5x de leukste gok-gerelateerde films


0

Films die gaan over gokken en casino’s doen het altijd groot. Enkele bekende namen in het genre worden zelfs tot de beste films aller tijden gerekend tegenwoordig. Sommige verhalen zijn ook waargebeurd, waardoor online roulette spelen alleen maar aanlokkelijker voor je wordt. De kans is groot dat je ze nog lang niet allemaal gezien hebt. Daarom is het de moeite waard om hier eens een greep te doen uit de vijf leukste gok-gerelateerde films die wat minder vaak genoemd worden. Daar kan je je de komende tijd dan weer lekker mee vermaken. 

Uncut Gems

Het genre van de gokfilm raakt nooit uitgeput. Daarom verschijnen er nog altijd interessante nieuwe titels. Zo is bijvoorbeeld Uncut Gems uit 2019 hard op weg om een echte moderne klassieker te worden. De film gaat over het samenkomen van verschillende werelden. Daaronder valt de wereld van het inzetten op sportwedstrijden bij bookmakers. Dit wereldje is lang niet zo aantrekkelijk als het soms lijkt, blijkt ook wel uit deze film. De hoofdpersoon heeft echter wel een plan om uit de ellende te komen. Maar of dat ook lukt is natuurlijk de vraag. Het is de moeite waard om deze film eens te streamen.

Tricheurs

Waar de ene film net nieuw is, is de andere al enkele decennia oud. Toch is het nog altijd zo dat veel mensen Tricheurs nooit gezien hebben. Het is dan ook een Franse klassieker. Het gaat over de tijd van het gokken ver voordat bijvoorbeeld online blackjack de norm werd. Natuurlijk is de gokker verslaafd en brengt hem dat in de problemen met de maffia. Dat betekent echter niet dat je met een standaardfilm over dit probleem te maken hebt. Het schetst juist een realistisch beeld van gokverslaafde en valsspelers die proberen te overleven in het wereldje waarin ze terecht gekomen zijn.

The Gambler

The Gambler is er in twee varianten. De film is in 2014 namelijk aan een remake onderworpen. Wie de film echt in zijn rauwe vorm wil zien, kiest echter voor de variant uit 1974. Juist ook omdat de film een gokverslaving in zijn meest pure vorm laat zien. Dat is ook niet zo vreemd wanneer het verhaal geschreven is door iemand die daadwerkelijk met verslaving te maken had. Aan de andere kant trekt de snelle wereld van het gokken natuurlijk altijd aan omdat het simpelweg heel spannend is. Dat maakt de film juist ook zo goed in zin genre.

Hard Eight

Een klassieker in het genre die te weinig aandacht krijgt, ondanks deze erkenning, is Hard Eight. Het is het soort film dat misdaad en gokken dichtbij elkaar weet te brengen. Dat komt vooral ook doordat de onderwereld van Las Vegas heel anders in elkaar zit dan veel mensen misschien denken. Deze film laat dat op een wonderbaarlijke wijze zien. Het is ook fijn om eens een keer begrip op te kunnen brengen voor de mensen die in deze wereld verstrikt raken. Hard Eight krijgt het voor elkaar dat gevoel bij je op te roepen.

California Split

Opnieuw een gokklassieker die het grote publiek niet heeft bereikt. De film California Split komt al uit 1974, maar vertelt het verhaal wat je tot op de dag van vandaag nog steeds kan horen onder de professionals in de wereld van het gokken. Er zijn mensen die zich precies zullen herkennen in de hoofdpersonen van California Split, ook als ze in Amsterdam, Maastricht of Enschede wonen. Dat maakt de film dus ook een echte klassieker. Ook de band tussen de hoofdpersonen onderling zal veel mensen aanspreken. Dit maakt het herkenbaar en dat is juist ook de kracht van deze klassieker in het genre uit 1974.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *