Dit zijn de beste films over kunst


0

Kunstliefhebbers opgelet, want er zijn talloze films te zien waarin je veel te weten kunt komen over de kunstwereld. Bij de meeste films waan je je in het leven van een kunstenaar. Dat wordt genieten geblazen! Hieronder zetten wij de beste films over kunst voor je op een rij en wellicht doe je zelfs wat inspiratie op voor nieuwe kunst aan de muur.

1. Modigliani

Een geliefde film van vele kunstliefhebbers is Modigliani. Deze film gaat – zoals de naam al doet vermoeden – over het leven van de bekende kunstenaar Modigliani, in het jaar 1919. Zo ontdek je in deze film onder andere het verhaal van de strijd tussen Modigliani en Picasso en je ziet hoe Modigliani zijn leven leidde in de Franse hoofdstad. Zo zie je ook een deel van zijn liefdes- en kunstleven.

2. Girl with a Pearl Earring

De film ‘Girl with a Pearl Earring’ gaat over het bekende schilderij van Johannes Vermeer. In deze film probeert men het mysterie achter dit schilderij te ontrafelen en dan met name wie Griet, het meisje met de parel, was. Griet wordt namelijk in deze film de meid in het huis van Johannes Vermeer. Dankzij haar kalmte en haar denkwijze trekt Griet de aandacht. Dit resulteert erin dat Vermeer Griet betrekt in de kunstwereld.    

3. Exit Through the Gift Shop

Alles rondom kunst komt terug in de film ‘Exit Through the Gift Shop’. Het is een soort documentaire waarin kunstenaars Banksy en Thierry Guetta hebben meegewerkt. Thierry Guetta wilde namelijk een documentaire maken over Banksy en zijn werkwijze. Het is een interessante film met een aantal plottwists, die door iedere kunstliefhebber eens moet worden gezien.

4. The Best Offer

In de kunstwereld worden vaak kunstwerken geveild, en dat is precies wat je kunt zien in de film ‘The Best Offer’, of ook wel beter bekend als ‘La Migliore Offerta’. De hoofdrol in deze film wordt vervuld door Virgil Oldman, die door het leven gaat als kunstexpert. Hij ontmoet een vrouw waarvan hij de kunstwerken moet evalueren en vervolgens komt hij terecht in een mysterieus wereldje. Dat zal zorgen voor de nodige spanning en sensatie.

5. Banksy does New York

De tweede Banksy-film in dit rijtje: ‘Banksy does New York’. Banksy is namelijk een van de bekendste kunstenaars van deze tijd, wat grotendeels heeft te maken dat hij volledig anoniem te werk gaat. Nog steeds weet niemand wie Banksy is en deze film leidde dan ook tot veel roering. In deze film zie je hoe Banksy 31 dagen lang zijn kunstwerken aanbrengt op 31 openbare plekken in New York. Ben je na het zien van deze vijf films nog steeds niet uitgekeken op kunst? Bezoek dan eens de Kunstuitleen Amersfoort en haal de kunstwereld in huis! Zo kun jij altijd genieten van een mooi kunstwerk aan de muur.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *