Top 10 Beste Michelle Pfeiffer Films


0

Michelle Pfeiffer is al een eeuwigheid bezig maar nu horen we niet zo veel meer van haar. Eén ding staat vast: dit is een klasse actrice. Tijd om haar beste werk op een rijtje te gaan zitten. Geniet, het is misschien een beetje nostalgie.

10. Dangerous Minds (1995)

Dangerous Minds

Michelle Pfeiffer maakt in deze film een ware carrièreswitch. Van de marine naar een ‘juf’ in een middelbare school. Een hele uitdaging, de leerlingen zijn allesbehalve lievertjes en ook de directeur heeft een geheel eigen stijl. LouAnne verzint allerlei creatieve oplossingen om haar leerlingen te motiveren.

9. Ladyhawke (1985)

Ladyhawke

Niet ‘Back to the 80ies’ (toen werd deze film gemaakt) maar terug naar de middeleeuwen. Mooie Michelle is Isabeau d’Anjou. Die is betoverd door de slechte bisschop van Aquila. ’s Nachts verandert ze in een havik, overdag is ze mens. De liefde van haar leven, Etienne Navarre heeft het tegenovergestelde probleem, overdag wolf, en ’s nachts mens. Kunnen ze de betovering doorbreken?

8. The Age of Innocence (1993)

The Age of Innocence

New York, 1870. Je voelt de prachtige kostuums al komen in deze film. In de upperclass kondigt gravin Ellen Olenska (Pfeiffer) aan van haar man te willen scheiden. Groot schandaal in die tijd! Maar een aristocratische advocaat voelt zich bijzonder tot haar aangetrokken en steunt haar. Helaas heeft hij zich net verloofd met iemand anders. Wie zal hem laten vallen als hij voor de liefde kiest in plaats van voor zijn maatschappelijke positie?

7. Married to the Mob (1988)

Married to the Mob

Michelle met een heerlijk 80ies kapsel! Angela (Pfeiffer) betrapt haar man (Alec Baldwin) met de maitresse van diens maffiabaas. Ze vermoordt echtgenoot-lief en hoopt met haar zoon zo het criminele milieu te kunnen verlaten. Maar die maffiabaas laat haar niet gerust. En de FBI ook al niet. Er komt zelfs een undercover agent naast haar wonen.

6. The Witches of Eastwick (1987)

The Witches of Eastwick

Lachen met Michelle. In goed gezelschap van Cher en Susan Sarandon speelt ze in deze film één van de drie vrouwen, namelijk Suki, die verlaten werd door hun man. Dan verschijnt Daryl Van Horne (Jack Nickelson). Die windt de dames rond zijn vinger en geeft ze magische krachten. Echte heksen dus!

5. Stardust (2007)

Stardust

Het verhaal gaat over een jongen die het hart van zijn geliefde wil winnen. Hij gaat daarom op zoek naar een vallende ster, die hem naar een magische wereld leidt. Daar komt hij in aanraking met een boze heks, jawel, Michelle Pfeiffer again. Wel een hele mooie heks!

4. Dangerous Liaisons (1988)

Dangerous Liaisons

Frankrijk, net voor de Franse Revolutie. De decadente burggraaf de Valmont (John Malkovich) wordt uitgedaagd de jonge Cecile te verleiden. Die opdracht vindt hij te gemakkelijk. Hij wil liever madame de Tourvel (Pfeiffer) in zijn balboekje schrijven, maar dat is een erg godsdienstige dame. Maar dan wordt hij echt verliefd op haar. Het spel dwingt hem echter met haar te breken. Prachtige kostuums en magnifieke haartooien in deze film. Historisch correct blijkbaar.

3. Batman Returns (1992)

Batman Returns

Miauw. Michelle Pfeiffer als catwoman! In deze Batman is het niet duidelijk aan welke kant zij staat: de goede of de slechte kant? Het verhaal: de slechterik wil de stad overnemen en Batman van moord beschuldigen.

2. Scarface (1983)

Scarface

Van regisseur Brian De Palma, met Al Pacino, in goed gezelschap is Michelle dus in deze prent. Het verhaal draait rond Tony Montana die van Cubaanse bootvluchteling ‘promoveert’ naar misdadiger in het drugscircuit in Miami. Wanneer hij zijn ‘carrière’ opbouwt, komt hij in contact met Elvira (Pfeiffer), de vrouw van één van zijn misdaadbazen. Die stuurt een stel moordenaars op hem af.

1. The Fabulous Baker Boys (1989)

The Fabulous Baker Boys

Michelle Pfeiffer in supervorm. Daarom onze numero uno! Samen met de broertjes Bridges schittert ze in deze muzikale fillm. Frank en Jack Baker (de Fabulous Baker Boys) trekken een zangeres aan om hun act up te liften. Dat wordt Susie Diamond (Pfeiffer). Jack voelt zich echter aangetrokken tot Susie, wat hun act wel degelijk in gevaar brengt. Ze ontving een Oscarnominatie voor deze rol.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *