Top 10 Leukste Films Met Actrice Anne Hathaway


-1

2013 was een topjaar voor Anne Hathaway. Ze won dan een verdiende Oscar voor haar bijrol in Les Misérables. Maar daarnaast staan er heel wat andere beeldjes op de schouw van deze knappe actrice. Tijd om een lijstje op te maken van haar tien beste films. Geniet ervan!

10. Bride Wars (2009)

Bride Wars

Twee voormalige beste vriendinnen Liv en Emma (Anne Hathaway en Kate Hudson) strijden om een trouwlocatie en de gasten, wanneer ze dezelfde trouwdatum blijken gekozen te hebben.

9. Alice in Wonderland (2010)

Alice in Wonderland

Prent met Tim Burton als regisseur. Wanneer Alice (Mia Wasikowska) wordt verplicht tot een verloving, vlucht ze weg. Ze volgt het witte konijn tot in Wonderland, waar ze samen met haar vrienden de macht van de Witte Koningin (Anne Hathaway) tracht te herstellen. Die werd van haar troon gestoten door haar zus, de Rode Koningin. Alice verslaat monsters en uiteindelijk wordt de Witte Koningin terug in ere hersteld.

8. Rachel Getting Married (2008)

Rachel Getting Married

Kym Buchman (Anne Hathaway) zit in een afkickkliniek, maar komt voor het huwelijk van haar zus Rachel naar huis. Ze zorgt er echter voor dat de sluimerende spanningen in haar familie ten top gedreven worden. Veel heeft te maken met het overlijden van haar broer.

7. Ella Enchanted (2004)

Ella Enchanted

Deze film is eigenlijk een gemoderniseerde versie van Assepoester. Ella werd als baby betoverd door fee Lucinda. Ze doet alles wat je haar vraagt. Ze kan daardoor geen nee zeggen, en is daarom een gemakkelijke prooi voor gevaarlijke personages. Ella smeekt om gewoon te zijn, ze krijgt een opdracht en komt in een magische wereld terecht met reuzen, reuzinnen en stiefzussen (natuurlijk, het gaat over Assepoester). En ze vindt ook nog eens haar Prins!

6. Interstellar (2014)

Interstellar

De toekomst. Chaos is overal. Voedsel is schaars. Wanneer er een onbekend wormgat ontdekt wordt moeten de overblijvende leden van NASA op verkenning gaan. Misschien vinden ze daar nog hoop voor de mensheid? Hathaway is Amelia Brand, één van de drie astronauten die onder moeilijke omstandigheden verschillende planeten bezoekt om te bekijken of er menselijk leven mogelijk is. Knappe film, zeker en vast door de topcast die hierin meespeelt.

5. Brokeback Mountain (2006)

Brokeback Mountain

Jake Gyllenhaal en Heath Ledger zijn twee cowboys die elkaar ontmoeten in 1963 wanneer ze op Brokeback Mountain schapen hoeden. Ze bouwen al snel een diepe band op, die overgaat in echte liefde. Wanneer de zomer eindigt, gaan de mannen terug naar hun gewone leven en trouwen. Jack (Jake) trouwt met rodeoprinses Lureen (Anne Hathaway). Een gelukkig huwelijk is dit allerminst.

4. Les Misérables (2013)

Les Misérables

Oscar is binnen! In deze verfilming van de bekende musical ken je het verhaal natuurlijk: in 1812 komt Jean Valjean vrij uit een strafkamp na een celstraf van 19 jaar voor het stelen van voedsel. Hij kiest ervoor zijn leven te verbeteren. Maar de meedogenloze agent Javert blijft hem opjagen. Anne Hathaway speelt Fantine. Ze plengt heel wat tranen in dit drama. Opgelet: in deze film wordt alleen gezongen, niet gesproken.

3. The Dark Knight Rises (2008)

The Dark Knight Rises

Het bewijs dat deze actrice alle filmgenres aankan. In deze Batman film zijn Batman/Bruce Wayne (Christian Bale) een schim van zichzelf geworden. Maar dan is er een aanval op de beurs, en komt Bruce Wayne in contact met inbreekster Selina Kyle (Hathaway). Zij moet hem naar zijn vijand lootsen.

2. The Princess Diaries (2001)

The Princess Diaries

Wie wil er geen Prinses zijn? Mét een kroontje! Iedereen toch? Het overkomt Mia (Hathaway), een doodgewone tiener die op een dag een bezoekje krijgt van haar Oma (Julie Andrews). Die vertelt haar dat ze eigenlijk Prinses is van Genovia, een landje tussen Frankrijk en Spanje. Mia moet nog heel wat inspanningen doen voordat ze een echte Prinses zal zijn.

1. The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada

Anne in de rol van haar leven. Deze film hebben we allemaal wel al eens gezien. Het moet één van de meest heruitgezonden movies op onze tv-kanalen zijn. Maar het blijft de moeite om er met een lekker pakje chips en een colaatje languit voor op de bank te gaan liggen. Andrea krijgt dé schok van haar leven als ze van een klein dorpje naar New York verhuist. Haar topjob bij een gereputeerd modeblad wordt een serieuze nachtmerrie. Haar baas, de hoofdredactrice, blijkt geen doetje. Naar het schijnt werd dit karakter lichtjes gebaseerd op die andere gereputeerde hoofdredactrice, Anne Wintour.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *