Top 12 Beste Films met actrice Nicole Kidman


1

Prachtige vrouw, prachtige actrice. Dat is de Australische Nicole Kidman. Ze verzamelde heel wat mooie films op haar palmares. Wij lijsten de 10 beste voor je op.

12. Days of Thunder (1990)

Na in flink wat Australische films en series te hebben gespeeld was het tijd voor de overstap naar Hollywood. Haar eerste film was Days of Thunder, samen met Tom Cruise. Ze begon ook een relatie met de grote Hollywoodster en de twee trouwden hetzelfde jaar nog. Het huwelijk zou elf jaar stand houden. In Days of Thunder speelt Cruise een talentvol autoracer met een kort lontje. Kidman speelt hersenchirurge Claire Lewicki die een kalmerende invloed op hem lijkt te hebben

11. Flirting (1991)

Deze Australische film is een romantisch drama. Het gaat over een jongen die naar een kostschool wordt gestuurd in 1965. Hij wordt er echter ernstig gepest en het lerarenkorps is allesbehalve oké. Maar dan wordt hij verliefd op een mooi meisje met een gemixte raciale achtergrond uit een nabijgelegen school (een piepjonge Thandie Newton). Niettegenstaande alles groeit deze verliefdheid uit tot echte liefde. Nicole Kidman speelt Nicola Radcliffe, de directrice van de meisjesschool. Ook een jonge Naomi Watts speelt een rol in deze film.

10. Birth (2004)

In deze film zien we het verhaal van Anna (gespeeld door Nicole Kidman), een vrouw van begin 30. Het is nu bijna tien jaar geleden dat haar echtgenoot Sean overleed, en ze staat op punt opnieuw te trouwen. Tijdens een verjaardagsfeestje ontmoet ze echter een 10-jarige jongen, met de naam Sean. Hij vertelt haar dat hij de reïncarnatie is van haar overleden echtgenoot. Als bewijs voert hij heel wat informatie aan over het gehuwde leven van het koppel. Door dit voorval ligt haar leven helemaal overhoop.

9. Margot at the Wedding (2007)

Margot (Kidman), een schrijfster, vertrekt op wat een normaal weekend zou moeten zijn. De reis pakt echter voor haar en haar zoon heel anders uit. Ze gaat haar zus bezoeken, gespeeld door Jennifer Jason Leigh. Die staat op punt te trouwen. De toekomstige echtgenoot kan de goedkeuring van Margot echter niet wegdragen. Niet veel dat haar zus doet eigenlijk. Hun relatie is dan ook gespannen.

8. Dogville (2003)

Een meer artistieke, avant-garde film van Kidman, geregisseerd door Lars von Trier. In deze film maakt een man, tijdens één van zijn avondwandelingen, kennis met een aantrekkelijke dame, Grace. Zij is in de war en blijkt op de vlucht te zijn voor mensen die op haar hebben geschoten. Hij neemt haar mee naar zijn Dogville, een klein dorp in Colorado. Maar daar zijn de bewoners niet echt blij met de komst van Grace. Als tegenprestatie moet ze elke dag een uur doorbrengen met een bewoner van het dorp. Uiteindelijk heeft haar aanwezigheid een invloed op het leven van elke inwoner.

7. Eyes Wide Shut (1999)

Een film uit het meesterbrein van Stanley Kubrick en met haar toenmalige man Tom Cruise. Kidman (in de film is ze Alice) en Cruise zijn ook in de film een stel. Nadat zij toegeeft seksuele fantasieën te hebben over andere mannen (en deze ook al in de praktijk heeft omgezet), raakt hij geobsedeerd door seks met andere vrouwen. Hij probeert het bij een prostituee, maar dat zorgt voor weinig voldoening. Maar dan leert hij een speciale, geheime seksclub kennen.

6. The Hours (2002)

Met Kidman, Streep en Moore. Een deel van deze film speelt zich af in 1949. De zwangere Laura plant een feestje en leest de roman Mrs. Dalloway van Virginia Woolf. Zo ontsnapt ze aan voor haar een doodongelukkig en saai leven, alhoewel ze voor de buitenwereld in the American Dream leeft. In een ander deel van de film is het 1923, wanneer Virgina Woolf, gespeeld door een onherkenbare Kidman, deze roman schrijft. Ook zij is niet gelukkig, zelfs ronduit depressief, en overweegt zelfmoord. In het heden organiseert Clarissa dan weer een feest voor haar vriend Richard, een beroemde auteur die AIDS heeft en aan zijn laatste dagen bezig is. Ook die man is enkel in leven gebleven als ode aan zijn vriendin.

5. Dead Calm (1989)

Spannend, spannend, spannend is deze film. Met een jonge Kidman en Sam Neill en Billy Zane. Een jong koppel, Rae (Kidman) en John, vertrekken op een lange zeiltocht om het verlies van hun kind te verwerken. Ergens onderweg vaart een bootje naar hen. Je jongeman in de roeiboot beweert de enige overlevende te zijn van een bootramp, waar iedereen is overleden door een zware voedselvergiftiging. John gaat kijken op het andere schip en merkt dat de opvarenden anders om het leven zijn gekomen. De gehavende lijken vertellen een ander verhaal. Maar John heeft zijn eigen problemen. Hij zit vast op een zinkend schip, en zijn zeilboot vaart ondertussen weg met een andere schipper aan het roer. Maar dat is zonder Rae gerekend. Ze bedenkt een plan om van de indringer af te geraken en terug te varen naar haar geliefde.

4. To Die for (1995)

Een braaf meisje (Kidman) valt head over heals op een geïmmigreerde Italiaan. Ze trouwen als snel. Maar hun huwelijk geraakt ook al snel in woelige wateren. De echtgenoot wenst een eenvoudig leven met huisje, tuintje en vrouwtje. Die wil echter een internationale carrière uitbouwen als tv-presentatrice. Ze schakelt dan ook enkele niet-veel-wetende tieners in om haar man uit de weg te ruimen.

3. Lion (2016)

Een prachtig waargebeurd verhaal over een 5-jarige Indiase jongen die verdwaald raakt in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië (Kidman) wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

2. The Others (2001)

Grace woont met haar twee kinderen op het Engelse platteland. Haar echtgenoot is als soldaat in de Tweede Wereldoorlog overleden. Haar twee kinderen hebben een ziekte, waardoor ze geen rechtstreeks zonlicht verdragen. In de kamers waar ze verblijven, moeten de gordijnen overdag altijd dicht. Dan komt haar overleden gewaande man terug thuis. Haar personeel vertrekt. In het huis gebeuren vreemde dingen, …

1. Moulin Rouge (2001)

In deze musicalfilm is het 1899. Een jonge schrijver (Ewan McGregor) komt naar Parijs. Daar trekt het leven van vrijheid en blijheid hem wel aan. Samen met enkele andere probeert hij een show te verkopen aan de Moulin Rouge. Die kan een nieuwe, stevige act wel gebruiken. De eigenaar van de nachtclub wenst de unieke aandacht van zijn favoriete danseres te krijgen. Dat is Satine, of Nicole Kidman. Zij krijgt echter al snel een relatie met Christiaan, de schrijver. En dan moet ze kiezen tussen haar carrière en de liefde. Het wordt er niet gemakkelijker op als ze vertelt dat ze stervende is.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *