De 5 beste Halloween-films


0

Halloween: het is de avond om langs de deur te gaan om snoep te vragen en liedjes te zingen. Maar wat nou als je daar geen zin in hebt? Dan hebben we hier de vijf beste films om te kijken tijdens Halloween.

1. Hocus Pocus

Nadat Max Dennison is verhuist naar Salem, gaat hij samen met zijn zusje Dani en zijn vriendin Allison naar een verlaten huis. Dit huis staat bekend als het huis van de Sanderson zussen, die als heksen daar vroeger woonden. Hier vertelt Allison het bijgelovige verhaal over de zussen. Max gelooft dit niet en roept per ongeluk de heksen op. Zij proberen het boek terug te krijgen, die de kinderen hebben meegenomen, om weer onsterfelijk te worden. Dit zorgt voor spannende situaties.

2. Halloween (2018)

Het is veertig jaar nadat Michael Myers meerdere babysitters heeft vermoord en in een beveiligde inrichting is geplaatst. De enige overlevende van de moordenaar, Laurie Strode, is getraumatiseerd door de aanval van Michael en leeft elke dag nog steeds in angst. Wanneer hij ontsnapt bij een overplaatsing naar een andere inrichting, is Laurie in paniek dat hij terugkomt om haar alsnog te vermoorden. En dat is ook zo. Hij komt terug naar de stad om zijn werk af te maken. Laurie maakt zich klaar om voorgoed een einde te maken aan de angst.

3. The Conjuring

In 1971 verhuizen Roger en Carolyn Perron met hun kinderen naar een nieuw huis en krijgen het gevoel dat er kwaadaardige geesten in hun huis rondwaren. Ze bellen de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren om in hun huis onderzoek te doen naar een duistere aanwezigheid. Lorraine, die helderziend is, voelt meteen dat er iets fout is. Carolyn wordt bezeten door de entiteit die zich in het huis bevindt en samen met Ed en Lorraine proberen ze de geest uit te drijven. De film is gebaseerd op een echt verhaal.

4. The Shining

Jack Torrance probeert, nadat hij is ontslagen als leraar, opnieuw zijn leven op te pakken en krijg een baan aangeboden in het Overlook Hotel. Hij gaat daar werken als conciërge in de winter. Samen met zijn vrouw Wendy en zijn zoon Danny gaat hij naar het hotel toe. Tijdens een rondleiding wordt er gewaarschuwd dat het hotel gevaarlijk is en dat veel erge dingen zijn gebeurd vroeger. Wat begint als een leuk verblijf, eindigt in een nachtmerrie. Danny heeft een onzichtbare vriend die hem laat zien wat er voor erge dingen gaan gebeuren. Jack verandert van een rustige man in een gek. Hij krijgt van het bespookte hotel de missie om zijn familie te vermoorden. Hij gaat achter Wendy en Danny aan en probeert ze te vermoorden. Maar dit leidt tot een hele andere gebeurtenis…

5. Beetlejuice

Barbara en Adam Maitland komen bij een auto-ongeluk om het leven. Na het ongeluk komen ze thuis en komen ze erachter dat ze niet meer leven. Hun vriendin verkoopt hun huis en er komt een nieuwe familie in wonen. Samen proberen ze de inwoners weg te jagen als geesten, maar dit heeft nog geen indruk gemaakt bij het gezin. Daarom roepen ze de ‘bio-exorcist’ Beetlejuice op. Maar wanneer hij is opgeroepen, dan kan hij niet meer worden gestopt. 


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *