Het beste van Jim Carrey: 6x films

Wil jij de grappigste en beste werken van de maar al bekende Jim Carrey op een rijtje hebben? Zoek dan niet verder! Hier lees je de leukste films waarin hij schittert als een ster.


0

Een bekende acteur, dat is Jim Carrey zeker wel. In meerdere films heeft hij zijn vooral grappige en expressieve karakter laten stralen. Het liet vele mensen lachen en sindsdien heeft hij een iconisch gezicht in de comedywereld. Wil je ook keihard lachen en meeleven met deze ster? Zoek niet verder, want hier staan een aantal films waarin hij de show stal.

The Mask

“Sssmoooky.” Deze uitspraak heb je vast weleens gehoord als je Jim Carrey kent. The Mask, waarin Jim de hoofdrol speelt van de doodnormale, cartoon-geobsedeerde Stanley. Hij is een beetje het sukkeltje van zijn stad, en niemand die hem echt aardig blijkt te vinden. Tot op een vreemde avond, wanneer hij een masker vindt die hem verandert in een groene cartoon-achtige superheld. Nou ja, held. Superkrachten heeft hij, maar de eerste avonden verspreid hij alleen maar chaos. Dit leveren supergrappige scenes op met Jim, waarin hij zijn expressieve gezichtsuitdrukkingen gebruikt om iedereen in een deuk te laten liggen. De kracht van het masker is verleidelijk voor kwaadaardig gebruik en dus is Stanley niet de enige die van zijn alter ego geniet. Tijdens het beschermen van het masker komt hij erachter dat ware potentie van jezelf komt en niet van een perfecte versie van jezelf. 

Liar Liar

Fletcher leidt een succesvol leven als advocaat en is een gescheiden vader van zijn geliefde zoontje Max. Advocaat zijn gaat prima, vader zijn wat minder. Elke keer komt hij zijn afspraken niet na die hij maakt voor zijn familie. De ene keer is hij te laat, de andere keer komt hij al helemaal niet opdagen. Audrey, zijn ex-vrouw en al helemaal kleine Max hebben er genoeg van. Max doet vervolgens op zijn verjaardag, waar Fletcher het ook weer flink heeft verknald, een wens. Hij wenste dat zijn vader nooit meer zou liegen. Die wens kwam uit en Fletcher kan inderdaad niet meer liegen. Tegen helemaal niemand. Elke keer floept de waarheid zo uit zijn mond, zonder filter. Dit levert problemen op in zijn dagelijks leven, dus ook op zijn succesvolle baan. Ook hier kun je je lach niet inhouden als de bekende “I CAN’T LIE!” te horen is. Een goede les dat smoesjes en leugens je niet ver in het leven helpen. 

The Truman Show

Wat als je hele leven een grote tv show blijkt te zijn? Dat overkomt Truman, een man die al sinds zijn geboorte in een reality tv-show is geplaatst. Uiteindelijk ontdekt hij vreemde eigenaardigheden in het neppe wereldje, zoals de constante herhaling van dagen en gebeurtenissen, of het feit dat hij zijn eigen stadje niet kan verlaten. Hij probeert te ontsnappen, maar dit lukt natuurlijk niet, want de makers van de show willen natuurlijk dat hij blijft. Het is een strijd tussen Truman en de tv-show. Een grappige comedy die je laat meeleven als Truman langzaam zijn verstand begint te verliezen en de spontane acties van de inwoners. 

A Christmas Carol

Het klassieke kerstverhaal waarin een gierige meneer Scrooge allesbehalve aardig, gastvrij en feestelijk is. In de nacht wordt hij bezocht door drie geesten die hem het verleden, het heden en de toekomst van zijn kerstervaringen laten zien. Zo leert Scrooge de waarde van aardig zijn, openstaan voor andere mensen en goed te zijn. Doordat Scrooge wordt gespeeld door niemand minder dan Jim Carrey, levert dit een grappig geheel op dat in dit verhaal terugkomt en dat maakt het hierdoor nog leuker.

Yes Man 

Jim speelt het verdrietige bestaan van Carl Ellen. Sinds hij is gescheiden van zijn grote liefde Stephanie, ziet hij nut van het leven niet meer zitten. Hij doet nergens aan mee, zelfs niet als zijn vrienden hem proberen uit zijn depressieve routine te halen. Zelfs de verloving van zijn allerbeste vriend Peter vergeet hij. Uiteindelijk komt hij op een zonnige dag zijn vroegere vriend Nick tegen en tot zijn verbazing herkent hij hem nauwelijks nog. Nick is bij een motivatievereniging gegaan genaamd Yes Man, eentje die hem liet openstaan tot alles. Carl is volkomen hopeloos en dus volgt hij het advies van Nick om er eens een kijkje te gaan nemen. 

Die bijeenkomst heeft Carl zijn leven veranderd, want zodra hij de bijeenkomstzaal weer uitstapte, was hij vastbesloten om overal ja tegen te zeggen. Dit levert hilarische momenten op, want hij zegt tegen werkelijk alles ‘ja’. Zelfs de gekste evenementen en de gevaarlijkste ondernemingen, is niks te gek om geen nee tegen te zeggen. Hij leert dat het leven je kansen geeft die je soms gewoon moet grijpen, zo leef je je leven voller en gelukkiger. 

Lemony Snicket’s a Series of Unfortunate Events

Als een paar kinderen hun ouders in brand verliezen en ze nog maar een familielid hebben die hen kan opvangen, begint het gestoorde avontuur voor de familie Baudelaire. Het slimme meisje Violet, het vindingrijke jongetje Klaus en hun schattige babyzusje Sunny worden opgevangen door graaf Olaf. Olaf is alleen uit op het geld dat de ouders aan de kinderen hebben gelaten, dus probeert hij alles om dat in handen te krijgen. De kinderen hebben hem snel genoeg door en tussen de capriolen die hij onderneemt om hen te vermoorden, zoeken ze een nieuw thuis. Keer op keer weet Olaf ze te vinden en gaan ze van verzorger naar verzorger. Kunnen ze Olaf voor eens en altijd te slim af zijn of lukt het hem om het geld in handen te krijgen?

Veelgestelde vragen:

Wanneer kwam The Mask uit?

Deze hilarische film kwam uit in 1994.

Wie bedacht de Christmas Carol?

Het hartverwarmende, wereldberoemde kerstverhaal is geschreven door niemand minder dan Charles Dickens. 

Hoe oud is Jim Carrey in Yes Man?

Toen deze iconische film werd gemaakt was Jim op dat moment 46 jaar.


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *