Top 20 Beste Animatiefilms die je moet zien als kind


0

Samen kijken naar een leuke animatiefilm is de perfecte manier om tijd met de familie door te brengen. Deze films zijn niet alleen leuk voor de allerkleinsten, maar hebben ook scherpe humor voor iedereen die houdt van een goede komedie. Het aanbod op Netflix van deze films wordt steeds groter, maar dit zijn de 20 beste animatiefilms die op dit moment te zien zijn op Netflix.

Zoals je waarschijnlijk weet verandert het aanbod van Netflix constant. Deze lijst is samengesteld in mei 2017, het zou dus kunnen dat er titels zijn verwijderd. Laat het ons weten bij de reacties!

20. Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda

De luie panda Po krijgt de kans om zijn grootste droom waar te maken: Kungfu krijger worden. Hij krijgt les van de vijf grootste meesters in de Kungfu, en verandert van nietsnut in een echte held. Deze film weet precies de balans te vinden tussen een spannend verhaal en goede humor.

19. Hotel Transylvania (2012)

Hotel Transylvania is zo’n grote hit geworden in Nederland dat er inmiddels al vier delen van zijn. Het verhaal gaat over een soort familiehotel voor allerlei verschillende monsters. Nadat deel een zo populair was kwam er al gauw een tweede deel. De makers van Hotel Transylvania weten het verhaal leuk te houden waardoor er al vier delen zijn gemaakt.

18. De Prinses en de kikker (2009)

 Prinses en de kikker

Disney weet de wereld van de jazz tot leven te roepen met dit klassieke sprookje, dat het verhaal vertelt van een kikker die in een prins is veranderd. Door er een eigentijdse draai aan te geven is de film een echt succes geworden, en vandaag de dag nog steeds een favoriet van vele Disneyliefhebbers. Met meeslepende nummers, sterke humors en leuke personages heeft deze film het allemaal.

17. Planes (2013)

planes

Geïnspireerd door het grote succes van de Cars films die Pixar eerder maakte, kwam de Walt Disney Studio vervolgens met Planes. De hoofdrol is weggelegd voor het bange vliegtuigje Dusty, die al in Cars voorbij kwam. Zijn grote droom is om met vliegraces mee te doen, maar daarvoor moet hij wel zijn hoogtevrees overwinnen.

16. The Road to El Dorado (2000)

road to eldorardo

Gebaseerd op de mythe rondom El Dorado (het goudland), brengt Dreamworks een komische film die draait om twee oplichters die op zoek gaan naar het goud in deze plek. De film is een must-see voor iedereen die van droge humor houdt, maar ook de muziek is de ster in deze film. Deze werd namelijk gecomponeerd door hetzelfde team dat de iconische muziek van De Leeuwenkoning heeft gemaakt.

15. The Good Dinosaur (2015)

good dinosaur

Films als Jurassic Park laten dinosaurussen alleen maar zien als gevaarlijke monsters, die een bedreiging voor de mens zijn. The Good Dinosaur laat juist een vriendelijkere kant van de beestjes zien. In deze film zijn de dino’s namelijk niet uitgestorven, maar kunnen ze wel goed samenleven met de mens. De bange dinosaurus Arlo is verdwaald, en raakt bevriend met de holbewoner Spot. Samen vinden ze de weg naar huis terug, en overkomen ze hun angsten.

14. Madagascar (2005)

madagascar

Wanneer een zebra in een dierentuin besluit dat hij in vrijheid wil leven, komen zijn vrienden achter hem aan om hem terug te halen. De dieren komen allemaal terecht op het eiland Madagascar, waar ze de beroemde maki’s tegenkomen die deze film iconisch hebben gemaakt. Ook de pinguïnmaffia in deze film kreeg veel fans, waardoor ze een eigen vervolg kregen.

13. Finding Dory (2016)

Finding Dory

Het verhaal van Finding Nemo was zo’n succes, dat de makers besloten om een vervolg te maken. Dit keer draaide het verhaal helemaal om iedereens lieveling van de vorige film: de vergeetachtige Dory. Samen met Nemo en zijn vader probeert ze haar eigen ouders terug te vinden.

12. Monsters Inc. (2001)

Ieder kind is wel eens bang geweest voor monsters onder het bed. In het universum van deze film bestaan deze monsters ook echt, en verzamelen ze de schreeuwen van bange kinderen om om te zetten in energie. Het monster Sully is alleen zo knuffelbaar dat een jong meisje hem als lief vriendje ziet en niet bang voor hem is.

11. Shrek (2011)

shrek

Sprookjes zijn vaak de inspiratiebron voor de grootste animatiefilms die we kennen. In Shrek is dat niet anders, en worden allerlei sprookjes door elkaar gegooid om een verhaal te vertellen over een lelijke ogre die verliefd wordt op een prinses. Met droge humor en allerlei referenties naar de popcultuur is deze film vooral geliefd bij volwassenen.

10. Minions (2015)

minions

De gele minions zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Na hun een eerste optreden in de film Verschrikkelijke Ikke, werden deze gele wezentjes ongekend populair. Ze zijn dom, onhandig, en vooral ook ontzettend grappig. In deze film kregen ze de hoofdrol, speciaal voor iedereen die niet genoeg van de minions kan krijgen.

9. Jungle Boek (1967)

jungle boek

Een leven in de jungle is alles behalve onbezorgd. De jonge Mowgli is tussen de dieren opgegroeid in de jungle in India, maar voor zijn eigen veiligheid moet hij terug worden gebracht naar het mensendorp. Onderweg komt hij vrienden tegen, zoals de luie beer Balou, maar ook vijanden. Een hypnotiserende slang en een tijger die wraak wil zitten achter de jongen aan. Deze film over vriendschap en het vinden van je thuis is sfeervol en spannend.

8. Ratatouille (2003)

Ratatouille

Het is een motto dat al jarenlang terugkomt in animatiefilms: geloof in je dromen en ze komen vanzelf een keer uit. De rat Remy droomt van een bestaan als topchef in zijn eigen restaurant. Maar zowel zijn familie als de mensenwereld zien dat helemaal niet zitten. Ratatouille is een prachtige film van Pixar over het volgen van je dromen, in de sfeervolle stad Parijs.

7. Pinokkio (1940)

Pinokkio

De jonge en soms ondeugende marionet Pinokkio droomt ervan om een echte jongen te worden. Pas wanneer hij zich goed gedraagt kan zijn wens in vervulling raken. Hij krijgt hulp van Japie Krekel, die hem op het rechte pad moet houden. Dat lukt niet altijd, maar de vele avonturen die Pinokkio beleeft zijn nou net de reden waarom deze oude animatiefilm vandaag de dag nog steeds leuk is om te kijken.

6. Belle en het beest (1991)

Belle en het beest disney

Een prachtig meisje wordt verliefd op een lelijk en dierlijk beest. Het verhaal is een klassieker, en al op vele verschillende manieren verfilmd. Dat is niet voor niets, want de boodschap over liefde die om het innerlijk draait is nog steeds relevant. Met de komst van de nieuwste verfilming met Emma Watson is de oude animatiefilm nu ook op Netflix te zien.

5. The Incredibles (2004)

Incredibles

Superhelden zijn van alle tijden. Met hun speciale krachten redden ze de hele stad van het gevaar. The Incredibles zijn zulke superhelden, maar tegelijkertijd ook een doodnormaal gezin. Vader, moeder en drie kinderen hebben allemaal hun eigen krachten, maar ook hun onderlinge ruzies. Deze combinatie zorgt voor herkenbare situaties met een gezonde dosis spanning.

4. Zootopia (2016)

zootopia

Dieren die zich als mensen gedragen blijft een populair onderwerp in animatiefilms. In Zootopia lijkt alles aan de wereld hetzelfde te zijn, alleen zijn alle mensen vervangen door dieren. Roofdieren en prooidieren leven allemaal in harmonie samen, maar dat gaat niet altijd goed. Wanneer er chaos uitbreekt moet een groep dieren zien te proberen om de rust in de stad weer terug te brengen.

3. Inside Out (2015)

 Inside Out

Onze gevoelens en gedachten blijven een vaag gebied voor ons allemaal. Pixar besloot een film te maken over het dagelijkse reilen en zeilen in onze hoofden. De emoties spelen de hoofdrol in deze film, die zich afspeelt in het hoofd van het jonge meisje Riley. Wanneer ze door een verhuizing depressief raakt, proberen de emoties in haar hoofd alles weer goed te maken. Inside Out is een unieke film, omdat het een onderwerp bespreekt wat niet veel voorkomt in animatiefilms.

2. Finding Nemo (2003)

 Finding Nemo

De jonge Nemo wordt constant in bescherming genomen door zijn vader, en dat zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat hij verdwaald raakt. Wat volgt is een lange reis door de oceaan, waarin de vader van Nemo hem probeert te vinden met behulp van Dory: een vis die aan sterk geheugenverlies lijdt. De humor in deze film is kenmerkend voor Pixar, en de levensechte manier waarop de oceaan wordt geanimeerd maakt deze film prachtig om naar te kijken.

1. Frozen (2013)

Frozen

Het is misschien niet de beste Disney film ooit, maar misschien wel de reden waarom zoveel mensen een Netflix abonnement hebben! De prinsessen Anna en Elsa worden omarmd door alle kinderen die de film hebben gezien, dus het is niet gek dat de film nu op Netflix te zien is. Samen met heel de familie kun je meezingen met de bekende nummers uit de film, en het mooie verhaal over echte zussenliefde keer op keer beleven.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

3 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *