Top 8 Beste Films op Netflix (IMDB score)


0

Wat zijn op dit moment (pijldatum april 2022) de beste films op Netflix?  We nemen de IMDB score als uitgangspunt en komen tot de volgende top 10.

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande films niet meer op Netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film!

Laatste update: April 2022

8. Seven

Rechercheur William Somerset heeft nog zeven dagen te gaan voor hij met pensioen mag. Hij en de enthousiaste David Mills achtervolgen een moordenaar die geobsedeerd is met de zeven zonden.

7. Goodfellas

Het verhaal van 13-jarige Henry Hill – half Iers en half Siciliaans – die opgroeit in een, door de maffia geregeerde, wijk in Brooklyn, New York. Een kroniek over de keerzijde van de gewelddadige onderwereld.

6. The Matrix

Computerhacker Thomas A. Anderson komt op een vreemde manier in contact met Morpheus. Hij leidt Thomas binnen in de `echte’, maar ongekende wereld. De wereld die we kennen is volgens Morpheus een virtuele wereld, de Matrix genaamd. De andere twee matrix films staan ook op Netflix, genaamd The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions.

5. Inception

Dom Cobb is een dief die dromen betreedt om geheimen uit het onbewuste van mensen te stelen. Nu krijgt hij een lastigere opdracht: via een droom een idee in iemands hoofd stoppen. Met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol.

4. Forrest Gump (1994)

Een mix van komedie, avontuur en heel veel emoties: Tom Hanks als Forrest Gump, laat zich niet beperken door zijn laag IQ. Hij slaagt erin een belangrijke rol te spelen in 30 jaar Amerikaanse geschiedenis: zo zien we Forrest als een Vietnam veteraan, een garnalen tycoon en echte football hero. Tussen zijn heldendaden beleeft hij liefelijke momenten met zijn Jenny.

3. Fight Club (1999)

Ontegensprekelijk het beste werk van David Fincher. De verteller in deze film (Edward Norton) leidt aan slapeloosheid. Hij bezoekt praatgroepen voor terminaal zieken, en kan op die manier zijn probleem wat loslaten. Dan ontmoet hij Tyler Durden (Brad Pitt) in een vliegtuig. Ze blijven in contact. Na een gevecht tussen hen beiden ontdekt de verteller dat vechten hem pleziert. Zo ontstaat de Fight Club! En zo ontdekt hij ook de oorzaak van zijn slapeloosheid.

2. Schindler’s List

Oskar Schindler is een geboren zakenman, een onverbeterlijke gokker, een vrouwenloper én een lid van de nazipartij. Aan de opheffing van het eigendomsrecht voor Joden heeft hij in het bezette Polen een emailfabriek overgehouden, die hij draaiende houdt met goedkope Joodse arbeidskrachten.

1. The Shawshank Redemption (1994)

De nummer één in de imdb top 250, The Shawshank Redemption, geregisseerd door Frank Darabont naar het korte verhaal Rita Hayworth And The Shawshank Redemption van Stephen King. Toen de film in 1994 in de bioscopen draaide had hij weinig succes, maar ondertussen wordt hij door velen beschouwd als de beste film ooit. Tim Robbins speelt Andy Dufresne, een bankier die tot een levenslange celstraf wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Ondanks de vele teenwerkingen in de gevangenis door grove cipiers, foute medegevangene en een sadistische hoofdcipier groeit Andy uit tot een populair figuur in de gevangenis, mede doordat hij de financiële zaken regelt voor het personeel. Andy zelf blijft volhouden dat hij onschuldig is, en droomt van een leven buiten de gevangenis. Zijn maten verklaren hem voor gek.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *