18 Beste Documentaires op Netflix


0

De meeste mensen nemen een abonnement op Netflix vanwege de nieuwe films of hun favoriete tv-serie. Toch is dat niet het enige wat de streamingsdienst te bieden heeft. Er is namelijk ook de nodige non-fictie die kunt bekijken. In de vorm van een behoorlijk aanbod aan documentaires. In onderwerp variëren ze van de onontkoombare Tweede Wereldoorlog tot docu`s over de Fifa en het heelal. In dit overzicht de twintig beste Netflix documentaires die je zeker een keer gezien moet hebben.

Zoals je waarschijnlijk weet verandert het aanbod van Netflix constant. Deze lijst is samengesteld in mei 2022, het zou dus kunnen dat er titels zijn verwijderd. Laat het ons weten bij de reacties!

18. Amanda Knox (2016)

Het verhaal van Amanda Knox kijkt als een grote puzzel. Wat een bijzondere levenservaring had moeten worden, eindigde als een nachtmerrie. Amanda Knox vertrekt als uitwisselingsstudent naar Italië, maar wordt daar beschuldigd van de moord op een andere student in 2007. De documentaire gaat na wat er is gebeurd en hoe de nachtmerrie zich ontvouwde.

17. Hot Girls Wanted (2015)

In een tijdperk waarin iedereen met iedereen kan communiceren via het internet geld het recht van de sterkste. In Hot Girls Wanted wordt ingezoomd op een negatief neven effect van het internet. Hiermee kunnen pooiers namelijk makkelijk in contact komen met grote groepen kwetsbare meisjes en jonge vrouwen. In deze documentaire wordt pijnlijk duidelijk hoe makkelijk het is voor de web generatie om in de porno industrie te eindigen.

16. Shiney Flakes (2021)

De documentaire ‘Shiney Flakes’ gaat over Maximilian Schmidt die als puber een drugimperium in zijn eigen kamer had. Dit is niet een true crime film zoals we die kennen op Netflix, deze is uniek. In 2015 werd hij gearresteerd vanwege zijn drugsnetwerk. In de documentaire neem je een kijkje in dit verhaal.

15. How the Beatles changed the world (2017)

Wie kent ze nou niet? The Beatles, een van de allergrootste bands ter wereld. In de documentaire krijg je een kijkje achter de schermen van de carrière van The Beatles. Door de speciale interviews en archiefbeelden word de documentaire extra bijzonder.

14. What Happened, Miss Simone? (2015)

Nina Simone was een briljante en zeer expressieve pianist en singer-songwriter in de jaren `60. Helaas was dat voor een zwarte vrouw niet de beste tijd om beroemd te worden. In de documentaire kom je er achter dat ze innerlijk verscheurd werd tussen het najagen van haar muzikale carrière en het steunen van de burgerrechten beweging voor Afro Amerikanen. Op een gegeven moment besloot ze haar carrière aan de wilgen te hangen en naar Liberia in Afrika te verhuizen. Hoe kon het zo ver komen? In What Happened, Miss Simone? Wordt het hele verhaal verteld.

13. The Biggest Little Farm (2018)

Tegenwoordig staat Netflix vol met documentaires over het milieu en de natuur. Zo kan ‘The Biggest Little Farm’ niet missen in het rijtje met de beste documentaires over het milleu. Een verliefd stel uit de grote stad Los Angeles besluiten om een biodiverse boerderij te beginnen. In de documentaire kun je het avontuur van he stel volgen.

12. 14 Peaks: Nothing is impossible (2021)

In de documentaire ’14 Peak: Nothing is impossible’ zie je Nimsdai Purja. Hij komt uit Nepal en hij staat voor een onmogelijke opdracht. Zo gaat hij in zeven maanden veertien bergen beklimmen van hoger dan 8000 meter. Volg zijn proces in deze mooie documentaire.

11. 13th (2016)

Een documentaire over het gevangeniswezen in de Verenigde Staten. Van alle gevangenen ter wereld bevindt 25% zich in een Amerikaanse cel. En dat terwijl de VS maar 5% van de wereldbevolking uitmaken. In 13th wordt uitgelegd hoe het zo ver heeft kunnen komen. Het gaat onder meer over de burgerrechten (voor Afro-Amerikanen) en de oorlog die de VS voert tegen drugscriminaliteit sinds Ronald Reagan.

10. The Social Dilemma (2020)

Tegenwoordig zijn mobile telefoons natuurlijk niet meer weg te denken, iedereen heeft er wel een. De jeugd groeit dan ook op in een social mediawereld. Dit heeft soms voordelen maar eigenlijk vooral nadelen. De documentaire ‘The social dilemma’ gaat over de impact van socialmedia op jongeren.

9. Drive to Survive (2019)

Ben jij nou groot fan van Formule 1 of wil je deze wereld een keer ontdekken? Dan is de documentaire ‘Drive to Survive perfect voor jou’. In deze documentaire zie je hoe het er achter de schermen aan toe gaat in de race wereld, je leert de teams en coureurs kennen. Je word meegenomen in een heel formule 1 seizoen. Er zijn al vier seizoenen gemaakt met daarin tien afleveringen per seizoen, genoeg kijk plezier dus!

8. A life on our planet (2020)

In de documentaire ‘A life on our planet’ zie je hoe David Attenborough verteld over de evolutie en de geschiedenis van de aarde. David heeft vele plekken bezocht. Hij verteld over de mensen in combinatie met de natuur en dat de mensheid niet zo’n goede invloed heeft op de natuur. Zo zie je in de documentaire de impact van de mensen op de natuur.

7. The mind explained (2019)

In de documentaire ‘The mind explained’ kom je erachter hoe je brein werkt. Vraag jij je wel eens af hoe je hoofd werkt? Dan is deze documentaire perfect voor jou. Je ziet hoe psychisch stoornissen werken zoals een angststoornissen. Verder zie je wat er gebeurt als je droomt en hoe je hersenen werken.

6. Virunga (2014)

Een documentaire over het onstabiele Congo, vanuit het perspectief van rangers in het Viranga National Park in Congo. Een ex-kindsoldaat, die ranger werd probeert samen met een opvoeder van baby gorilla`s en een Belgische bioloog het park te beschermen tegen indringers die het voorzien hebben op de laatste berggorilla`s en de natuurlijke grondstoffen van het park. In 2012 ontstaat een nieuwe rebellengroep, M23 die de veiligheid van het hele gebied in gevaar brengt. Zal het ze lukken om het park te verdedigen?

5. Inside Job (2010)

De wereldwijde crisis van 2008 zorgde bijna voor de totale instorting van het huidige financiële systeem. 20 triljoen dollar en een enorm banenverlies waren het gevolg. Hoe kon het zover komen. In Inside Job gaan de documentairemakers zo ver mogelijk om achter de lugubere waarheid te komen die leidde tot het ontstaan van de crisis. Door middel van diepgravend onderzoek en interviews met vooraanstaande financiële specialisten wordt langzaam duidelijk hoe corruptie en zelfverrijking zorgden voor ongekende risico`s bij financiële instellingen, politici en academische instellingen.

4. Bad Sport (2021)

De sportwereld ziet er misschien wel heel erg gaaf uit, maar achter de schermen gaat het er soms heel anders aan toe. In de documentaire zie je waargebeurde misdaden in de sportwereld. Grote schandalen worden onderzocht doormiddel van verslagen en atleten die er bij betroken waren.

3. Making a murderer (2015)

Het is ieders nachtmerrie. Beschuldigt worden van een moord, terwijl je deze niet hebt gepleegd. Helemaal als je vermoed dat het is bedoeld om je monddood te maken. Steven Avery maakte de documentaire Making a murderer over een periode van tien jaar. Het begint ermee dat hij wijd verspreide corruptie wilt aantonen bij de lokale overheid en eindigt ermee dat hij zichzelf moet zien te verdedigen op beschuldiging van moord.

2. Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)

Een schokkende, maar ook humoristische film over een milieuactivist die probeert oplossingen te bedenken voor ingewikkelde klimaatproblemen. Waar grote organisaties falen in het bedenken van echte oplossingen voor het klimaatprobleem, pakt onze activist het probleem `bij de hoorns`.

1. Hitler Eine Karierre (1977)

In de documentaire ‘Hitler Eine Karrier’ zie je het onderzoek hoe Hitler aan de macht is gekomen doormiddel van propaganda en manipulatie. Je ziet hoe Hitler van klein jongetje aan de macht is gekomen en hoe hij uiteindelijk ten onder is gegaan.

Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *