De vijf grappigste films van 2023 die écht het kijken waard zijn!


0
Komedie films

Zin om een avondje helemaal dubbel te liggen van het lachen? Geen zin om te schrikken van een enge horrorfilm of te gaan huilen van een zielige film? Dan is een komedie film precies waar je naar op zoek bent! Welke komediefilms moet je echt kijken? Welke zijn echt hilarisch? Deze top vijf films van 2023 zijn sowieso het kijken waard.

1. Wonka

‘’Zo werd Willy, Wonka’’ is de slogan van deze nieuwe populaire film/musical over het welbekende karakter Willy Wonka gespeeld door Timothée Chalamet. Na een hele wereldreis van zeven jaar op zoek naar de lekkerste ingrediënten voor zijn chocolade strand Willy Wonka in Londen in de hoop dat hij daar zijn eigen winkel kan beginnen.

De inwoners zijn enthousiast over zijn chocolade en willen meer, maar als de grote chocolatiers van de stad door hebben dat ze concurrentie krijgen, zijn ze er niet blij mee. Samen met de politiechef proberen ze Willy Wonka tegen te houden. Samen met zijn maatje Noodle (Zebedee Smith) probeert Willy toch door te breken als de beste chocolatier van Londen en uiteindelijk zijn eigen chocoladefabriek te openen.

2. Anyone But You

Deze romantische komedie is gebaseerd op een verhaal van William Shakespeare en wordt gespeeld door onder andere Euphoria actrice Sydney Sweeney. Anyone but You is een verhaal over twee mensen die elkaar eigenlijk niet mogen, maar uiteindelijk worden ze toch verliefd op elkaar. Na een hele tijd elkaar niet te hebben gezien vergezelt Ben (Glen Powell) Bea (Sydney Sweeney) naar de bruiloft van haar zus in Australië. Ze komen samen naar deze bruiloft, zodat Bea met rust gelaten wordt door haar ex-vriend en Ben wil zijn ex-vriendin jaloers maken. Terwijl ze bezig zijn met hun plan uitvoeren komen ze er toch achter dat zij elkaar leuker vinden dan dat ze eerst dachten en krijgen ze gevoelens voor elkaar.

3. Neem me mee

Naast Amerikaanse films deden ook de Nederlandse komedies het goed in de bioscoop, waaronder dus ook de film Neem me mee. Neem me mee is een film die gaat over zes zeventigplussers die op het keerpunt van hun leven staan. Zonder elkaar te kennen gaan ze met z’n allen op reis richting Zuid-Frankrijk. Nog voordat ze het land uit zijn, begint er al onenigheid met elkaar. Door de reis heen leren ze elkaar steeds beter kennen en ontstaan er onverwachts vriendschappen tussen de zes ouderen. Ze genieten met elkaar, lachen, delen onzekerheden, steunen elkaar en stappen buiten hun comfort-zone. Ten slotte is niemand te oud om nieuwe dingen te leren.

4. Bottoms

Twee lesbische vriendinnen PJ (Rachel Sennott) en Josie (Ayo Edebiri) zijn op het moment niet heel populair om hun middelbare school. Josie wordt verliefd op een meisje Isabel, maar die heeft helaas al een relatie en PJ is weer verliefd op Brittany, maar die besteedt niet veel aandacht aan haar.

PJ en Josie besluiten samen een vechtclub op te richten en zeggen tegen de directrice dat het een zelfverdediging cursus is. Met hulp van andere vriendinnen starten ze de activiteiten, hoewel ze eigenlijk de club willen gebruiken om aantrekkelijke meiden seks met ze te laten hebben. Doordat ze weinig verstand hebben van zelfverdediging zijn de lessen erg chaotisch, maar toch is het ze gelukt om populair te worden bij de vrouwelijke scholieren.

5. Barbie

De film over de plastic pop waar elk meisje van droomde om haar te zijn was niet meer te vermijden in de zomer van 2023. In de film volg je het perfecte leven van stereotypische Barbie (Margot Robbie). Zij leeft haar fantastische leven in Barbieland met alle andere Barbies en Kens. Op een dag gaat het mis en is het perfecte leven ver te zoeken. Barbie krijgt gedachtes over de dood, ze krijgt slechte adem en cellulitis. Zij komt erachter dat het met het meisje dat met haar speelt niet goed gaat in de ‘echte’ wereld. Het is aan Barbie om dit weer goed te krijgen.

Samen met Ken (Ryan Gosling) gaan ze richting de ‘echte’ wereld. Barbie ontdekt hoe het is om een vrouw te zijn in de ‘echte’ wereld en dat het heel anders is als Barbieland waar vrouwen de belangrijkste zijn. Niet alleen Barbie ontdekt dit, maar Ken ziet ook hoe het is om een man te zijn en dat mannen juist meer ‘macht’ hebben in de echte wereld. Ken neemt zijn nieuwe kennis mee naar Barbieland, waardoor er van alles verandert voor de Barbies.


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *