De beste voetbalfilms allertijden


0

Tegenwoordig zitten films vol actie, drama en romantiek. Films over sport zoals voetbal komt niet echt meer voor. Echt voetbalfans zitten in het weekend aan de buis gekluisterd voor de wedstrijden van hun favoriete team. Live voetbal wedden kan zelfs de saaiste voetbalwedstrijden een stuk leuker maken. Je zou zeggen dat voetbalfilms razend populair zijn. Niet echt, want na 2011 zijn er weinig meer gemaakt. De beste voetbalfilms aller tijden zijn perfect voor een gezellig filmavondje thuis. 

The Damned United

In 2009 kwam de film uit geregisseerd door Tom Hooper. De film is gebaseerd op het boek van David Peace. Hierin schrijft hij zijn eigen interpretatie op van de carrière van Brian Clough bij Leeds United. 

Hoewel de film geen groot succes was, heeft hoofdrolspeler Michael Sheen veel complimenten gehad over zijn acteerwerk. De film bracht maar 4.1 miljoen op terwijl er alleen al 10 miljoen nodig was om de film te maken. Sheen werd genomineerd voor een hoop awards zoals de ALFS award en British Independent Film award. Zeker de moeite waar om te kijken dus. 

United

2 jaar naar The Damned United kwam de film United uit. Het verhaal gaat over de tragische gebeurtenis in 1958. Het team van Manchester United kwam terug van hun wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. Er wordt een tussenlanding gemaakt in München, maar hier gaat het mis. 

23 mensen komen om het leven waarvan 8 spelers van het team. Het was een heel jong team toen der tijd. Voetbal was nog niet de bekende sport dat het nu is. De film gaat vooral over Bobby Charlton. Hij overleeft de crash in de film en weet niet of hij door moet gaan met voetbal. De geweldige special effects voor die tijd maken het een mooie voetbalfilm om te kijken. 

Green Street Hooligans

Fan van Lord of the Rings? Elijah Wood spelt in 2005 een rol in de voetbalfilm green Street Hooligans. De film was een redelijk groot succes waardoor ook Green Street 2: Stand Your Ground in 2009 uitkwam, en Green Street 3: Never Back Down in 2013. 

Het verhaal begint met Matt Buckner van school wordt gegooid doordat er cocaine in zijn kamer was gevonden. Dit was echter van zijn kamergenoot. Matt zegt niks en krijgt $10.000 om zijn mond te houden. Matt komt via een aantal slechte beslissingen en pech terecht bij de GSE. Een film vol geweld, wraak en vriendschap. 

Goal! The Dream Begins

Een voetbalfilm die goed is gekeurd door de FIFA. Hierdoor zien we een aantal bekende voetballers zoals David Beckham. Er zijn uiteindelijk drie films gemaakt. Het eerste deel begint met het verhaal van Santiago Muñez. Hij heeft enorm veel voetbaltalent, maar heeft helaas ook astma.

Hij wordt gespot door een oud-voetballers van Newcastle United. Hij mag proef komen draaien en laat zich van zijn beste kant zien. Het gaat hem niet makkelijk af. Santiago moet veel tegenslagen overwinnen door zijn astma. Ondanks dat Goal! niet zo goed liep als werd gehoopt, is Newcastle United erg blij met de film. De club zag een enorme toename in populariteit.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *