12 Leukste Nederlandse Romcoms (sinds 2010)


0

Schuddebuiken van het lachten en je zakdoek klaarhouden voor een tranerig momentje. Emoties vormen het succes van romantische komedies. Tijd om een lijstje voor je te maken. Wij selecteerden de 12 allerbeste Nederlandse romcoms van de laatste jaren.

12. Verliefd op Ibiza (2013)

Verliefd op Ibiza

Het vervolg op Costa! Variatie troef in deze film. Als kijker zie je 11 acteurs, die een rol spelen in 4 verhaallijnen. Een overjaarse rockidool en zijn dochters, een partyplanner, oude liefdes en dj’s. Spannend is dat al deze verhaallijnen samenkomen tijdens het optreden van Armin van Buuren op Ibiza. Die mocht ook de soundtrack samenstellen. Fijne deuntjes alom dus.

11. Mannenharten 2 (2015)

Mannenharten 2

De eerste Mannenharten film vind je terug op de vierde plaats in onze rangschikking. In deze tweede film, op nummer 11, blijkt veel veranderd in het leven van de vijf heren. Liefde komt met ups en downs, zo blijkt alweer.

10. Brasserie Valentijn (2016)

Brasserie Valentijn

Valentijn (Georgina Verbaan) en chef kok Angelo zorgen op 14 februari voor een perfect menu in een perfect kader. De verwachtingen in hun brasserie zijn hooggespannen, elk koppel in de zaal hoopt op de onvergetelijke avond. Maar dan staat de ex van Valentijn, Frank, plots voor de deur.

9. Toscaanse bruiloft (2014)

Toscaanse bruiloft

Villa Matrimonio is een prachtige trouwlocatie op het Toscaanse platteland. De villa wordt uitgebaat door Sanne (Sophie van Oers), die sinds enkele jaren gescheiden is en niet meer in de liefde geloofd. Als een hockeyster arriveert met haar gevolg, voelt Sanne zich enorm aangetrokken tot één van de gasten van dit huwelijk.

8. Gooische vrouwen II (2014)

Gooische vrouwen II

Ook in GV II zijn alle populaire karakters aanwezig. In deze film zien we Linda De Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk, alias Cheryl, Anouk, Claire en Roelien, heel wat verder in de toekomst, als rijpe vrouwen. Maar we zien ze ook in het heden. Zo Claire die terugkomt na een lang verblijf in Burkina Faso (met een nieuwe liefde). Cheryl die het echt gehad heeft met Martin. Anouk die het uitmaakt met een getrouwde man. En tenslotte Roelien die al heel snel na haar huwelijk met Evert, weduwe wordt.

7. Pak van mijn hart (2014)

Pak van mijn hart (

Broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) baten in deze film het kledingverhuurbedrijf van hun papa uit. Niek is een flierefluiter, die zijn werk en zijn leven niet zo ernstig neemt, terwijl Tom zich met hart en ziel op zijn werk gooit. Dan ontmoeten ze een zekere Julia (Chantal Janzen), die heel wat in beweging brengt in het leven van deze twee heren. Ook Sinterklaas speelt een rol in deze film.

6. Ja, ik wil! (2015)

Ja, ik wil

Elize Schaap (Roos in de film) is 30. Steeds wanneer ze begint te dromen van een romantisch huwelijk, springen haar relaties af. Ze wordt elke keer opnieuw met haar neus op de feiten gedrukt als ze uitgenodigd wordt op de trouwerijen van haar vrienden en exen. Ze neemt haar jongere stageair mee als chaperonne. Maar dan ontmoet ze iemand. Maar wie is eigenlijk de ware ware?

5. Hartenstraat (2014)

Hartenstraat

Katje (gespeeld door Bracha van Doesburgh) opent in de Hartenstraat, het hart van de negen straatjes die de Amsterdamse grachten met elkaar verbinden, een nieuwe modeboutique. Ze heeft al snel een moeilijke relatie met haar overbuurman Daan, een traiteur (Marwan Kenzari). Dan stuurt Katje Daan een anoniem berichtje via een internet datingsite.

4. Mannenharten (2013)

Mannenharten

De vijf hoofdrolspelers uit deze prent, Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Fabian Jansen en Teun Kuilboer delen buiten hun sportabonnement, heel wat meer zonder dat ze het zelf weten. Hun liefdeslevens blijken heel wat gemeen te hebben. Een (nakend) huwelijk, een relatiebreuk, avances, kind op komst en verliefdheden. Wie van deze mannen volgt uiteindelijk zijn hart?

3. Gooische vrouwen (2011)

Gooische vrouwen

Na de populaire serie kon een film niet uitblijven. In 2011 was het zo ver. Cheryl, Anouk, Claire en Roelien zijn er uiteindelijk van overtuigd geraakt dat het innerlijk van de vrouw veel belangrijker is dan het uiterlijk. Daarom gaan ze op cursus in Parijs. Veel studeren doen ze niet, maar ze beleven er wel een onvergetelijke tijd, tot de plicht in Nederland de dames terug naar huis roept.

2. Alles is familie (2012)

Alles is familie

Het vervolg op Alles is liefde, dat niet in ons lijstje prijkt (van voor 2010, anders de absolute nummer één). In deze film zien we de familieleden De Roover, elk op zoek naar hun geluk. Ze moeten daarvoor belangrijke beslissingen nemen. Winnie (Clarice Van Houten) voelt de biologische klok tikken. Haar man Rutmer wil zichzelf beter leren kennen.

1. Soof (2013)

soof

Dansen, heerlijk romantisch. Geen wonder dat Soof (Lies Visschedijk), bijna 40, helemaal verliefd wordt op choreograaf Jim (Dan Karaty). Soof, die een druk leven heeft met haar cateringbedrijf, haar drie kinderen en haar man, beseft op het laatste moment dat ze toch alles wil doen om haar gezin bij elkaar te houden. Gaat dat lukken, want haar man heeft ondertussen ook een relatie? Heerlijke film om gezellig met zijn tweetjes te bekijken onder een warm dekentje.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *