Top 11 Oorlogsfilms op Netflix


0

Oorlogsfilms laten zien hoe de mens zowel gruwelijk als nobel kan zijn. Wanneer gevochten wordt op leven of dood, dan is opportunisme immers lelijker dan ooit, terwijl heldhaftigheid glanst in al zijn glorie. Met een oorlogsfilm leer je een deel van de menselijke geschiedenis kennen, maar meer nog de mens zelf. Welke goede oorlogsfilms staan er op Netflix?

Zoals je waarschijnlijk weet verandert het aanbod van Netflix constant. Deze lijst is samengesteld in mei 2022, het zou dus kunnen dat er titels zijn verwijderd. Laat het ons weten bij de reacties!

11. Sobibor (2018)

Een officier uit de Sovjet Unie word gevangen genomen in het concentratiekamp Sobibor. Hij neemt gelijk de leiding over de andere gevangenen. Het plan is om te ontsnappen uit een van de grootste concentratiekampen uit de tweede wereldoorlog. Ben jij benieuwd hoe dit afloopt?

10. Sand Castle (2017)

The Hurt Locker werd door het Amerikaanse leger bekritiseerd vanwege het onrealistische beeld dat de film schetst van het werk van Amerikaanse militairen in Irak. Sand Castle daarentegen is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse soldaat die helpt bij het herstellen van de watertoevoer naar Baqubah, één van de gevaarlijkste Iraakse steden. Sand Castle is een netflix original, oftewel gemaakt door Netflix zelf.

9. The Siege of Jadotville (2016)

Ook The Siege of Jadotville is een Netflix original. Na de moord op de regerende premier breekt in 1961 oorlog uit in het Centraal-Afrikaanse land Congo. De VN stuurt Ierse en Zweedse troepen om de rust te herstellen. The Siege of Jadotville laat zien hoe de Ierse VN-troepen in Jadotstad niet alleen tegen Congolese rebellen strijden, maar ook tegen door eigenaren van kopermijnen ingezette huursoldaten. Deze actiethriller is rijk aan bijzonder fraai gefilmde oorlogsscènes.

8. Beasts of No Nation (2015)

Beasts of No Nation toont de tragiek van oorlog aan de hand van het leven van Agu, een kindsoldaat in een fictief West-Afrikaans land. Deze met tal van prijzen bekroonde dramafilm is niet bedoeld voor liefhebbers van heftige gevechtsscènes, maar geeft juist een beeld van het persoonlijke leed dat achter het oorlogsgeweld schuilgaat. Ook Beasts of No Nation is een Netflix original film.

7. The last days (1998)

‘The last days’ is een documentaire wat gaat over vijf verschillende joden uit Hongarije. Alle vijf de joden vertellen hun verhaal over hun ervaring tijdens de holocaust. Met schokkende beelden van vroeger krijg je een duidelijk beeld hoe het er vroeger aan toe ging tijdens de tweede wereldoorlog.

6. The boy in the stripped pyjama (2008)

‘The boy in the stripped pyjama’ geeft een heel erg confronterend beeld van hoe het er tijdens de tweede wereldoorlog aan toe ging. In de film volg je Bruno die stiekem vrienden word met een joods jongentje in een concentratiekamp. Zonder dat Bruno het weet zit zijn vriend daar gevangen en beheerd zijn vader het kamp.

5. Chernobyl 1986 (2021)

De film Chernobyl gaat over de grote ramp die plaats vond in 1986. Na de grote explosie komen er gevaarlijke gevolgen. Alexey is brandweerman en moet naar dit gevaarlijke terrein. Zonder plannen te maken zijn ze erop af gegaan. Gaat Alexey zijn eigen leven op offeren om de wereld te redden?

4. De slag om Schelde (2021)

In de film ‘De slag om Schelde’ krijg je een goed beeld hoe de slag om de Schelde er aan toe ging. Vele levens staan op het spel. zweefpiloten, nazi soldaten en vreselijke verhalen. De film is gebaseerd op de realiteit en daarom is de film erg pakkend.

3. Company of Heroes (2013)

De film speelt zich af in de tweede wereldoorlog tijdens de slag om de Ardennen. Een groepje Amerikaanse soldaten raakt verdwaald en verdwijnt van de rest. Nadat ze erachter komen dat de Nazi’s een plan hebben om een superbom te lanceren proberen ze de wereld te redden door hun eigen leven op het spel te zetten. Denk jij dat ze de Nazi’s kunnen stoppen?

2. Der Untergang (2004)

Der Untergang (Engels: Downfall) toont de laatste tien dagen uit het leven van Adolf Hitler. De in samenwerking met historici gemaakte film laat ook zien hoe andere nazi-kopstukken, zoals Joseph Goebbels en Hitlers vrouw Eva Braun, de dagen voorafgaand aan de definitieve nederlaag van nazi-Duitsland beleven in hun Berlijnse bunker. De Duitstalige film werd in 2005 genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film en wordt tot op de dag van vandaag door filmcritici geprezen.

1. Schindler’s List (1993)

De Duitse zakenman Schindler trekt tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Krakau, een door nazi-Duitsland bezette Poolse stad, om hier goedkope arbeidskrachten te vinden. In Krakau ziet hij hoe Poolse Joden koelbloedig in hun getto worden gedood of worden afgevoerd naar vernietigingskampen. Dan bedenkt hij een list waarmee hij het leven van meer dan duizend Joden redt. Deze door Steven Spielberg geregisseerde film is met afstand de beste oorlogsfilm ooit en heeft dan ook liefst zeven Oscars gewonnen.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *