Top 10 beste komediefilms die je niet moet vergeten


2

Het filmjaar 2018 zit er weer op. Tijd om te kijken om welke films we dit jaar het hardste gelachen hebben, een top 10 van de beste komediefilms van 2018.

10. Super Troopers 2

Super Troopers 2

Na de ellende die ze in de eerste Super Troopers-film veroorzaakt hebben, zijn de agenten allemaal ontslagen. De enige manier om hun oude functie weer te kunnen vervullen, is door te helpen bij het terugkrijgen van een stuk Amerikaans grondgebied. Natuurlijk gaat er in dit proces weer van alles mis.

9. Tag

Vrienden Jerry, Sable, Randy en Callahan spelen al sinds hun jeugd het spel tikkertje. Ook nu ze volwassen zijn, gaat het spel gewoon door. Jerry staat op het punt om te gaan trouwen en wil zijn deelname aan het spel voorgoed afsluiten, maar zijn vrienden zijn het daar niet mee eens. Ze proberen van alles zodat Jerry hem eindelijk is.

8. BlacKkKlansman

Ron Stallworth (John David Washington) is de eerste Afro-Amerikaanse politieagent op het bureau van Colorado Springs. Om te bewijzen hoe goed hij in zijn werk is, wil hij infiltreren bij de plaatselijke afdeling van de Ku Klux Klan. Samen met zijn Joodse collega Flip Zimmerman (Adam Driver) zet hij zich volledig in om deze club te ontmantelen.

7. The Death of Stalin

Moskou, 1953. Na de plotselinge dood van de dictator Joseph Stalin ontstaat er grote opschudding bij de Sovjet-ministers. Stuk voor stuk willen ze hun concurrenten wegwerken, om op deze manier zelf aan de macht te komen. Zelfs Lavrenti Beria, leider van de geheime dienst, is niet veilig. Wie zal het lukken om de macht te grijpen?

6. The Favourite

In de 18e eeuw is het oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Koningin Anne (Olivia Colman) trekt zich hier echter weinig van aan. Veel liever richt ze zich op de fijne dingen in het leven, zoals ananas eten en het houden van eendenraces. In de tussentijd bestuurt haar geheime vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) het land. Al snel arriveert er een nieuw dienstmeisje voor de koningin: Abigail (Emma Stone). Ze is behoorlijk ambitieus en het duurt dan ook niet lang voordat ze een hogere rang en meer aandacht van de koningin krijgt. Sarah wordt jaloers op de relatie tussen Abigail en Anne en dreigt de persoonlijke correspondentie tussen haar en de koningin openbaar te maken.

5. Blockers

Julie vertelt haar vriendinnen Sam en Kayla dat ze na het schoolgala haar maagdelijkheid wil verliezen aan haar vriendje Austin. Kayla wil niet achterblijven en maakt dezelfde plannen met klasgenoot Connor. Sam houdt meer van meisjes, maar kiest ervoor om met Chad naar het bal te gaan en om met hem het bed te delen. Voor het zover is, krijgen hun ouders lucht van hun idee en komen ze de plannen verstoren.

4. Eighth Grade

eight grade

Tragikomedie over de schuchtere tiener Kayla die zich vooral bezig houdt .met vloggen en wil haar kijkers inspireren om meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld te krijgen. Toch gaat haar eigen leven haar ook niet makkelijk af. Ze heeft nauwelijks vrienden op school en wint zelfs een prijs voor meest stille leerling. Op een feestje komt ze in contact met oudere tieners, die in hun ontwikkeling al een stuk verder zijn dan zij. Uiteindelijk vindt Kayla een oud filmpje van zichzelf en komt ze tot nieuwe inzichten over zichzelf.

3. Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians

Voor Rachel en haar vriend Nick lijkt alles op rolletjes te lopen. Wanneer ze eindelijk zijn familie ontmoet zijn ze op zijn zachtst gezicht niet blij met haar. Rachel is toch helemaal niet goed genoeg voor hun Nick? Tegen de wensen van zijn familie in, kiest Nick voor Rachel. Zij wil de verhoudingen in de familie echter niet verstoren en zegt dat hij voor zijn familie moet kiezen. Komen ze uiteindelijk toch weer bij elkaar?

2. Can You Ever Forgive Me?

Deze verfilming van het gelijknamige boek vertelt het verhaal van Lee Israel, een werkloze schrijfster met een alcoholverslaving. Nadat haar laatste boek (de biografie van Estée Lauder) flopt, heeft Lee dringend geld nodig. Ze besluit een aantal van haar bezittingen te verkopen, waaronder een handgeschreven brief van Katherine Hepburn. De brief brengt aardig wat geld op en zo krijgt Lee het lumineuze idee om zelf van dit soort brieven van beroemdheden in elkaar te flansen. Het blijkt al snel een lucratieve business, maar natuurlijk blijft Lee’s bedrog niet onopgemerkt.

1. Game Night

De wekelijkse spelletjesavond van Max (Jason Bateman), Annie (Rachel McAdams) en hun vrienden is altijd hartstikke gezellig. Totdat Max’ broer Brooks de verhoudingen verstoort. Wanneer hij de groep uitnodigt om de spelletjesavond de volgende keer bij hem te houden, gaat er dan ook van alles mis. Wat begint als een mysterieus rollenspel wordt langzaamaan tot een nachtmerrie, zeker wanneer een duistere Bulgaar zijn intrede doet. Niet voor niets hebben we Game night ook in ons lijstje van beste thrillers van 2018 gezet!


Like it? Share with your friends!

2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *