Top 25 Nieuwe films op Netflix April 2017


0

De maan is weer voorbij, tijd om te kijken wat de leukste nieuwe films zijn die Netflix heeft toegevoegd in April 2017.

The House Bunny

house-bunny

Niemand kan zo een charmant meisje spelen als Emma Stone. Zelfs in deze film waar een Playboy bunny op de universiteitscampus terecht komt. Wat gaat ze doen? Ze wil graag huismoeder worden en in gaan wonen bij de populaire Phi Iota Mu’s. Maar daar wordt ze niet toegelaten. Dan wendt ze zich tot de concurrentie, de Zeta’s. Stone is Natalie, een lid van die onpopulaire studentenvereniging, vol nerds en ‘gewone’ studentes, die dringend nieuwe leden moeten vinden om te mogen blijven bestaan. De komst van het nieuwe lid zet heel wat op gang, voor iedereen.

The Hours (2002)

Met Kidman, Streep en Moore. Een deel van deze film speelt zich af in 1949. De zwangere Laura plant een feestje en leest de roman Mrs. Dalloway van Virginia Woolf. Zo ontsnapt ze aan voor haar een doodongelukkig en saai leven, alhoewel ze voor de buitenwereld in the American Dream leeft. In een ander deel van de film is het 1923, wanneer Virgina Woolf, gespeeld door een onherkenbare Kidman, deze roman schrijft. Ook zij is niet gelukkig, zelfs ronduit depressief, en overweegt zelfmoord. In het heden organiseert Clarissa dan weer een feest voor haar vriend Richard, een beroemde auteur die AIDS heeft en aan zijn laatste dagen bezig is. Ook die man is enkel in leven gebleven als ode aan zijn vriendin.

Stripes (1981)

Bill Murray in the army. Gezien zijn ongetemde natuur als acteur lijkt het een goede zet om hem in deze setting te laten acteren. Zijn personage is te lui om taxichauffeur te zijn, dus gaat hij maar in het leger. De opleiding is berezwaar, maar hij maakt het zich samen met zijn vriend vooral moeilijk, als hij twee vrouwen meeneemt in een uiterst geheim voertuig. Geen goed idee. We onthouden uit deze film zeker ook zijn onvergetelijke drill formation.

Sleepless in Seattle

Sleepless in Seattle

Deze film heeft misschien niet het meest vrolijke begin. De weduwnaar Sam probeert zijn leven weer op de rit te krijgen na het overlijden van zijn vrouw, en wil een zo goed mogelijke vader voor zijn zoontje zijn. Ondertussen is de mooie Annie verloofd met iemand anders, maar valt ze langzaam maar zeker voor Sam. De film draait om liefde, maar boven alles over het vinden van je zielsverwant. Het verhaal lijkt meer op een drama dan een komedie, maar de tijdloze humor van de film maakt er een echte romcom van.

Silent Hill (2006)

Wanneer haar dochter Sharon maar nachtmerries blijft hebben over het al dertig jaar niet meer bewoonde stadje Silent Hill besluit Rose om samen met Sharon naar de verlaten stad te rijden. Onderweg moet zij plots uitwijken voor een meisje dat de straat op loopt en crasht de auto. Als Rose weer bij bewustzijn komt, is Sharon verdwenen. Vindt Rose haar terug in het spookachtige stadje?

Sense and Sensibility (1995)

sense-and-sensibility

Romantisch kostuumdrama dat draait om de familie Dashwood. De man des huizes komt te overlijden en laat de moeder en haar drie dochters, Marianne wordt gespeeld door Kate Winslet, vrijwel zonder erfenis achter. Het verhaal toont de beslommeringen van dit gezin, over hoe ze het moeten zien te rooien en vooral de sociale en relationele verwikkelingen van de hoofdpersonen.

My Girl (1991)

my Girl

Vada, 11 jaar, is een speciale meid. Ze is geobsedeerd door de dood. Haar beste vriend is Thomas, die allergisch is aan alles. Dan wordt haar papa verliefd op Shelly. Vada doet er alles aan om die relatie mis te laten lopen. Maar dan verbetert hun relatie. Op een dag, wanneer hij in het bos op zoek is naar iets dat Vada er verloren geraakte, wordt Thomas gestoken door bijen. Hij overlijdt. Vada kruipt terug in haar cocon na het heengaan van haar beste vriend. Het is uiteindelijk haar stiefmoeder die erin slaagt om de relatie vader-dochter uit het slop te halen.

1Not another Teen Movie (2001)

Not another Teen Movie

De titel suggereert het al: dit is een parodie op tienerfilms. Die leven hun typische leven in hun highschool. Janey hoort er niet bij: haar bril klopt niet, haar haar is niet ok en haar kleding is al helemaal niet van de juiste tijd. Dan neemt popular guy Jake de uitdaging aan om van haar een prom-queen te maken. En ze worden nog wel verliefd zeker! We zien het obligate bloot, de knappe maar hatelijke beauty en American football natuurlijk.

Robin Hood – Men in Tights (1993)

Robin Hood - Men in Tights

Mannen in een kousenbroek of maillot: een reden om deze film te zien. Ook hier zat Mel Brooks in de regiestoel. De film is een parodie op het Robin Hood verhaal. Dus verwacht grapjes in kastelen, dansende ridders, een alternatieve versie van een bubbelbad, mannen die van hun paard vallen en een sensuele Marian met kuisheidsgordel.

Evil Dead (2013)

Remake van de klassieker: Vijf vrienden, een afgelegen hut, een magisch boek en een bos vol demonen. Het zijn de ingrediënten voor wellicht de bloedigste horrorfilm uit dit rijtje. Deze met verschillende prestigieuze prijzen bekroonde mix tussen een horrorfilm en een thriller is een must see voor alle liefhebbers van bloed, losgerukte lichaamsdelen en, jawel, kettingzagen.

Girl Interrupted (1999)

Girl, Interrupted

Wanneer Susanna (Winona Ryder) eind de jaren 60 na een mislukte zelfmoordpoging wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, is haar echtgenoot bezorgd dat ze zich teveel hecht aan de andere dames die hier verblijven. Onder andere met Lisa (Jolie). Daar spreekt ze mee af en ze lopen samen weg. Ze willen gaan werken bij Disney World. Maar de andere vriendin uit de inrichting waarbij ze verblijven, hangt zich op. Lisa gaat er vandoor. Jolie won voor haar bijrol verschillende prijzen zoals een Academy Award en een Golden Globe.

Hook (1991)

Als je Hook als kind hebt gezien en daarna niet meer dan is dit misschien wel een van je favoriete films. Kijk je de film echter nog is terug als je wat ouder bent valt het allemaal toch wat tegen. Voor de kinderen blijft het natuurlijk genieten.

Dracula (1992)

Vlad Dracula is een vampier met onverwerkt liefdesverdriet om zijn overleden vrouw Elisabeta. Wanneer Dracula de jonge Britse advocaat Jonathan Harker ontmoet en een foto van zijn verloofde Mina ziet, meent hij dat zij de reïncarnatie is van Elisabeta. Hij laat Jonathan om het leven brengen en trekt naar Londen om Mina te overladen met een combinatie van verleidingspogingen en terreur.

The Terminator (1984)

The Terminator

Opnieuw een fim met Arnold Schwarzenegger als leadacteur. De strijd om de heerschappij van de aarde wordt gevoerd tussen mens en machine. Dat is het centraal thema waarrond The Terminator draait. De machines sturen een Terminator terug in de tijd, om de ongeboren zoon van Sarah Connor (een magistrale Linda Hamilton) te vermoorden. Die gaat namelijk in de toekomst het verzet van de mensen tegen de machines leiden. De mensen sturen ook hun strijder. Wie slaagt erin om Sarah eerst te vinden? Sciencefiction triller genre. Spannend.

The Thin Red Line (1998)

Waar oorlog in sommige oorlogsfilms ietwat wordt geromantiseerd, daar laat The Thin Red Line vooral de zinloosheid van oorlogsgeweld zien. De film is losjes gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen tijdens de Slag om Guadalcanal, een in 1942 gevoerde strijd tussen het Amerikaanse en het Japanse leger om het in de Stille Oceaan gelegen eiland.

Anaconda (1997)

Anaconda

Actie/horror uit 1997. De crew van een National Geographic film wordt gegijzeld door een dolgedraaide jager (rol van Jon Voight) die hen dwingt mee te werken aan zijn obsessie: de jacht op ’s werelds grootste en gevaarlijkste slang.

Platoon (1986)

Chris Taylor besluit in 1967 om zich vrijwillig aan te sluiten bij de Amerikaanse troepen in Vietnam. Hij ontdekt echter al snel dat hij zowel fysiek als mentaal minder goed bestand is tegen oorlog dan de meer ervaren soldaten. Wanneer zijn sergeant Barnes een ongewapende vrouw doodt, komen zijn twijfels over de oorlog tot een hoogtepunt. Platoon is de eerste van de drie door Oliver Stone geregisseerde films waarin hij de keerzijde van de Vietnamoorlog laat zien.

De Prinses en de Kikker (2009)

Voor de Prinses en de Kikker komt uit 2009 maar heeft veel weg van de ouderwetse Disney films, dat komt omdat ze even terugkeerde naar de traditionele tweedimensionale animatiestijl . Het resultaat is een grote hit, die meteen voor een nieuwe populaire Disneyprinses zorgde. Tiana, de eerste donkere Prinses van Disney (veel te laat volgens velen). In de Prinses en de Kikker wordt er een originele draai gegeven aan het oorspronkelijke sprookje “De Kikkerkoning” van de gebroeders Grimm. Met levendige jazz muziek wordt de wereld van het Amerikaanse New Orleans tot leven gewekt. Voeg daar nog een goede dosis humor aan toe, en je hebt een Disneyfilm die nooit vergeten gaat worden.

Pinokkio (1940)

Het openingslied van deze film uit 1940 is uiteindelijk het iconische thema geworden waarmee iedere Disneyfilm opent. De boodschap is duidelijk: als je maar blijft dromen en hard werkt, zullen al je wensen werkelijkheid worden. Pinokkio zit vol met wijze lessen, en is bijna één grote waarschuwing voor kinderen die niet altijd luisteren naar hun ouders op leraren. De film was in 1940 een technisch wondertje, omdat het de eerste film is waarin Disney met de zogenaamde multiplane camera werkte. Hiermee konden de tekenaars diepte creëren in tweedimensionale tekeningen, wat de film een veel realistischer gevoel gaf.

8MM (1999)

8MM is niet voor de ‘faint at heart’ het speelt zich af in een duistere wereld namelijk van de snuff-movies, filmpjes waarop te zien is dat iemand wordt vermoord. Nicolage Cage is een privé-detective die moet uitzoeken of een meisje op zijn video echt dood is. Hij raakt geobsedeerd door de zaak.

Flatliners (1990)

Van deze film wordt een remake gemaakt, deze draait in 2017 in de bioscopen. Op Netflix staat de originele film uit 1990 en had een sterrencast met Kiefer Sutherland, Julia Roberts, en Kevin Bacon. De film volgt vijf medische studenten als ze zich vrijwillig onderwerpen aan bijna-dood-ervaringen om te ontdekken wat er is in het hiernamaals.

The Forest (2016)

The Forest speelt zich af, zoals de titel al doet vermoeden, in een bos. Het Japanse bos “Aokigahara” om precies te zijn. Dit bos is berucht omdat veel Japanners hier zelfmoord plegen. Sara (Natalie Dormer) krijgt te horen dat haar zus hier vermist is geraakt en gaat op onderzoek uit in het mysterieuze bos.

Schone handen (2015)

Misdaadfilm met Thekla Reuten als Sylvia Jeroen van Koningsbrugge als haar man Eddie. Ze leiden een luxe leventje. Sylvia verdringt echter de bron van de luxe, Eddie is een drugsdealer. Tot er een politie-inval komt en Sylvia wil vluchten met haar kinderen. Eddie laat haar echter niet zomaar gaan, ze weet teveel.

Sand Castle (2017)

The Hurt Locker werd door het Amerikaanse leger bekritiseerd vanwege het onrealistische beeld dat de film schetst van het werk van Amerikaanse militairen in Irak. Sand Castle daarentegen is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse soldaat die helpt bij het herstellen van de watertoevoer naar Baqubah, één van de gevaarlijkste Iraakse steden. Sand Castle is een netflix original, oftewel gemaakt door Netflix zelf.

The 101-Year-Old Man Who Skipped Out on the Bill and Disappeared

Ook “The 101-Year-Old Man Who Skipped Out on the Bill and Disappeared” is een Netflix original en is uiteraard het vervolg op “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween” uit 2013. Het is een jaar later en Allan zit na een jaar feesten op Bali in de financiële problemen.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *