Top 10 Vergeten Beste actiefilms


0
tomb raider 2018

Superhelden sloegen ook dit jaar weer alle concurrentie tegen het canvas. Tussen al het Marvel-geweld zat er gelukkig ook nog genoeg anders moois bij voor de actieliefhebber. Letterlijk en figuurlijk zelfs. In 2018 stonden ook vrouwen moeiteloos hun mannetje op het witte doek. Je leest er alles over in deze top 10 actiefilms van 2018.

10. Tomb Raider

tomb raider 2018
Na vijftien jaar afwezigheid keert ’s werelds beroemdste archeologe terug naar de bioscoop. De Zweedse Alicia Vikander neemt het strakke shortje over van Angelina Jolie. Leuk detail: anno 2018 klust de avonturierster bij als fietskoerier. Fans van het populaire computerspel loofden de meer realistische en zelfs grimmige aanpak. Dat mocht ook wel eens. Lara Crofts eerdere filmavonturen leken wel het cinematografisch equivalent van een Happy Meal.

9. Venom

venom

Comic book-liefhebbers slaakten een verlossende zucht toen Venom eindelijk zijn eigen film kreeg. De kwijlende antiheld dook in 2007 al eens op in Spider-Man 3 als schurk van dienst. De slappe uitvoering van zijn personage zorgde toen voor woedende internetreacties. Tweede keer, goede keer. Critici sabelden de film genadeloos neer, maar het publiek vond massaal de weg naar de filmzalen. Tom Hardy imponeert als loser die na contact met een buitenaardse symbiont transformeert in de titulaire antiheld. Het vervolg voor dit kassucces is alvast besteld!

8. Aquaman

Aquaman

Terwijl Marvel al jaren de box office verpulvert, leverde eeuwige concurrent DC Comics vooral een hoop stinkerds af. Justice League verscheen in 2017, maar niemand die zich dat nog herinnert. En maar best ook. Met Aquaman krijgt de natste van de Justice League-leden nu zijn eigen soloavontuur. Misschien komt het toch nog goed met DC Comics? Het complexloze Aquaman valt namelijk beslist niet tegen. Jason Momoa, die je ongetwijfeld nog kent van zijn rol als Khal Drogo in Game of Thrones, vult als vanouds het scherm met zijn indrukwekkende fysiek.

7. Upgrade

upgrade 2018

Leigh Whannell maakte naam in Hollywood als scenarist van de succesvolle Saw-franchise. Voor Upgrade zat hij zelf in de regisseursstoel. Verwacht je aan een bloedstollende wraakfilm die zich afspeelt in een donkere toekomst. Upgrade was een van de grote verrassingen van 2018. Hoe minder je vooraf weet, hoe beter. Deze film moet je gewoon zonder voorinformatie ondergaan!

6. Deadpool 2

Deadpool 2

Goed nieuws voor wie zijn humor graag grofgebekt heeft: de Merc with a Mouth strooit in dit vervolg weer gul met hilarische oneliners en dito scheldwoorden. In Deadpool 2 krijgt je favoriete huurling heibel met de cybergenetische krachtpatser Cable. Deze tijdreiziger komt uit de toekomst om een jonge mutant te doden voor hij gruwelijke moorden beraamt. Aan Deadpool en de X-Men om het jochie te beschermen, met alle gevolgen van dien.

5. The Night Comes for Us

The Night Comes for Us

Op zoek naar een actiefilm die zo rauw en bloederig is als een ongebakken biefstuk? Dan moet je The Night Comes for Us hebben. De camera kleurt royaal rood wanneer Triade-lid Ito het leven van een meisje spaart en zo zijn hele bende achter zich krijgt. Botten en ledematen krijgen het hard te verduren in deze aanrader voor fans van The Raid. Opgelet wel: niet voor gevoelige kijkers. Zonder een sterke maag red je het niet, het buitensporig geweld laat niets aan de verbeelding over.

4. Ant-Man and the Wasp

Ant-Man and the Wasp

Liever iets luchtiger? Over naar Ant-Man and the Wasp. De krimpende held duikt de Quantum Realm in op zoek naar Janet van Dyne, de vermiste vrouw van zijn mentor Hank Pym. Paul Rudd amuseert zich duidelijk als Ant-Man, maar het is Evangeline Lily die de show steelt als de nieuwe Wasp. Ook leuk om Michelle Pfeiffer eindelijk nog eens terug te zien! De actrice staat na enkele mindere jaren weer helemaal in the picture dankzij dit charmante avontuur.

3. Avengers: Infinity War

infinity war

De gebeurtenis van het jaar voor Marvel-fans was zonder twijfel Avengers: Infinity War. Na negentien Marvel Cinematic Universe-films komen alle losse eindjes samen in deze ultieme strijd. Intergalactische schurk Thanos wil de helft van al het leven in het universum uitroeien. Zodra hij alle zes Infinity Stones in zijn bezit heeft, staat niets hem nog in de weg. De Avengers slaan de handen in elkaar met de Guardians of the Galaxy, Dr. Strange en het koninkrijk Wakanda.

2. Black Panther

Black Panther

Een superheldenfilm die meedingt naar een Oscarbeeldje voor Beste film? Ongezien! Black Panther steekt dan ook met kop en schouders boven de concurrentie uit. Een film met een boodschap, bovendien. Regisseur Ryan Coogler vertelde dat het koninkrijk Wakanda zijn utopische kijk op een ongekoloniseerd Afrika voorstelt. Hiphopper Kendrick Lamar tekende voor de soundtrack, en die stelt beslist niet teleur.

1. Mission: Impossible – Fallout

fallout

Tom Cruise is alweer 56 jaar, maar dat zou je niet zeggen als je hem aan het werk ziet in Mission: Impossible – Fallout. De Amerikaanse acteur rent zich voor de alweer zesde keer de benen uit het lijf als IMF-agent Ethan Hunt. Na een uit de hand gelopen missie moet Ethan bliksemsnel zijn naam zuiveren. Geen eitje, met een rist huurmoordenaars én de CIA achter hem. Alleen al voor de geweldige helikopterachtervolging verdient deze dolle rit een kijkbeurt!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *