14 Leuke Animatiefilms die je niet moet vergeten


0

Ook in 2018 valt er weer genoeg te lachen en te beleven. Maar liefst 14 eersteklas animatiefilms komen dit jaar uit. Check snel deze lijst om je favoriete film te ontdekken en te zien wanneer hij in de bioscoop verschijnt.

14. Gnomeo and Juliet: Sherlock Gnomes (12 januari)

Gnomeo en Juliet (2011) zijn misschien alweer bijna vergeten door de filmliefhebbers, maar nu is het eindelijk zover: deel twee is aanstaande. In Gnomeo and Juliet: Sherlock Gnomes, verhuizen alle tuinkabouters van Amerika naar Londen. Zoals je misschien nog weet uit het eerste deel, komen deze kabouters spontaan tot leven als er niemand kijkt. In deel één wisten Gnomeo en Juliet hun onwaarschijnlijke liefde toch te bezegelen. In deel twee wordt een deel van de kabouters, eenmaal aangekomen in Londen, spontaan ontvoert. Er is maar één iemand die zo`n bizar raadsel kan oplossen. Sherlock Gnomes natuurlijk!

13. Arctic Justice (26 januari)

Arctic Justice is een typische animatiefilm van het genre dat het al tijden goed doet in de bioscoop. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld `Storks`. Er is een bedrijf op een nogal gekke plek – de Zuidpool – die wordt gerund door vossen – de Zuidpoolvariant natuurlijk. Één van die vossen, Swifty, neemt niet langer genoegen met een plekje in de postkamer en zoekt het hogerop, als postbezorger. Stiekem bezorgd hij een pakketje en komt er achter dat hij onbewust een doemscenario in werking zet. De ultieme slechterik Otta von Walrus wil de poolkap laten smelten en zo de wereld laten overstromen. Het is nu aan Swifty en een bende andere pooldieren met nogal bijzondere persoonlijkheden om deze duistere plannen tegen te houden. Verwacht veel onrealistische scenario`s, die door een overvloed aan humor geen moment vervelen.

12. Duck Duck Goose (26 januari)

Peng de gans is helemaal tevreden met zijn vrijgezellenbestaan. Vrouwen ok, maar kinderen… no way! Dat veranderd bestaan als Peng tijdens een vlucht gewond raakt en op de grond strand. Hij is niet de enige die problemen heeft om de weg naar het zuiden te vinden. Er zijn namelijk ook twee kuikens. Schoorvoetend neemt Peng ze onder zijn hoede. Dat is niet al te makkelijk. De kuikens zijn namelijk ietwat eigenzinnig en ook nogal veeleisend. Langzaam maar zeker leren ze elkaar echter waarderen tijdens de lange mars naar het zonnige zuiden.

11. Early Man (7 Februari)

Early Man is een kleipoppenanimatiefilm naar het voorbeeld van `The Pirates`. Early Man speelt zich af tijdens de overgang van het stenen tijdperk naar de bronstijd. Dug, altijd onafscheidelijk van sidekick Hognob moet met zijn stam de strijd aanbinden met een bijzondere vijand: Lord Nooth. Hij is de aanvoerder van een heuse stad die zich technologisch wel heel ver heeft ontwikkeld. Zal het de holbewoners lukken om stand te houden?

10. Peter Rabbit (28 maart)

Vrijwel iedereen kent Peter Rabbit wel. Het wereldberoemde konijn naar de verhalen van Beatrice Potter. Inmiddels is dat verhaal al wel decenia oud en hoognodig toe aan een kleine remake, tenminste dat dachten de makers van deze animatiefilm. De Peter Rabbit in deze film is een anarchistisch konijn dat een bonte bende van chaotische dieren aanvoert die het huis van Mr. McGregor niet een heel klein beetje onveilig maakt.

9. Sgt. Stubby: An American Hero (13 april)

Sommige verhalen zijn het gewoon waard om verteld te worden. Het waargebeurde van Sergeant Stubby is er daar één van. Deze bijzondere sergeant diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Amerikaanse leger en is volgens de vele verhalen verantwoordelijk voor het redden van vele gewonde soldaten in het niemandsland tussen de loopgraven en voor het overmeesteren van een vijandelijke spion. Het verhaal wordt echter pas heel bijzonder op het moment dat je weet dat Sergeant Stubby geen mens is, maar een hond. De enige die ooit is bevorderd tot sergeant. Een bijzonder en aangrijpend verhaal dat op een mooie manier wordt verteld in deze film.

8. Isle of Dogs (10 mei)


Isle of Dogs is een alternatieve animatiefilm die zich afspeelt in Japan. De filmtechniek lijkt daar ook op afgestemd, want deze verschilt behoorlijk van mainstream Hollywood. Het verhaal gaat over het twaalf jarige jongetje Atari die op zoek gaat naar zijn hond. In dit verhaal is er een enorme overvloed aan honden in Japan en worden ze daarom verbannen naar een eiland: The Isle of Dogs. Om zijn hond te vinden kaapt Atari een vliegtuig en komt op het eiland terecht. Met de hulp van een groep honden die hij tegenkomt, probeert hij zijn geliefde huisdier weer op te sporen. Uiteraard gaat dat niet zomaar. Zijn corrupte voogd burgemeester Kobayashi probeert hem tegen te houden.

7. Incredibles 2 (15 juni)

Bij sommige films moet je wel heel lang wachten op het vervolg. De Incredibles zijn daar een perfect voorbeeld van. Na veertien jaar komt namelijk eindelijk deel twee uit. Die gaat exact verder waar hij veertien jaar geleden ophield. Bij een groot gevecht met `The Underminer`. Het verhaal zelf gaat vooral over baby Jack Jack die ook over de nodige superkrachten lijkt te bezitten. Dit tot grote wanhoop van pa die er achter komt dat het opvoeden van een superbaby niet over één nacht ijs gaat.

6. Hotel Transylvania 3 (25 juli)

Ook een vampier heeft af en toe een welverdiende vakantie nodig. In het altijd drukke hotel Transylvania wordt het Dracula even teveel. Daarom neemt Mavis alle hotelbewoners mee op een cruise zodat Dracula zelf ook even kan ontspannen. Uiteraard wordt het een onvergetelijke trip. Vooral voor alle andere cruisegangers op de boot.

5. Smallfoot (28 september)

Iedereen kent het verhaal over Bigfoot wel. De mysterieuze Yeti die hoog in de Himalaya`s zou leven. Maar hoe zit het eigenlijk met Smallfoot? Deze film draait het hele perspectief 180 graden om en vraagt zich af hoe het eigenlijk voor een groep Yeti`s moet zijn om een mens te ontdekken? Het resultaat is een hilarische film over een Yeti die wil bewijzen dat mensen echt bestaan.

4. How the Grinch Stole Christmas (14 november)

The Grinch, gebaseerd op het boek van Dr. Seuss, is typisch zo`n kerstfilm die je gegarandeerd ieder jaar weer terug ziet komen op televisie. Inmiddels is deze klassieker alweer 18 jaar oud en dus is het hoog tijd voor een remake. Geen Jim Carrey deze keer, maar Benedict Cumberbatch die Grinch speelt (de stem dan). Een monsterlijk groen wezen met een aangeboren hekel aan kerst. En laat kerst nou net het hoogtepunt van het jaar zijn voor het dorpje Woodville. Hoog tijd om dat feest eens grondig te verpesten. Al is het natuurlijk maar de vraag of de kerstsfeer ook echt overwonnen kan worden.

3. Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (21 november)

Wreck-it Ralph wist de harten van veel Disney fans te veroveren en dus moet er een vervolg komen op de avonturen van de Arcade held. Die voeren hem en zijn geliefde Vanellope op een wel heel bijzonder avontuur. Ze vinden een router in de arcade hal en komen zo op het wereldwijde web terecht, waar ze de nodige avonturen beleven en Ralph natuurlijk weer het nodige sloopt. Het is een echte film voor Disney liefhebbers, want er komen heel veel andere Disney animatiefilms in terug. Natuurlijk net wat anders dan in de originele versie. Daar zorgt Ralph wel voor.

2. Spider-Man: Into the Spider-Verse (20 december)

Spider-man en superman hebben een nogal overweldigende hoeveelheid films op hun naam staan. Dit keer is het de beurt aan Spider-man om er weer eentje aan zijn conto toe te voegen. Om daar tussenuit te springen hebben de makers op twee vlakken aanpassingen gedaan. Ten eerste valt het enorme realisme op in de film, wat ook resulteert in een film voor een meer volwassen publiek. Daarnaast blijkt Spider-man deze keer niet in zijn eentje te zijn. Wie draagt er nog meer een spinnenmasker?

1. Gigantic (?)

Gigantic is een Disney film die is geïnspireerd op het verhaal van Sjakie en de bonenstaak. Een verhaal dat Disney trouwens al eerder verfilmde. Deze variant speelt zich af in de 15e eeuw, als de Spanjaarden Amerika ontdekken. Tiener Jack is één van deze avonturiers. Hij ontdekt dat er hoog in de wolken reuzen leven. Één van hen is het tienjarige reuzenmeisje Inma. Jack belooft haar naar huis te brengen. Maar ja, onopvallend een reus verplaatsen gaat natuurlijk niet zo heel makkelijk.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *