Top 10 Franse films op Netflix


-2

De Franse film staat traditioneel bekend als elegant en verfijnd, mogelijk zelfs ietwat elitair. In het afgelopen decennium heeft het land waar jaarlijks het prestigieuze Filmfestival van Cannes wordt georganiseerd echter ook de nodige rauwe misdaadfilms en toegankelijke comedy-drama’s voortgebracht. Natuurlijk staan niet alles Franse films op Netflix, maar er staan wel een aantal hele leuke op. Wij zetten de beste tien voor je op een rij.

Zoals je waarschijnlijk weet verandert het aanbod van Netflix constant. Deze lijst is samengesteld in februari 2022, het zou dus kunnen dat er titels zijn verwijderd. Laat het ons weten bij de reacties!

10. Demain Tout Commence (2016)

Een man die houdt van plezier en vrouwen moet eindelijk volwassen worden als hij opeens moet gaan zorgen voor zijn eigen kind, van wie hij niet eens wist dat ze bestond.

9. De Rouille et d’os

Een werkloze kickbokser heeft het als alleenstaande vader moeilijk. Hij krijgt een relatie met een orkatrainster die een vreselijk ongeluk overleeft.

8. Paris

Terwijl een jonge professionele danser met een hartkwaal op een riskante transplantatie wacht, observeren hij en zijn zus nauwlettend de straten van Parijs.

7. Le Voyage au Groenland (2016)

Thomas vertrekt samen met zijn gelijknamige vriend naar Kullorsuaq, een stadje in Groenland, om daar zijn vader te bezoeken. Dan ontmoeten de twee een eskimogemeenschap die relatief geïsoleerd van de rest van de wereld leeft. Le Voyage au Groenland (‘De reis naar Groenland’) is een comedy-drama met bitterzoete humor die zich afspeelt in bijzondere winterlandschappen.

6. Divines (2016)

Een “Netflix original”. Dounia en Maimouna zijn twee tienermeisjes uit de buitenwijken van Parijs die slechts één droom hebben: snel rijk worden. Via hun schoolvriendin Rebecca belanden de twee in de drugshandel. Oorspronkelijk doen zij het hier goed, maar het gaat al snel mis. Divines (‘Goddelijken’) is een dramafilm die die met tal van prijzen is bekroond, waaronder de prestigieuze Caméra d’Or van het Cannes Film Festival van 2016.

5. Une fille facile

Een tienermeisje voelt zich aangetrokken tot het genotszuchtige leven van haar nicht tijdens een zomer in Cannes. Ze leert zichzelf en haar normen en waarden kennen.

4. Ceux qui restent

Er ontstaat een band tussen een professor en een grafisch ontwerper door hun regelmatige ontmoetingen in een ziekenhuis, waar hun partners kankerbehandelingen ondergaan

3. L’ascension

Een jonge Senegalees-Franse man van bescheiden komaf wil de Mount Everest beklimmen om indruk te maken op de vrouw van zijn dromen en wordt langzaam een mediafenomeen.

2. Bienvenue parmi nous

Als een legendarische schilder een pittige, weggelopen tiener ontmoet, bouwen de twee een sterke vriendschap op en helpen ze elkaar zin te geven aan hun leven

1. Jour J

De vriendin van Mathias vindt een visitekaartje van een weddingplanner in zijn zak. Nu is hij opeens verloofd en huurt hij zijn minnares in om de grote dag te plannen!


Like it? Share with your friends!

-2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *