40 Films die je gezien moet hebben!


0

Voor je het weet staat 2019 voor de deur. Een nieuw jaar betekent natuurlijk ook dat er veel nieuwe films worden uitgebracht. Wat zijn de beste films die in 2019 uitgebracht gaan worden? Je vindt hier een top 40.

40. Hellboy

Films gebaseerd op comics zijn nog steeds niet uit de mode. Dat verklaart de nieuwste remake van de Hellboy comics. Deze film wordt gemaakt met David Harbour in de hoofdrol, de acteur die je misschien ook wel kent van de serie Stranger Things. Wat maakt deze nieuwe versie van Hellboy zo opvallend? Deze film zal veel donkerder en rauwer worden dan andere verfilmingen van het stripverhaal.

39. Glass

Regisseur M. Night Shyamalan staat bekend om zijn indrukwekkende films met unieke plottwists. de film Glass is de derde in een reeks van superheldenfilms die de regisseur in de afgelopen twintig jaar heeft gemaakt. Unbreakable was de eerste film in deze reeks en kwam in 2000 uit, het vervolg Split kon je in 2017 zien. Glass is ook meteen het laatste deel van de trilogie, maar oude vertrouwde sterren zoals Bruce Willis en Samuel L. Jackson zijn nog steeds van de partij.

38. Flarsky

Seth Rogen en Charlize Theron werken samen om deze comedy te produceren. Tegelijkertijd spelen ze ook de twee hoofdrollen in de film. De film gaat over een sneue journalist die niks van zijn leven gemaakt heeft. Hij besluit om achter zijn grote liefde van vroeger aan te gaan: zijn babysitter. Op deze manier wil de journalist iets meer zin aan zijn leven geven, maar zijn oude babysitter is inmiddels een van de meest belangrijke vrouwen ter wereld geworden.

37. Silver and Black

De wereld van Spiderman wordt uitgebreid met deze verfilming van de comics. Deze film draait helemaal om twee vrouwen uit dit universum: Silver Sable en Black Cat. De regisseur van de film heeft al aangegeven dat het haar doel wordt om deze film om te toveren in een moderne versie van Thelma en Louise: een klassiek verhaal over twee vrouwen die het wilde pad opgaan.

36. The Lego Movie Sequel

The Lego Movie was een van de grootste hits uit 2014. Het is dan ook niet gek dat er een vervolg op deze film wordt gemaakt. The Lego Movie Sequel is al een tijdje in productie, aangezien de film oorspronkelijk in 2018 uit zou komen. Het verhaal draait in deze film vooral om de verschillen (of het gebrek aan verschillen) tussen de manieren waarop jongens en meisjes spelen. Dat is de reden waarom je naast Lego nu ook meer Duplo in de film terug gaat zien.

35. New Mutants

Er zijn al ontelbaar veel verfilmingen gemaakt van de personages uit X-Men. Het werd dan ook tijd voor iets anders. Dat is de reden waarom New Mutants nu niet over de oude vertrouwde personages uit deze comics gaat, maar juist over een jonge garde nieuwe mutanten. De makers van de film geven ook nog een leuke twist aan het geheel, want New Mutants krijgt een horror twist die je tot nu toe nog niet zag in de X-Men films.

34. How to Train Your Dragon 3

Dit is alweer de derde film in de How to Train Your Dragon reeks. Deze tekenfilms zijn al een aantal jaar een groot succes, voor een groot deel dankzij de schattige draak Toothless. Zijn baasje Hiccup moet zijn best doen om zijn droom van een rustige drakenwereld in stand te houden.

33. Chaos Walking

Het is tegenwoordig een grote trend om populaire Young Adult boeken te verfilmen. Chaos Walking is weer een nieuwe poging om een populair boek in een grote blockbuster om te toveren. Het ziet ernaar uit dat dit ook gaat lukken, vooral met bekende namen zoals Tom Holland en Daisy Ridley in de hoofdrollen. Deze film vertelt het verhaal over een planeet waar vrouwen bijna zijn uitgestorven en waar alle levende wezens elkaars gedachtes en gevoelens op een cryptische manier kunnen zien en horen.

32. Captain Marvel

Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk tijd geworden voor de eerste Marvel film met een vrouwelijke hoofdrolspeelster. De makers van de film hebben geluk met Brie Larson die de hoofdrol speelt in de film. Deze actrice werd bekend dankzij haar Oscar voor de film Room, maar kan nu laten zien dat ze meer kan dan alleen maar dramatische rollen spelen. Volgens de makers van deze actiefilm is Captain Marvel een van de sterkste personages die ze ooit in hun films hebben gestopt.

31. Godzilla: King of Monsters

Godzilla is een monster dat al jarenlang tot de verbeelding spreekt. Het verhaal over dit beest is al verschillende keren verfilmd, maar de film Godzilla uit 2014 werd toch weer een groot succes. Dit is het vervolg op deze populaire blockbuster. Met onder anderen Millie Bobby Brown uit Stranger Things in een van de hoofdrollen zal dit vervolg vast en zeker succesvol worden.

30. Dumbo

Deze bekende Disneyfilm is al tientallen jaren geliefd bij jong en oud. Het is dan ook niet gek dat dit de volgende klassieke tekenfilm is die een remake krijgt. Deze film wordt geregisseerd door Tim Burton, waardoor je een duistere versie van het verhaal kunt verwachten. Met Colin Farrell en Danny DeVito in de hoofdrollen zal ook deze remake een grote klassieker worden.

29. Shazam!

Weer wordt een bekende comic omgetoverd in een groot filmspektakel. Fans wachten al een aantal jaar op de verfilming van Shazam!, maar in 2019 is het moment eindelijk daar. De film speelt zich af in het bekende DC Universe, maar de makers van de film hebben iedereen al gewaarschuwd dat deze film net wat humoristischer en gekker is dan de andere films die zich in deze wereld afspelen.

28. The Voyage of Doctor Dolittle

Wanneer je aan Doctor Dolittle denkt, denk je waarschijnlijk automatisch aan Eddie Murphey. Deze acteur is namelijk wereldberoemd geworden met zijn vertolking van deze rol. Toch is het een totaal andere acteur die de rol van een met dieren pratende dokter op zich neemt. Robert Downey Jr. is namelijk gecast als de nieuwe Doctor Dolittle en het verhaal wordt helemaal gebaseerd op de originele kinderboeken met dezelfde naam.

27. Pet Sematary

Stephen King is weer helemaal hot. Na de remake van het bekende verhaal IT, wordt nu ook zijn boek Pet Sematary wederom verfilmd. Horrorfans kunnen dus hun hart ophalen in 2019. King schreef het boek in 1983 en vertelde het verhaal over een familie die naast een dierenbegraafplaats gaat wonen. Je kunt natuurlijk wel verwachten dat deze begraafplaats voor heel wat problemen gaat zorgen.

26. Avengers 4

Film- en comicboekliefhebbers kunnen niet genoeg krijgen van de Avengers films, maar aan alle goede dingen moet een einde komen. Met deze film sluit Marvel namelijk de derde fase van hun films af. Dat betekent dat het vierde deel van de Avengers een hoop losse eindjes gaat vastknopen, maar dat er ook weer nieuwe werelden worden gecreëerd die je in de volgende fase van Marvel kunt gaan zien.

25. Detective Pikachu

Kinderen en volwassenen genieten al jarenlang van de wereld van Pokemon, maar deze film is net iets anders. Detective Pikachu wordt namelijk de eerste live action Pokemon film. Ryan Reynolds wordt de acteur die Pikachu mag gaan belichamen, maar er zijn daarnaast ook een aantal menselijke personages in de film te zien. Zo gaat Pikachu een jongen helpen wiens vader is ontvoerd.

24. John Wick: Chapter 3

Keanu Reeves is in 2019 opnieuw te zien in de rol van John Wick. Hij verraste iedereen met het eerste deel in deze reeks en wist ook een succesvol tweede deel te maken. Dat is de reden waarom veel fans uitkijken naar deze derde film in de reeks. Deze actie thriller over een huurmoordenaar is zelfs zo populair geworden dat er een serie van in de maak is.

23. Men in Black spinoff

De naam van deze film is nog niet bekend, maar het is wel zeker dat er een spinoff van de bekende film Men in Black uit gaat komen in 2019. De schrijvers van de film zien het als een frisse start, aangezien een groot aantal van de bekende personages uit Men in Black niet terug gaan komen in de film.

22. Aladdin

Disney houdt maar niet op met hun remakes van klassieke tekenfilms. Deze keer is Aladdin aan de beurt. De film heeft een grote sterrencast met acteurs zoals Will Smith in de rol van Geest. Het casten van de twee hoofdrollen in de film was nog een hele uitdaging, want er werd een wereldwijde casting gehouden voor de perfecte Aladdin en Jasmine. Dat is de reden waarom de hoofdrollen door redelijk onbekende acteurs worden gespeeld.

21. Gambit

Het heeft een tijdje geduurd, maar deze film met Channing Tatum in de hoofdrol gaat er toch komen. De film vertelt het verhaal over een mutant die terechtstaat voor een ongekende overval die hij met andere mutanten beraamd heeft. Tatum heeft zelf gezegd dat de film wat wegheeft van uitdagende superheldenfilms zoals Deadpool, dus deze film wordt net wat anders dan de gemiddelde actiefilm die je in de bioscoop ziet.

20. Charlie’s Angels

Na een succesvolle serie en een populaire film in het jaar 2000, is het nu tijd voor een nieuwe remake van dit bekende verhaal over drie vrouwelijke detectives. Er is nog weinig bekend over de cast van deze nieuwe versie van Charlie’s Angels, maar het is wel zeker dat actrice Elizabeth Banks in de rol van regisseur kruipt tijdens het maken van deze film.

19. Toy Story 4

Het eerste deel van Toy Story kwam al in 1995 uit, dus fans moeten keer op keer een flink aantal jaren wachten voordat ze van een nieuwe film uit deze reeks kunnen genieten. Toy Story 3 eindigde op een bitterzoete manier die iedereen aan het huilen kreeg, dus hoe gaan de makers van Pixar dit verhaal over pratend speelgoed verder vertellen?

18. Cowboy Ninja Viking

Chris Pratt speelt de hoofdrol in deze actiefilm over een man die alles kan. Hij bezit namelijk alle kwaliteiten van cowboys, ninja’s en Vikingen. Het verhaal van deze film is trouwens niet uit de lucht komen vallen, want ook deze film is gebaseerd op een bekende comic. De film wordt gemaakt door schrijvers die betrokken waren bij Deadpool en The Hangover, dus je kunt je wel voorstellen hoe absurd deze actiefilm gaat worden.

17. Transformers 6

Ja hoor, daar zijn ze weer! Dit is alweer het zesde deel uit de Transformers reeks. De makers van de Transformers films zijn dan ook nog lang niet klaar met deze reeks, want er gaan geruchten dat er maar liefst veertien verschillende films worden gemaakt in deze serie. Fans van de reeks kunnen hun hart dus ophalen de komende tijd!

16. The Secret Life of Pets 2

Dit vervolg op de oorspronkelijke Secret Life of Pets film zal waarschijnlijk net zo schattig worden als de originele versie. Deze films vertellen het verhaal van huisdieren die in New York wonen. Het leven van huisdieren is natuurlijk lang niet zo ontspannen als we allemaal denken!

15. Spiderman Homecoming: 2

De eerste Spiderman Homecoming film liet Peter Parker als een echte enthousiaste tiener zien. Dit vervolg is niet veel anders, want de schrijvers zijn van plan om weer een ontzettend grote hit te creëren met deze film. Voor fans is het leuk om het Spiderman verhaal een keer van een andere kant te zien, vooral met Tom Holland in de hoofdrol.

14. Top Gun: Maverick

Weer krijgt een vrij oude film een vervolg in het jaar 2019. Dit keer is Top Gun aan de beurt, een actiefilm uit 1986 met Tom Cruise in de hoofdrol. Tom Cruise zal ook gewoon de hoofdrol spelen in deze moderne sequel, maar over de rest van de cast is nog weinig bekend. Er is wel één ding zeker: de technologie in Top Gun 2 heeft ook een flinke upgrade gekregen.

13. The Lion King

Veel fans zitten met smacht te wachten op deze remake van The Lion King. De cast van de film is dan ook niet niks, want met grote namen zoals Beyoncé en Donald Glover in de hoofdrollen kan deze film alleen maar een succes worden. De regisseur van de film is ook al bekend met het maken van Disney remakes, want hij regisseerde de vernieuwde versie van Jungle Book.

12. The Terminator

De Terminator reeks telt inmiddels al vijf verschillende films, maar nu komt het zesde deel er ook aan. Dit keer is de producent van de originele film ook weer betrokken: James Cameron. De makers hebben besloten om de laatste drie delen uit de reeks te negeren, dus het verhaal vindt plaats na de tweede Terminator film. Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton zijn natuurlijk ook weer van de partij.

11. Fast and Furious spinoff

Fans moeten nog even wachten tot de hoofdreeks van Fast and Furious wordt vervolgd, maar in de tussentijd kunnen ze genieten van deze spinoff. Het verhaal van deze film draait om twee geliefde personages uit de hoofdreeks: Deckard Shaw en Luke Hobbs.

10. Artemis Fowl

De boeken over Artemis Fowl zijn al jarenlang een grote hit. Het verhaal over een jonge meestercrimineel wordt in acht verschillende boeken verteld, dus er is meer dan genoeg materiaal voor een indrukwekkende filmreeks. Dit is de eerste keer dat dit verhaal verfilmd wordt. Met grote acteurs zoals Josh Gad en Judi Dench zal deze verfilming vast en zeker een groot succes worden.

9. IT: Chapter Two

Dit angstaanjagende boek van Stephen King werd al een keer verfilmd in de jaren negentig, maar het werd tijd voor een nog engere remake. Het eerste deel van deze remake kwam al in 2017 uit, dus fans kunnen niet wachten om het tweede deel te mogen zien. Het verhaal over een moordlustige clown spreekt bij iedereen tot de verbeelding en zal vast en zeker voor een paar slapeloze nachten zorgen.

8. Gemini Man

Het script voor deze film werd al in 1997 ontwikkeld, maar in 2019 is het eindelijk tijd om het eindresultaat te zien. Will Smith speelt de hoofdrol in dit verhaal over een ouder wordende huurmoordenaar die besluit om het wat rustiger aan te doen. Er blijft weinig van die rust over wanneer hij het gevecht aan moet gaan met een gekloonde versie van zijn jongere zelf.

7. Wonder Woman 2

De eerste Wonder Woman film was een ongekend succes voor DC. Geen enkele film met personages uit het DC universum heeft zoveel geld in het laatje gebracht als dit verhaal over het bekende personage uit de comics. Het is dus ook niet gek dat er een tweede deel van deze film gemaakt moest worden. Er is nog niet veel bekend over het plot van de film, maar de regisseur heeft gezegd dat ze het verhaal graag in Amerika plaats wil laten vinden.

6. James Bond

In 2019 is het de vijfentwintigste keer dat je James Bond op het grote scherm kunt zien. De actieheld viert dus een groots jubileum, dus je kunt wel verwachten dat de makers van de film alles uit de kast halen om een groot spektakel te creëren. Daniel Craig speelt de rol van 007 voor de laatste keer in deze film, dus het is meteen het einde van een tijdperk.

5. Frozen 2

De meeste kinderen krijgen nog steeds geen genoeg van Anna en Elsa, terwijl Frozen al in 2013 uitkwam. In 2019 is het dan eindelijk tijd voor het vervolg op het verhaal over twee zusjes die weer toenadering tot elkaar zoeken. Er is nog niet veel bekend over het plot, maar jong en oud zullen vast weer meezingen met ieder nummer uit deze hitfilm.

4. Star Wars: Episode IX

Na het succes van The Force Awakens is J.J. Abrams weer terug om het laatste deel van de nieuwe Star Wars trilogie te schrijven. Fans krijgen weer een mooie conclusie te zien van de nieuwste trilogie die in 2015 is begonnen. Toch is deze film niet het einde van Star Wars, want er zijn nog talloze spinoffs in de maak waarmee fans zich jarenlang kunnen vermaken tot de volgende trilogie weer wordt gestart.

3. Shrek 5

Het is alweer een hele tijd geleden sinds het laatste deel van Shrek in de bioscoop te zien was. Fans van de film hebben maar liefst negen jaar lang moeten wachten op een vervolg. Blijkbaar willen de makers van de film een nieuwe kant opgaan met Shrek door in dit vijfde deel een totaal nieuwe wereld op te zetten voor deze groene ogre. Zo blijven de verhalen over Shrek, Fiona en Donkey vernieuwend en verrassend.

2. Mulan

Disney weet van geen ophouden wanneer het op live action remakes aankomt. Mulan is de volgende remake die op de planning staat en die in 2019 uit zou moeten komen. De hoofdrolspeelster is al gecast, want Mulan wordt gespeeld door de echte Chinese actrice Liu Yifei. Verder is er nog niet veel bekend over de film, ook niet over de overige acteurs die bekende rollen als Mushu en Shang zullen vertolken. De meeste Disney fans hopen vooral dat de bekende liedjes weer te horen zijn in deze remake.

1. Een nieuwe Quentin Tarantino film

De titel van deze film is nog niet bekend, maar het is wel de bedoeling dat de bekende regisseur Quentin Tarantino met een nieuw verhaal komt in het jaar 2019. Er zijn nog weinig specifieke dingen bekend over de film, maar de regisseur heeft wel al bekendgemaakt dat de film over de Charles Manson moorden zal gaan. Aan de hand van dit voorbeeld wil Tarantino een beeld geven van de staat van de wereld in 1969.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

3 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *