Leukste anime series die je moet zien!

Wil jij jezelf onderdompelen in de leukste anime series? Van actie tot avontuur en van de spannendste mysteries tot de meest magische momenten. Lees het hier!


0

Wat is er leuker dan de populaire Japanse animatieseries, die zo geliefd zijn over de hele wereld, met een grote bak popcorn te bingen? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat je wilt gaan kijken en niet urenlang zit te scrollen. Dit lijstje helpt je uit de brand, hier zijn een aantal anime series die jouw bingesessie de beste sessie maken die je ooit hebt gehad.

My Hero Academia

Wat als je in een stad zou wonen waar superhelden en superschurken zouden ronddwalen alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Wat als “normaal” een bijzonder iets zou zijn? Dat is het leven van Izuku Midoriya, een doodnormale jongen die als enige zonder superkrachten zit. Daardoor is hij een buitenbeentje, hij wil niets liever dan een rare superkracht bezitten, net zoals zijn buren, vrienden of letterlijk iedereen in de stad. De potentie om een held te worden zit er wel, dat ziet de krachtigste superheld All Might. Hij traint Izuku en geeft hem een deel van zijn kracht. Hierdoor mag hij deelnemen aan de helden academie, om de beste superheld ooit te worden. Maar zijn weg is niet zo makkelijk als het lijkt, als hij allerlei obstakels op zijn pad tegenkomt. Zou hij zijn droom kunnen waarmaken om zijn potentie in te kunnen zetten als ware held?

Little Witch Academia

De jonge Akko Kagemori is vastbesloten om haar kinderdroom waar te maken en een heks te worden, net zoals haar idool Chariot. En dus gaat ze de uitdaging aan, samen met haar nieuwe heksen vrienden Lotte en Suzy. Ze komt erachter dat ze bestemd is om in Chariot haar voetsporen te treden en de mysterieuze zaken van haar krachtige staf op te lossen. Op de academie zelf komt ze ook de gekste dingen tegen, waaronder de ontdekking dat ze zelf geen magie kan gebruiken door een incident bij een van Chariots vroegere shows en de ware kant die schuilgaat achter de academie. Deze serie zit vol twisten en magie, dus een aanrader als je daarvan houdt. 

Brand New Animal

Michiru Kagemori leefde een heel gewoon leventje samen met haar beste vriendin Nazuna, totdat ze samen in een ongeluk terechtkwamen. Niet lang erna veranderen ze plotseling half in beesten, een beast-men zoals ze dat noemen. Nazuna werd direct gekidnapt en Michiru is vastberaden om uit te vinden wat er aan de hand is door naar Anima City te ontsnappen. Een stad vol met beesten zoals hen, die in tegenstelling tot Michiru en Nazuna geboren zijn als een half dier. Michiru ontmoet een mysterieuze wolf-detective die de eigenaardigheden in Anima City onderzoekt. Het blijkt dat de mysterieuze aanslagen die de laatste tijd gebeuren een link lijken te hebben met de transformatie van de twee. Michiru zoekt dit tot op de bodem uit en leert de tradities van deze bijzondere soort kennen. Als je van een spannende, mysterie en magie-gekke serie houdt, dan is dit een goede aanrader.

Precure Doki Doki

De voorloper van deze serie ken je vast wel, Sailor Moon! Deze magic-girl serie geeft magie een flinke boost als je het Doki Doki team leert kennen. Maya, de leider van het team, stuit na het helpen van klasgenoten op een snuisterijenkraampje. De man die het runde, gaf haar een vreemd juweeltje en zei dat ze het later nodig had. Niet veel later werd de buurt aangevallen door een monster en zag ze met eigen ogen hoe een magisch superheldenmeisje het monster probeerde te bevechten. Maya wilde niets liever dan helpen en zonder dat ze het zelf wist, activeerde ze het juweeltje. Ze veranderde ook in een magische superheld. 

Samen met Glitter Zwaard, het meisje wat ze eerst zag, verzamelde ze de rest van haar vrienden en hielp ze hun ware potentieel te vinden. Zij verdienden ook hun superheldenpakje en samen nemen ze het op tegen de Mercenaires en hun verschrikkelijke monsters die ze “Distains” noemen. Ze moeten de wereld beschermen tegen de eeuwige duisternis die zij samen met hun meester over de wereld heen willen gooien. Hierdoor ontdekken ze het rampzalige lot van de magische wereld Splendoria en de geschiedenis van hoe dit zo is gekomen. Zullen ze Splendoria bevrijden en de aarde beschermen tegen dit kwaad? 

Demon Slayer

Vredig en blij leefde Tanjiro in het bos met zijn familie. Als bezigheid verkocht hij houtskool en hij was dolgelukkig. Tot een noodlottige dag, waar zijn familie van hem werd afgenomen door moordlustige demonen. Een overleefde de aanval, zijn zusje Nezuko. Tot zijn grote schrik komt hij erachter dat zij in een demoon is veranderd. Om zijn familie te wreken en de vloek van Nazuna op te heven wordt hij een ‘demon slayer.’ Zo gaat hij samen met zijn zus die hij in bedwang kan houden, op zoek naar de demoon die zijn familie heeft vermoord. Het gevecht tussen demonen en mensen is nog maar het begin van zijn heftige reis. Als je van brute mysteries houdt, kijk dan naar Demon Slayer.

Attack on Titan

Je hebt vast wel gehoord van de naam Eren Yeager. Deze komt namelijk van de serie Attack on Titan. Jarenlang werd de vrede bewaard doordat een sterke muur rondom het dorp Eldia de aanvallen van de Attack Titan afweerde. Uiteindelijk heeft de muur het begeven en is het aan Grisha om met de Titan te onderhandelen om vrede te herstellen. Hulp van Frieda Reiss kwam er niet en ze werd doorgestuurd. De onderhandeling gebeurt echter alleen als de opvolger van de Attack Titan, Eren, het dwingt. Uiteindelijk gebruikt Grisha de krachten van de Titan om wraak te nemen op Frieda. Daarna moet ze trainen om deze krachten in bedwang te houden. Een serie die vooral draait om familie, brute kracht en avontuur.  

Veelgestelde vragen

Wanneer kwam Attack on Titan uit?

Deze brute serie kwam uit in 2009.

Hoeveel afleveringen heeft Little Witch Academia?

Deze magische serie vol avonturen en hekserij heeft maar liefst 25 afleveringen. 

Is Demon Slayer geschikt voor kinderen?

Deze serie kan er bruut aan toe gaan, met geweld en bloederige scènes. Daarom is het meer geschikt voor de wat oudere kinderen. 


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *