7x de mooiste filmlocaties in New York


0

New York staat bekend om haar enorme wolkenkrabbers, rijke historie en natuurlijk: de mooiste plekjes waar wereldberoemde films zijn opgenomen. Deze hotspots mag je daarom zeker niet aan je voorbij laten gaan wanneer je in The Big Apple bent. Hieronder zullen wij de filmlocaties New York voor je opsommen.

1. Grand Central Terminal

Als je het Grand Central Terminal bezoekt, heb je vast het gevoel: hier ben ik al eens eerder geweest. En die kans is groot, want je hebt deze locatie vast weleens op het witte doek gezien. Hier zijn namelijk talloze series en films opgenomen. Onder andere is hier Superman opgenomen, net zoals Men in Black, The Avengers en eigenlijk mag de serie Gossip Girl ook niet in dit rijtje ontbreken. En wanneer je je toch in dit treinstation bevindt kun je even goed om je heen kijken. Het Grand Central Terminal is namelijk een van de drukstbezochte treinstations van New York. Dit is een knooppunt voor wel miljoenen reizigers. En een leuk feitje: het Grand Central Terminal heeft 44 perrons – de meeste ter wereld!

2. Times Square

Het drukste straatje van New York is zeker weten Times Square. Hier valt dan ook van alles te zien. De billboards, de vele winkels en de gele taxi’s die je voorbij sjezen. Times Square heeft iets magisch, iets filmisch. En wellicht is dat dan ook wel de reden dat hier talloze films zijn opgenomen. Zo was Times Square de filmset voor Captain America, Godzilla en New Year’s Eve. Wanneer je op Times Square bent kun je je gegarandeerd urenlang vermaken. Ga op de rode trappen zitten, kijk om je heen en geniet van alles wat er om je heen gebeurt. Ervaar de typische New York-ervaring!

3. Brooklyn Bridge

Ook Brooklyn Bridge valt onder een van de populairste bezienswaardigheden New York. Deze brug ga je zeker tegenkomen wanneer je een tripje in New York hebt gepland, want de brug verbindt Lower Manhattan met Brooklyn. De brug is 1825 meter lang en je kunt erover heen lopen, rijden en fietsen. Wanneer je je op deze brug bevindt waan je je vast in een film die hier is opgenomen. Zo zie je de brug terug in de film Annie Hall en Blindspot.

4. Empire State Building

Het is een aanrader om de Empire State Building te bezoeken wanneer je in New York bent. Hier zijn namelijk verschillende films opgenomen, waarvan King Kong waarschijnlijk de populairste zal zijn. Je weet wel, die ene scène waar King Kong op het gebouw probeert te klimmen. Daarnaast zijn er nog wel meer dan 250 films en series opgenomen in dit spectaculaire gebouw. En waarom het zo spectaculair is: daar kom je gauw genoeg achter. Neem de lift en ga naar het topje van het gebouw. Hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over New York. Je kunt de hele verdieping rondlopen zodat je 360 graden rondom New York kunt kijken. Dat wordt een beeld om nooit meer te vergeten.

5. Rockefeller Center

Rockefeller Center is eigenlijk een kleine stad midden in New York. Het wordt namelijk omringd door negentien commerciële gebouwen. Wellicht ken je Rockefeller Center van de schaatsbaan, maar je kunt het ook kennen van het hoge gouden beeld dat daar een prominente plek heeft gekregen. Het is leuk om Rockefeller Center te bezoeken, maar jouw bezoek wordt nog leuker als je weet welke films er allemaal zijn opgenomen. En misschien komen er al een aantal films in jouw gedachten op. Zo is hier natuurlijk een scène van Home Alone opgenomen, Sleepless in Seattle en The Godfather.

6. Central Park

Central Park staat bekend om zijn grote oppervlakte, de vele fietsers en natuurlijk de talloze films die hier zijn opgenomen. Breng een bezoek aan het meestbezochte stadspark ter wereld en kijk je ogen uit. Ga eekhoorntjes voeren en bezoek de fonteinen. Al met al is er genoeg te beleven in Central Park. Central Park mocht dan ook deel maken uit de films Home Alone 2, Enchanted en Wall Street. Naast films is Central Park ook veelvuldig te zien in bekende series, zoals Sex and the City, Gossip Girl en Suits. 

7. Coney Island

Coney Island geeft een typisch beeld van Amerika, onder andere te danken aan zijn lange zandstrand en pretpark ‘Luna Park’. Wanneer je in New York bent is dit een prettig uitstapje om even af te koelen. Het is een wijk in Brooklyn met zo’n 60 duizend inwoners. En natuurlijk staat het bekend om zijn filmische setting. Uptown Girl, Warriors en Men in Black 3 mochten gebruikmaken van Coney Island als filmlocatie. 


Like it? Share with your friends!

0
Lilian

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *