Top 9 Beste Horrorfilms op Netflix


0

Wie na het zien van Funland (1987) of Slashers (2001) denkt dat elke horrorfilm draait om een maniakale clown of een bezetene met een kettingzaag, doet er goed aan om de onderstaande films te kijken. Of je nu houdt van een goed doordacht verhaal, innovatief filmwerk of Oscar-waardig acteerwerk: voor elke liefhebber van écht goede films is er ook een geschikte horrorfilm. Er zijn zelfs zowaar komische horrorfilms, voor wie bulderend wil griezelen.

Zoals je waarschijnlijk weet verandert het aanbod van Netflix constant. Deze lijst is samengesteld in april 2022, het zou dus kunnen dat er titels zijn verwijderd. Laat het ons weten bij de reacties!

9. The Babysitter (2017)

Horror en komedie zijn een veel gebruikte combinatie, zo ook de “Netflix original” The Babysitter uit 2017. Het gaat over een 12 jarige jongetje “Cole” die verliefd is op zijn knappe oppas. Hij besluit op te blijven en haar te bespieden, dan komt hij erachter dat ze niet is wie iedereen denkt dat ze is.

8. Little Evil (2017)

Wederom een horrorkomedie. Gary trouwt met Samantha, die heeft al een zoontje, Lucas, uit een eerder huwelijk. Gary doet er alles aan om een goede band te krijgen met Lucas, tot hij begint te vermoeden dat Lucas mogelijk de antichrist is.

7. Death Note (2017)

Gebaseerd op de populaire anime. Light Turner vindt een mysterieus notitieboek, elke persoon van wie hij de naam in het boek schrijf komt overlijden. Light besluit de aarde van criminelen te ontdoen.

6. The Awakening (2011)

Florence Cathcart, gespeeld door Rebecca Hall, staat in de jaren 1920 in Londen bekend om het doorprikken van spookverhalen en andere mythes. Ook het mysterie van een kostschool die wordt geteisterd door geesten lijkt zij snel te doorzien, maar dan wordt ook zij verrast. De verhaallijn is een tikkeltje voorspelbaar, maar dit wordt meer dan goedgemaakt door het artistieke filmwerk, de fraaie Britse omgeving waarin de film zich afspeelt en het indrukwekkende acteerwerk van met name Hall.

5. The Final Girls (2015)

Paniek breekt uit wanneer brand ontstaat in de bioscoopzaal waar Max en haar vrienden naar een horrorfilm kijken. Om aan het vuur te ontsnappen, trekt Max een scheur in het filmdoek. Wanneer de vriendengroep hier doorheen stapt, belanden zij plots middenin de gruwelijke film. Slagen zij erin om aan de machete van Billy te ontsnappen? The Final Girls is een komische horrorfilm die op scherpe en humoristische wijze de draak steekt met het klassieke slasher-genre.

4. Hush (2016)

Hush is qua opzet een klassiek horrorverhaal over een vrouw die probeert uit de handen van een gemaskerde moordenaar te blijven. De film, die zich uitsluitend afspeelt in en rondom het afgelegen huis van de doofstomme schrijfster die vecht voor haar leven, heeft echter ook een zeer moderne kant: Hush werd in 2016 namelijk niet getoond op het witte doek van bioscopen, maar werd uitgebracht door Netflix.

3. Dracula (1992)

Vlad Dracula is een vampier met onverwerkt liefdesverdriet om zijn overleden vrouw Elisabeta. Wanneer Dracula de jonge Britse advocaat Jonathan Harker ontmoet en een foto van zijn verloofde Mina ziet, meent hij dat zij de reïncarnatie is van Elisabeta. Hij laat Jonathan om het leven brengen en trekt naar Londen om Mina te overladen met een combinatie van verleidingspogingen en terreur.

2. Under the Shadow (2016)

Wanneer in Teheran in de jaren 1980 een revolutie uitbreekt, vervalt de hoofdstad van Iran in oorlog en terreur. Iraj wordt door het leger opgeroepen en laat zijn vrouw Shideh en hun dochter Dorsa alleen achter in de stad. Hoewel Shideh haar geliefde stad niet wil verlaten, wordt dit steeds moeilijker wanneer een mysterieuze geest de woning waarin zij met haar dochter verblijft steeds meer overneemt.

1. Ouija (2014)

Een meisje overlijdt op mysterieuze wijze nadat zij speelde met een ouijabord, een spelbord bedrukt met ‘ja’, ‘nee’ en de letters van het alfabet dat wordt gebruikt om vragen te stellen aan geesten. Een groepje vrienden gaat op onderzoek uit en komt al snel zelf ook in contact met de donkere geesten van het bord.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *