5x films van Will Smith op een rij

Je hebt vast weleens gehoord van de ster Will Smith. Hij schittert in meerdere films en tv-shows. Ook rapt hij erop los met de vetste liedjes. Wil je de beste films ontdekken waarin hij heeft gespeeld? Lees hier verder!


0

Will Smith, bekend door vele films waarin hij speelt, tv-shows waarin hij verschijnt en zelfs liedjes die hij rapt. Hij is een heuse legende op het internet door zijn bekende quotes en zijn goede acteertalent. Ben jij ook zo’n fan van Will Smith? Scroll niet verder! Hier zijn de beste films waarin hij heeft gespeeld.

Gemini Man

Will Smith speelt in deze film de rol van succesvolle sluipschutter Henry Brogan. Hij schakelt vijandige doelwitten uit voor de overheid, maar na een tijdje dit te hebben gedaan besluit hij om zijn carrière te beëindigen. Hij is toe aan iets anders. Clay Varris, zijn baas, is het hier niet mee eens en stuurt een kloonversie van Henry op hem af, genaamd Junior. Die heeft de opdracht gekregen om hem te vermoorden en zijn plaats als sluipschutter in te nemen. Henry heeft dit uiteindelijk door en probeert om samen met zijn vrienden Danny en Baron dit gemene plan van Clay te dwarsbomen.

Aladdin

Dit klassieke Disney-verhaal komt helemaal tot leven in live-action. Will Smith speelt de machtige rol van Geest, die Aladdin drie wensen aanbiedt. Het verhaal is niet veel anders dan het originele verhaal, met Aladdin die zoals altijd van de straat steelt. Hij wordt op slag verliefd op de prinses, maar verder kan hij niks doen. Een prinses moet met een prins trouwen, toch? Hij vindt de lamp in een grot vol schatten waar hij vast komt te zitten. Hij ontmoet Geest, die hem drie wensen schenkt. Hij gebruikt er een om hemzelf in een prins te veranderen zodat de prinses met hem kan trouwen, alleen dat pakt anders uit dan gedacht. Want Aladdin heeft iets wat iemand al een hele lange tijd in handen wilde hebben. Jafar, een machtige gemene man die alleen maar uit is op nog meer macht zit achter de lamp aan. Lukt het Aladdin om de prinses met zijn ware charme te veroveren en Geest uit handen te houden van het kwaad?

I, Robot

Het jaar is 2035 en robots hebben een belangrijke functie in het leven gekregen. Ze maken het leven makkelijk, vooral in het huishouden. Alles lijkt vredig en soepel te werken, totdat Dr. Lanning, een grote geleerde in de robotica wetten en medewerker bij het robotmakende bedrijf USR zelfmoord pleegt. Maar wat als het geen zelfmoord is geweest? Dat zoekt rechercheur Dell Spooner tot op de bodem uit. Samen met Susan Calvin startten zij het onderzoek, met als verdachte een robot. Ze zaten in de goede richting, maar niet helemaal. Wat blijkt, V.I.K.I, de supercomputer achter het robotnetwerk, denkt dat mensen overbodig zijn en start een opstand met de robots. Het is de start van een oorlog die tussen mens en machine gaat. 

After Earth

Nog niet uitgekeken op sci-fi-films? After Earth is ook een pracht van een film waar Will Smith in speelt. Na vele rampzalige evenementen die zijn gebeurd op Aarde, besluit de mensheid om de planeet te ontvluchten en een nieuwe te vinden. Daarmee stuiten ze op de planeet Nova Prime, het nieuwe thuis van de mensheid. Cypher Raige heeft er na een lange tijd genoeg van en wil zijn functie als generaal beëindigen. Om zijn laatste werkdag zo leuk mogelijk te maken, neemt hij zijn dertienjarige zoon Kitai mee op een ruimtevlucht. Helaas pakt dit niet goed uit en ze komen in een asteroïde storm terecht. Ironisch genoeg laat de storm het schip crashen op een bekende planeet, namelijk de Aarde. Cypher raakt jammer genoeg gewond, dus nu is het aan de jonge Kitai om de planeet te verkennen. Hij moet het staartstuk van hun schip zien te vinden wat hen kan dienen als communicatiemiddel. Zo kunnen ze om hulp vragen. Ondanks de waarschuwingen van Cypher dat het te gevaarlijk is, is Kitai vastbesloten om de missie te voltooien. 

I am Legend

Als je van apocalypse verhalen houdt, dan is deze zeker een aanrader. In de film is er eindelijk een middel tegen kanker gevonden, tenminste dat denkt de wetenschapper. Hij dacht het gevonden te hebben door het mazelenvirus aan te passen, maar in plaats van een medicijn creëerde hij een heel nieuw virus. Het virus dat de wereld verandert. Negentig procent van de wereld werd besmet, voor de meeste betekende het een gewisse dood. Dat gold voor 5,4 miljard mensen, de andere 588 miljoen veranderden in een soort zombie-achtig wezen dat niet tegen zonlicht kan en extreem agressief is. Iedereen is geadviseerd om de grote steden zo snel mogelijk te ontvluchten. Robert Neville, gespeeld door de acteur Will Smith, blijft helaas  achter, wanhopig op zoek naar een middel om deze ramp op te lossen. En zo blijft hij dus alleen, in een verlaten stad.

Veelgestelde vragen:

Wanneer kwam een Gemini man uit?

Deze film kwam uit in 2019.

Wie heeft het originele verhaal van Aladdin bedacht?

Deze klassieker is bedacht door Antoine Galland.

Hoelang duurt After Earth?

Deze film duurt maar liefst een uur en veertig minuten. 


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *