Top 7 Emma Watson Films


0

Emma Watson schitterde in 8 Harry Potter films als Hermelien Griffel. Maar deze schoonheid en rasactrice (ze acteert sinds ze zes was) kan meer. Dus tijd voor een lijstje van de 6 beste films met Emma Watson. Waarschijnlijk moeten we volgend jaar de volgorde flink omgooien want dan is ze te zien in Beauty and the Beast en The Circle.

7. Ballet Shoes (2007)

Ballet Shoes gaat over 3 weesmeisjes Pauline, Petrova en Posy tijdens de grote depressie in Amerika in de jaren ’30. Sinds ze kleine meisjes waren, wonen ze bij een nichtje van hun grootoom Matthew. Die vertrekt op een dag op expeditie, en komt nooit meer terug. Ze leiden er een sober en vrij vreugdeloos leven. Dan gaan ze naar de Children’s Academy of Dancing and Stage Training. Ze ontdekken hun talenten en ambities. Watson is Pauline, die graag actrice wilt worden. Na heel wat ervaringen slaagt ze in haar droom, en kan zo haar familie helpen met wat die nodig heeft, namelijk geld.

6. The Bling Ring (2013)

Met een regisseuse als Sofia Coppola mag je een stevige film verwachten. De film gaat over een 16-jarige jongen die geobsedeerd is door mode en lifestyle. Samen met enkele meisjes, waaronder Nicki, of Emma Watson, speuren ze websites van beroemde personen af, type Paris Hilton, Rachel Bilson en Lindsey Lohan. Ze zoeken hun verblijfplaatsen op en wanneer ze kunnen, breken ze in en stelen geld, kleding, maar ook naaktfoto’s en pistolen. Met de opbrengst financieren ze hun rock and roll lifestyle. Ze vergeten echter dat ze ook wel eens gepakt kunnen worden.

5. Noah (2014)

Het Bijbelse verhaal van de Ark van Noach kennen we allemaal. In deze film maken we kennis met een ‘slechte’ wereld, wreed, zonder gewassen, vol krijgsheren en gewelddadige troepen. Noach (gespeeld door Russell Crowe) is het goede element, een strijder, magiër en genezer. De man wil maar één ding, en dat is vrede voor zichzelf en voor zijn gezin. Hij heeft visioenen over een vloed, die het leven zal vernietigen. Maar hij heeft nog één kans om dat te voorkomen. We zien Emma Watson als zijn (geadopteerde) dochter, die hem vergezeld tijdens zijn epische tochten.

4. My Week with Marilyn (2011)

Deze film is gebaseerd op het weekend dat Marilyn Monroe doorbracht in Engeland voor het opnemen van de film ‘The Prince and the Showgirl’ in de zomer van 1956. De 23-jarige Colin Clark, net van Oxford, werkt als assistent op de set. Wanneer Marilyns nieuwe man vertrekt kan Colin haar laten kennismaken met het echte, Britse leven. En dat komt goed uit, want zij is toe aan een break, ver weg van haar fans en de drukte van Hollywood. Emma Watson speelt Lucy, een costumière, waar Colin nog een relatie mee heeft gehad.

3. The Perks of Being a Wallflower (2012)

Emma Watson met een korte coupe (die haar erg goed staat!). Deze prent draait rond een verlegen, impopulaire tiener die door zijn sociaal onaangepast gedrag een muurbloempje blijft. Hij probeert met zijn geheel eigen stijl vat te krijgen op zijn leven. Watson is een trouwe vriendin, die hem door zijn hoogtes en laagtes helpt. Een film waar zij haar Harry Potter personage volledig van zich afschudt, en bewijst wat voor een steengoede actrice ze is.

2. Beauty and the Beast (2017)

Wie anders dan de prachtige Emma Watson had Belle kunnen spelen in de verfilming van de Disney klassieker uit 1991? Ze doet het geweldig, ze ziet er mooi uit, en zingt haar liedje fantastisch. Het is nu duidelijk, Emma Watson zal niet voor altijd herinnerd worden als Hermione uit Harry Potter, maar ook als Belle!

1. De Harry Potter films

We durven met recht en rede zeggen dat Emma Watson in alle Harry Potters geweldig acteert. We kunnen niets aanmerken op haar vertolking als Hermelien Griffel. We keken met veel plezier hoe ze samen met Harry Potter (Daniel Radcliffe) en Ron Weasley (Rupert Grint) opgroeide, hun magische krachten ontplooiden en serieuze gevechten uitvochten met de slechte tovenaar Voldemort (Ralph Fiennes). We durven zelfs te stellen dat haar acteerprestaties het meest consequent en stabiel waren in alle films. En Emma Watson zal waarschijnlijk altijd herinnerd worden als Hermelien van Harry Potter, zelfs al is ze een oud besje van 90 jaar.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *