Top 10 beste horrorfilms die vandaag nog een kijkje waard zijn


0
Hereditary

10 Anna and the Apocalypse

Anna and the Apocalypse

Benieuwd hoe een cross-over tussen La La Land en Shaun of the Death eruitziet? Stap dan in het leven van Anna, een doodnormale tiener in een oersaai stadje. Totdat er zombie-apocalypse uitbreekt! Samen met haar vrienden gaat Anna het zombieleger van Kerstmannen, elfjes en sneeuwpoppen te lijf. Niet alleen op de standaard manier, maar vooral ook door te zingen en te dansen!

9 Overlord

Overlord

Het is 5 juni 1944 in Normandie: D-Day. Een stel Amerikaanse paratroopers belandt achter vijandelijke linies en ze gaan op pad om de radiotoren, een cruciaal communicatiemiddel van de nazi’s, te vernietigen. De toren bevindt zich in een oud kasteel en al snel komen de Amerikanen erachter dat hier meer aan de hand is. Er worden gruwelijke experimenten uitgevoerd op mensen. De nazi’s hebben een serum ontwikkeld waarmee het duizendjarig bestaan van het Derde Rijk werkelijkheid kan worden.

8 Halloween

Veertig jaar nadat hij een bloedbad heeft aangericht, weet seriemoordenaar Michael Myers (ook wel The Shape) tijdens een gevangenentransport te ontsnappen. Het duurt niet lang voordat hij zijn oude bezigheden weer oppakt. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) heeft haar leven inmiddels weer helemaal op de rit, totdat de twee elkaar weer ontmoeten. Naast dat van Laurie maakt Michael ook anderen het leven zuur, zoals dat van Karen en Ray, hun dochter Allyson en diens vrienden. Kan Michael ongestoord zijn gang gaan, of weten Laurie en haar posse dat te voorkomen?

7 Annihilation

Annihilation

Lena (Natalie Portman) is een vooraanstaande professor met een specialisatie in celbiologie. In Area X doet ze onderzoek naar een bijzonder elektromagnetisch veld, wanneer haar man Kane vermist raakt. Al snel blijkt dat zijn vermissing verband houdt met de omgeving van het elektromagnetische veld en Lena meldt zich aan voor een zoektocht. In het veld wordt een bijzondere levensvorm gevonden en langzaam maar zeker ontrafelt het mysterie zich.

6 Insidious: The Last Key

Insidious The Last Key

Elise is nog maar een jong meisje als ze voor het eerst kennismaakt met een demon die bij haar in huis woont. Nieuwsgierig als ze is, gaat ze op onderzoek uit en vindt uiteindelijk een geheime kamer in de kelder. De demon laat het er niet bij zitten en vermoord Elise’s moeder. Jaren later werkt Elise als paranormaal onderzoekster en wordt haar hulp ingeroepen in haar oude huis. Opnieuw krijgt ze te maken met de demon, Key Face, die het nu gemunt heeft op haar nichtjes. Op het nippertje weet de familie af te rekenen met de demon die het huis al zo lang terroriseerde.

5 Revenge

Revenge film

Jen en haar geheime liefde Richard brengen een weekendje door in zijn vakantiehuis, maar helaas staan zijn vrienden Stan en Dimitri al snel op de stoep. Als Richard even weg is, misbruikt Stan Jen. Later biedt hij haar een flinke som geld aan in ruil voor haar zwijgen, maar zij is niet van plan om hiermee akkoord te gaan. Jen dreigt ook haar relatie met Richard openbaar te maken aan diens vrouw, waarna hij haar van een klif gooit. De drie vrienden denken dat Jen dood is en laten haar achter. Kort daarna wordt ze echter wakker en neemt ze wraak op het drietal.

4 The Nun

The Nun

In Roemenië maakt non Victoria zichzelf van kant, een grote zonde in het katholieke geloof. Priester Burke en Novice Irene worden door het Vaticaan naar Roemenië gestuurd om de zaak te onderzoeken. Al snel komen ze erachter dat Victoria contact had gemaakt met een demon in de gedaante van een non. Deze demon, Valak, waart al sinds de Middeleeuwen rond in het stadje en kan tot leven worden gewekt door een reliek uit de kerk. Natuurlijk duurt het niet lang voordat Valak het ook op Burke en Irene voorzien heeft.

3 Hereditary

Hereditary

Na de dood van hun moeder en oma willen de leden van de familie Graham meer weten over hun afkomst. De geheimen die ze ontdekken zijn echter behoorlijk duister. Eigenlijk was het beter geweest als Annie (Toni Colette) en haar gezin het verleden hadden laten rusten.

2 Mandy

Red (Nicolas Cage) en zijn vriendin Mandy hebben een rustig leven in een mooi bos, totdat hun terrein plotseling overspoeld wordt door leden van een vreemde cult en een stel demonen op motors. Als Mandy dan ook nog eens door deze freaks wordt gekidnapt, zit er voor Red niets anders op dan te vechten met alles wat hij heeft.

1 A Quiet Place

In een post-apocalyptische wereld is het voor Lee en Evelyn een geluk bij een ongeluk dat één van hun kinderen doof is. De vreemde wezens die de wereld hebben overgenomen, vallen alles aan dat geluid maakt. Door gebarentaal te gebruiken kan de familie toch nog met elkaar communiceren en kunnen ze een plan maken dat hun leven redt.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *