Top 25 Horrorfilms Waar we een paar jaar geleden nog van bibberden


1

Viel er nog wat te griezelen in de bioscopen in 2018? Het lijkt er wel op! We zien namelijk in 2018 een stuk minder prequels, reboots en sequels dan we gewend zijn de afgelopen jaren bij het horror genre. Hopelijk krijgen we dus een paar goede originele horrorfilms te zien in 2018. Dit is onze top 25 om naar uit te kijken, gerangschikt op datum van uitkomen.

Insidious: The Last Key (11 januari)

Dit vervolg op Insidious: Chapter 3, volgt het verhaal van Elise. Zij vertrekt naar New Mexico om een nieuw bedrijf te kunnen beginnen: spectral sightings. Specs en Tucker gaan haar helpen met dit nieuwe bedrijf en gaan bij haar inwonen in haar nieuwe huis. Wanneer ze samenwonen begint de strijd tegen de kwade geest die Elise achtervolgt. Specs en Tucker nemen de taak op zich om deze duistere geest te bestrijden. 11 januari in de bioscoop

God Particle (Cloverfield Movie) (1 februari)

De derde film van de Cloverfield-franchise. Deze vindt plaats aan boord van een ruimteschip waar een schokkende ontdekking leidt tot een team van astronauten die vechten voor hun leven. Als de film half zo vermakelijk is als 10 Cloverfield Lane zijn wij al tevreden.

Winchester: The House That Ghosts Built (8 februari)

Een vrouw gelooft dat ze wordt achtervolgd door de zielen van mensen die zijn gedood door de “repeating rifle” van een spookhuis in Winchester. Met Helen Mirren en Jason Clarke.

The Strangers: Prey at Night (8 maart)

Een nieuw gezin wordt geterroriseerd door de mysterieuze vreemdelingen van de eerste film. Aanvankelijk gepland voor release in december 2016, maar vanwege productievertragingen nu gepland voor 2018.

Unsane (23 maart)

De eerste horrorfilm van regisseur Steven Soderbergh is volledig op zijn iPhone gemaakt. Unsane draait om een jonge vrouw die wordt geconfronteerd met haar grootste angst nadat ze onvrijwillig wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting.

The New Mutants (13 April)

The New Mutants zijn een spin-off van de X-Men comics. Een groep tieners moet leren hun speciale krachten te beheersen. Net als bij Dr. Strange focust deze comic (en waarschijnlijk ook de film) meer op het mystieke, bovennatuurlijk van het genre. Onder andere Charlie Heaton (Stranger Things) en Maisie Williams (Game of Thrones) hebben hoofdrollen.

A Quiet Place (10 Mei)

John Krasinski, vooral bekend als Jim Halpert in The Office, regisseert deze bovennatuurlijke horror met Emily Blunt als hoofdrolspeler. De film lijkt te zijn gebaseerd op een bovennatuurlijke entiteit die zich aangetrokken voelt tot geluid en een gezin dwingt om te communiceren via gebarentaal.

Slender Man (24 mei)

Een horrorfilm gebasseerd op de internet meme van Slenderman. Javier Botet (Mama, The Conjuring 2) speelt de hoofdrol.

The Purge: The Island (4 juli)

De vierde film van de horror franchise zal een prequel zijn die plaatsvindt op Staten Island tijdens de allereerste Purge nacht. .

The Nun (12 juli)

Een Conjuring 2 spin-off die zich zal concentreren op het karakter van de duivelse non. Taissa Farmiga speelt de jonge non.

The Predator (2 augustus)

Er is nog weinig bekend over de plot, maar de nieuwe predator lijkt eerder een vervolg te zijn dan een reboot. Geregisseerd en mede geschreven te worden door Shane Black van Iron Man 3 en Kiss Kiss Bang Bang-faam.

The Meg (9 augustus)

Jason Statham probeert de bemanning van een onderzeeër te redden die wordt achtervolgd door een gigantische 21 meter lange haai.

Cadaver (30 augustus)

Horrofilm van onze eigen Diederik Van Rooijen die de laatste jaren indruk maakte met Penoza. In de film krijgt een politieagente, die net is afgekickt, de nachtdienst in het mortuarium. Hier wordt ze geconfronteerd met een reeks bizarre, gewelddadige gebeurtenissen veroorzaakt door een kwaadaardige entiteit in een van de lijken.

Slaughterhouse Rulez (7 september)

Een horrorkomedie met Simon Pegg en Nick Frost (dat ze dit kunnen hebben ze wel bewezen met Shaun of the Dead). Een illustere Britse kostschool wordt een bloedig slagveld wanneer er een mysterieuze sinkhole verschijnt op een nabijgelegen frackingsite waaruit de meest verschrikkelijke gruwelijkheden tevoorschijn komen.

The House with a Clock in its Walls (21 september)

Gebaseerd op de gothic horror roman over een weeskind die intrekt bij zijn mysterieuze oom die een heksenmeester blijkt te zijn. Met Jack Black en Cate Blanchett. Regisseur is Eli Roth (Hostel, Knock knock).

The Little Stranger (27 september)

Gebaseerd op het boek van Sarah Waters over een arts die is opgeroepen tot een krakkemikkig, spookachtig landgoed om een patiënt in Engeland na de Tweede Wereldoorlog te behandelen.

Venom (5 oktober)

Al jarenlang gonst het van de geruchten dat er een Venom film zal komen, en in 2018 gaat het eindelijk gebeuren. De timing is wel wat vreemd aangezien Spider-Man net is opgenomen in de MCU. Waarschijnlijk speelt deze film zich dan ook af buiten het Marvel universum. Over de plot is weinig bekend. Tom Hardy speelt Eddie Brock, aka Venom.

Hellfest (12 oktober)

Eigenlijk is er nog bijna niks bekend over Hellfest, behalve dat het een slasher is die zich afspeelt tijdens halloween in een attractiepark. Alle ingrediënten voor een horrorfilm dus.

Overlord (25 oktober)

Deze door J.J. Abrams geproduceerde horrorfilm vindt plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt twee parachutisten die boven Normandië zijn neergeschoten en een sinister Nazi-experiment ontdekken.

Halloween (1 november)

Volgens de synopsis zien we Laurie Strode laatste confrontatie met Michael Myers, de gemaskerde figuur die haar achtervolgd heeft sinds ze nipt aan zijn moordpartij op Halloweennacht vier decennia geleden ontsnapt was. Maar we weten allemaal dat dit niet de laatste keer is. Jamie Lee Curtis is weer van de partij.

The Wolf Man (?)

De filmstudio Universal is van plan om alle klassieke horror monsters van stal te halen de komende jaren. Vorig jaar was er de reboot van The Mummy en in 2018 staat als het goed is The Wolf man op het programma. Echter, aangezien The mummy volledig flopte, is er nog niet veel duidelijk over de film.

The Invisible Man

Net als The Wolf Man is ook de The Invisible Man een remake van een klassieke monsterfilm van Universal studios. Behalve dat Johnny Depp de onzichtbare man gaat spelen is er weinig bekend (ook de releasedatum niet).

Suspiria (?)

In ons lijstje van films 2017 om naar uit te kijken schreven we al over Suspiria. 2017 is niet gehaald, maar ergens in 2018 moet de film toch echt in de bios draaien. Wordt het een ordinaire remake van de legendarische horrorfilm van regisseur Dario Argento uit 1977, of heeft deze film echt wat toe te voegen? Het is afwachten. De cast is in iedergeval veel belovend, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz en Dakota Johnson spelen de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich wederom af op een balletschool waar regelmatig mensen in het niets verdwijnen.

The Return of the Killer Klowns from Outer Space in 3D (?)

30 jaar na hun laatste invasie proberen de clowns uit de cult klassieker opnieuw de aarde over te nemen.

Nosferatu (?)

Robert Eggers, regisseur van The Witch (een van de beste horrorfilms van 2016), volgende film zal een remake zijn van de klassieke stille horrorfilm Nosferatu. Waarschijnlijk komt de film uit ergens eind 2018.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *