Top 10 Meest Succesvolle Films van 2016


0

Het blijf maar beter gaan met Hollywood, ook dit jaar zijn de opbrengsten weer hoger dan voorgaande jaren. Blijkbaar schaadt het downloaden van films de industrie toch niet zo erg! De volgende 10 films brachten dit jaar het meeste op, we zien vooral superhelden- en animatiefilms in het lijstje. Disney is de absolute winnaar met meer dan $7 miljoard omzet, dankzij onder andere “Captain America: Civil War,” “Finding Dory,” en “Zootopia” die alle drie meer dan 1 miljard wereldwijd opleverden.

10. Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story is het eerste deel van de anthologie reeks van de succesvolle filmfranchise Star Wars. Dat dit epische avontuurlijke science fiction verhaal zo succesvol is, blijkt al uit de overweldigende cijfers. Er werden geen records verbroken, maar het is wel een absoluut succesverhaal. De ‘stand alone’ Star Wars deed wat er verwacht werd: scoren. Binnen 3 dagen was er een opbrengst van $290,5 miljoen. Was de film eerder in het jaar uitgekomen had de film zeker hoger in de lijst gestaan, bij het einde van het jaar was er al $635 opgehaald.

9. Suicide Squad

Suicide Squad is een misdaadsfilm met echte superschurken, maar ook met echte superhelden. De personages in Suicide Squad zijn niet alleen super, maar ook de behaalde resultaten. En dat ondanks de negatieve reviews. Er werd wereldwijd $745.6 miljoen opgehaald.

8. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een verhaal dat zich in de wereld van Harry Potter afspeelt. Echter speelt dit verhaal zich af ver, voordat Harry Potter het licht zag. De filmreeks van Harry Potter was een daverend succes. De Fantastic Beasts and Where to Find Them volgen zijn voetsporen. Iets minder succesvol maar met $746.1 miljoen zullen de makers niet klagen.

7. DeadPool

Superhelden films zijn over het algemeen succesvol, maar het succes van Deadpool kwam toch wel onverwacht. De film is namelijk “R-rated” en dus zeer gewelddadig. Maar blijkbaar zat het publiek daar juist op te wachten want ook deze zwartkomische stripverfilming blijkt een succes te zijn. Het openingsweekend in de Verenigde Staten bedroeg 135 miljoen US dollar. Wereldwijd bracht de film in totaal $781 miljoen op.

6. Batman v Superman: Dawn of Justice

De verhalen van de superhelden bleken populair te zijn in 2016. De superhelden film Batman v Superman: Dawn of Justice verovert de zesde plek in het lijstje van de meest bezochte films 2016. Ook deze film in het DC Universum werd afgekraakt door reviewers maar was met $873.2 miljoen zeer succesvol te noemen.

5. The Secret Life of Pets

The Secret Life of Pets gaat over het geliefde huisdier Max. Zijn rustige kalme leven wordt verstoord wanneer zijn eigenaar op een dag thuiskomt met zijn rivaal Duke. Niet alleen Max’ leven lijkt op z’n kop te staan, maar ook de Box Office. Met een opbrengst van $103,2 miljoen in het eerste weekend in VS blijkt de animatiefilm The Secret Life of Pets records te verbreken en daarmee de plek van Inside Out te hebben gestolen. In totaal leverde de film $875.4 miljoen op.

4. The Jungle Book

The Jungle Book gaat over de wolvenjongen Mowgli en maakt de meest fascinerende avonturen mee. Dit keer in live-motion. De resultaten van de film zijn eveneens fascinerend, wereldwijd werd er $966.5 miljoen opgehaald.

3. Zootopia

Zootopia, de naam zegt het al… een echte beestenboel vol avontuur, komedie en plezier. De cijfers liegen er niet om. Deze animatiefilm is een groot succes. Zootopia is een van de drie films die dit jaar een miljard in het laatje brachten.

2. Finding Dory

In deze film is Nemo niet kwijt, maar is Dory met haar korte termijnverheugen de weg kwijt. In lijn der verwachting is Finding Dory net zo’n groot succes als Nemo, en eigenlijk nog wel beter. Vanaf 2016 staat Finding Dory op best bezochte animatiefilm. De wereldwijde opbrengst van de Finding Dory release kwam uit op $1.027 miljard dollar.

1. Captain America: Civil War

Captain America: Civil War is een nieuw verhaal over de Avengers. Een groot verschil met de andere films is dat Captain America: Civil War voorbij alle records gaat. Captain America: Civil War verdient met vlag en wimpel de titel voor beste bezochte film in 2016. Wereldwijd bracht Captain America: Civil War $1.153 miljard op.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *