen genomen door piratenkapitein Gutt. Intussen gaat Scrat op jacht naar de grootste nootjesschat in de geschiedenis…

8. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009) – $886 miljoen

Ice Age Dawn of the Dinosaurs

In het derde deel van de Ice Age-films verwachten Manny en Ellie hun eerste kindje. Luiaard Sid is wat jaloers op het gezinsgeluk en sticht zijn eigen gezin… met drie tyrannosaurus-eieren. Zelfs Scrat vindt de liefde bij de mooie Scratte. Maar is het genoeg om zijn geliefde nootjes te vergeten?

7. Shrek 2 (2004) – $919 miljoen

Shrek 2

Shrek en Fiona ontvangen een uitnodiging van de ouders van Fiona: er komt een koninklijk bal ter ere van hun huwelijk! De schok is groot als Fiona’s ouders ontdekken dat hun lieve dochter nu voor altijd een oger is. Ook Prince Charming is niet blij met het huwelijk. Hij huurt de gelaarsde kat in om Shrek te doden en lokt hij Shrek en Donkey mee in een jachtpartij, met een bijna fatale afloop…

6. Finding Nemo (2003) – – $936 miljoen

Finding Nemo

De kleine Nemo groeit op in een kleine anemoon, samen met zijn vader Marlin. Op een dag wordt Nemo meegenomen door een duiker en begint zijn vader aan een lange, gevaarlijke reis om zijn zoon terug te vinden. Samen met Dory, een doktersvis met geheugenverlies, een drietal vegetarische haaien en een groep zeeschildpadden komt Marlin uiteindelijk aan in Sydney, waar Nemo in een aquarium wordt gehouden.

5. Despicable Me 2 (2013) – $970 miljoen

Despicable Me 2

Despicable Me 2, oftewel Verschrikkelijke Ikke 2, is het tweede deel in de filmserie. Gru wil niet langer door het leven als superschurk. Maar Dr. Nefario denkt daar anders over en gaat zijn eigen weg. Dan wordt Gru benaderd door een anti-schurkenorganisatie en gaat hij undercover om de nieuwste superschurk op te sporen.

4. The Lion King (1994) – $987 miljoen

The Lion King

Koning Mufasa is de koning van de savanne, en net vader geworden van een gezonde leeuwenwelp: Simba. Simba wordt vol trots aan de overige dieren getoond en leert alvast de beginselen van het koningschap van zijn vader. Maar de jaloerse Scar zint op de leeuwentroon en probeert Simba uit de weg te ruimen. Simba weet te ontkomen, maar moet vluchten naar het tropisch regenwoud. Daar ontmoet hij het vrolijke duo Timon en Pumbaa, die hem een zorgeloze jeugd bezorgen. Toch zal Simba het moeten opnemen tegen Scar en zijn volgelingen…

3. Toy Story 3 (2010) – $1 miljard

Toy Story 3

In het derde deel van Toy Story is Andy al bijna volwassen. Zijn vroegere speelgoedvrienden Buzz en Woody maken zich zorgen over hun toekomst. Straks zal Andy niet meer met ze willen spelen! Bo Peep en Wheezy zijn al verkocht op de rommelmarkt. De poppen belanden in een kinderdagverblijf, maar daar wordt het speelgoed geregeerd door Lotso de speelgoedbeer en zijn helper Mega Baby. Woody maakt plannen om te ontsnappen en terug te keren naar Andy. Maar wil Andy zijn speelgoed eigenlijk wel terug zien?

2. Minions (2015) – $1.1 miljard

Minions

De gele wezentjes uit de Despicable Me-films leven maar voor één ding: een kwaadaardige meester dienen. Helaas zijn ze erg onhandig, en dat zorgt er meer dan eens voor dat de meester zijn dienaren niet overleeft. De drie minions Kevin, Stuart en Bob gaan op zoek naar een nieuwe Meester in New York City, waar een bijeenkomst voor superschurken wordt gehouden. Daar gaan ze in dienst bij Scarlet Overkill, de eerste vrouwelijke superschurk ter wereld.

1. Frozen (2013) – $1.3 miljard

Frozen

Frozen is inmiddels niet meer weg te denken in het rijtje populaire animatiefilms. De twee prinsessen Anna en Elsa hebben vele harten weten te veroveren. Als Elsa erachter komt dat haar ouders haar magische krachten jarenlang verborgen hebben gehouden ontstaat er onrust bij het volk van Arendelle. Willen ze ‘dat monster’ wel op de troon? Elsa vlucht, maar Anna geeft zich niet zo snel gewonnen. Samen met haar vriend Kristoff en zijn trouwe rendier Sven gaat ze op zoek naar haar zus.


Like it? Share with your friends!

2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *