Je eigen filmwebsite maken? Dat doe je op deze manier.


0

Voor veel filmliefhebbers is dit de grote droom: een eigen filmwebsite maken. Iedereen maakt gebruik van websites als IMDB, Serietotaal of Moviemeter. Hier kunnen mensen films beoordelen en er met gelijkgestemden over discussiëren. Daarnaast zijn er natuurlijk veel websites waar je (fragmenten van) films kunt bekijken. Als filmliefhebber is het natuurlijk enorm gaaf om een dergelijk platform zelf op te kunnen zetten en precies zo in te richten als jij dat wilt. Goed nieuws: het maken van een eigen filmwebsite hoeft niet veel werk of enorm moeilijk te zijn. Hieronder geven tips hoe je jouw droom kunt verwezenlijken en zelf een filmwebsite kunt maken!

Bepaal hoe je de website wilt bouwen

Een website kan op verschillende manieren in elkaar worden gezet. Enerzijds kun je een website hard coded maken: alle HTML, CSS en Javascript wordt handmatig geschreven. Voor een filmwebsite heeft dit als voordeel dat je de pagina’s precies het uiterlijk wilt geven hoe jij het wilt. Wil je de beoordeling sterretjes net iets groter, of de forumpagina’s net wat breder? Dat kan allemaal hard coded geregeld worden! Het nadeel is dat dit erg tijdrovend is. Zo kan de buzz om een film al verdwenen zijn terwijl jij nog met de webpagina loopt te knoeien. Als je dit wilt voorkomen kun je gebruik maken van een CMS als WordPress. Hier kun je een thema in kiezen, en zelf je content in plaatsen. Ideaal als je snel een nieuwe filmpagina wilt aanmaken!

Krijg je website in de lucht door hosting

Als je een website hebt gebouwd wil je natuurlijk dat deze ook online staat. Dat kan door middel van hosting: een hostingpartij zorgt dat jouw website in de lucht komt en zo gevonden kan worden. Omdat een filmwebsite voor veel mensen meer een hobby zal zijn dan een grote bron van inkomsten is het fijn als je goedkope webhosting kunt vinden. Er zijn veel partijen die goede hosting aanbieden voor weinig geld. Zo hou je dus ook nog geld over voor de bioscoop én popcorn! 

Bied jouw bezoekers een veilige online omgeving

Nu je een mooie website gemaakt hebt en deze online te bezoeken is, is het ook fijn als je jouw bezoekers de garantie kan geven dat jouw website veilig is. Hacken gaat weliswaar niet zo makkelijk als in de meeste films, maar toch gebeurt het enorm veel. Je kunt bezoekers gelukkig een veilige online omgeving bieden door een SSL certificaat. Hiermee wordt de data op jouw website versleuteld en kunnen alle mede filmliefhebbers veilig jouw website bezoeken.  


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.