In 4 stappen jouw tuin omtoveren tot thuisbioscoop


0

Het mooie weer komt eraan! Dat betekent maar een ding: we gaan weer meer tijd buiten doorbrengen. Zo wordt de tuin vaak een tweede woonkamer waarin we eten en kletsen met gezelschap, en misschien ook wel een filmpje kijken. En hoe leuk is het om jouw tuin om te toveren tot een thuisbioscoop? Hieronder lees je hoe je dat realiseert in een aantal stappen.

Stap 1: Maak jouw tuin bioscoop-proof

Een bioscoop in de tuin is een leuk idee, maar dan moet jouw tuin hier natuurlijk wel geschikt voor zijn. En nu het mooie weer eraan komt heb je geen excuus meer om jouw tuin eens niet onder handen te nemen. Zet jouw tuin op de schop, maak een hoekje waar je met vrienden en familie kunt chillen en voorzie jouw tuin van een mooi stukje groen, zoals kunstgras van Kunstgrasgigant.nl. Dit is onderhoudsvriendelijk en het blijft altijd mooi van kleur, waardoor jouw tuin altijd gezelligheid uitstraalt. Bovendien is er altijd wel kunstgras in je buurt: Kunstgrasgigant heeft namelijk maar liefst twaalf vestigingen. 

Stap 2: Regel een beamer, een wit doek en geluid

Een film kijken op een laptopscherm is misschien prima, maar niet wanneer je een bioscoopavondje in de tuin organiseert met allerlei mensen. Daarom is het een must om een beamer en een wit doek te regelen. Zo weet je zeker dat iedereen kan meegenieten van de film. Daarnaast is het geluid ook erg belangrijk. Een goed geluidssysteem zorgt er namelijk voor dat iedereen zich kan wanen in de film.

Stap 3: Fijne zitplek

Natuurlijk wil je dat jouw gasten prettig kunnen zitten tijdens de film. Oncomfortabel op een houten krukje zitten voor anderhalf uur lang is natuurlijk niet erg fijn. Zorg er daarom voor dat je een zitplek regelt waar jouw gasten lekker op kunnen zitten. Je wil immers het gevoel van een bioscoop nabootsen. Een goed idee voor de thuisbioscoop zijn bijvoorbeeld zitzakken. Maar je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en wat bankjes in elkaar flansen. Zo zijn tegenwoordig banken gemaakt van pallets helemaal hip. Leg hier een paar kussens op en voilà, zithoek geregeld!

Stap 4: De puntjes op de i

De tuin is klaar, de filmbenodigdheden zijn geregeld en je hebt een comfortabele zithoek gecreëerd. Het lijkt erop dat de filmavond in de tuin kan beginnen. Maar vergeet dit niet: zorg voor eten, drinken en houd er ook rekening mee dat het in de avond kan afkoelen. Regel dekentjes en houd jouw gasten warm. 


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *