Alle Fast and the Furious films Op Een Rij


0

Wie had in 2001 kunnen bedenken dat “The Fast and the Furious”, een actiefilm met een beperkt budget zou uitgroeien tot een van de meest succesvolle film franchises aller tijden! De films die zich afspelen in de wereld van het illegale straatracen (en ondertussen ver daarbuiten) hebben steeds grotere stunts, bekendere acteurs en actrices, en leveren steeds meer geld op. Niet zo gek ook dat nu al bekend is gemaakt dat er minimaal 10 Furious worden gemaakt! Deel 8 draait in 2017 in de bioscoop, deel 9 en 10, in 2019 en 2021.

The Fast and the Furious (2001)

fast_and_furious_1

Politieagent Brian gaat undercover om te infiltreren bij een groep straatracers onder leiding van Dominic Toretto, ze worden verdacht van een aantal grote diefstallen. Brian is zelf ook een petrolhead en voelt zich wel thuis bij de groep. Hij wordt verliefd op het zusje van Dominic, Mia, en hij en Dominic worden uiteindelijk bros4life!

Fast 2 Furious (2003)

fast_and_furious_2

Brain is op de vlucht voor de politie aangezien hij Dom heeft laten lopen in deel één. Hij verdient zijn geld ondertussen met streetracen. De FBI weet hem te vinden en die spannen hem voor hun karretje om een drugsbende in Miami op te rollen. Dit doet hij samen met zijn jeugdvriend Roman Pearce.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

fast_and_furious_3

Zowel Paul Walker als Vin Diesel doen niet mee in dit uitstapje naar Japan. Wanneer Sean Boswell in de problemen komt door zijn voorliefde voor hard rijden wordt hij naar zijn vader in Tokyo gestuurd. Hier gaat hij echter drift-racen. Hij leert de kneepjes van Han die we in latere delen nog terugzien. Ze raken in de problemen met de Yakuza.

Fast & Furious (2009)

fast_and_furious_4

De gang uit deel één is weer bij elkaar! Brian werkt bij de FBI, maar Dom heeft zijn hulp nodig om drugsbaas Arturo Braga aan te pakken. Hij is verantwoordelijk voor de dood van Doms vriendin Letty.

Fast Five (2011)

Fast Five

Dom wordt uit de gevangenis gebroken, en agent Hobbs (Dwayne Johnson) moet hem weer oppakken. Dit weerhoudt de gang er niet van om een overval voor te bereiden van $100 miljoen op drugsbaas Hernan Reyes.

Furious 6 (2013)

Fast & Furious 6

De mannen hebben succesvol $100 miljoen geroofd en wonen verspreid over de hele wereld. Hobbs zit achter de terrorist Owen Shaw aan en komt erachter dat Letty, Doms ex-vriendin van wie iedereen denkt dat ze dood is, zijn rechterhand is. Hobbs schakelt Dom en zijn team in om de strijd aan te gaan met de criminelen.

Furious 7 (2015)

Furious 7

Dom en zijn maten hebben Owen Shaw uitgeschakeld, maar diens broer Decklard is uit op wraak. Maar ook Dominic is uit op wraak omdat Decklard Han heeft vermoord.

The Fate of the Furious 8

Wanneer Dominic en Letty op huwelijksreis zijn, wordt Dominic geconfronteerd en moet kiezen tussen zijn familie. In een belangrijke missie keert hij zich tegen zijn familie. Komt dit verhaal ooit nog goed en vergeeft zijn familie hem ooit?


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *