13 Leukste Films met Sandra Bullock


-2

Brains and beauty. Zo kunnen we Sandra Bullock omschrijven. Ze draait al even mee als actrice maar blijft steeds relevant omdat ze zich niet vastpint op één genre. Bovendien acteert ze steeds steengoed. Wij vonden het hoog tijd om de beste films van deze Amerikaanse actrice op een rijtje te zetten!

13. 28 Days (2000)

28 Days (2000)

Bullock speelt in deze film Gwen Cummings, een succesvolle schrijfster. Ze geniet van een uitgebreid uitgangsleven, waar ze steevast stevig in de drank en drugs vliegt. Op het huwelijk van haar zus slaagt ze door. Ze wordt veroordeeld tot een afkickkuur van 28 dagen. Eerst zit ze er tegen haar zin, maar uiteindelijk probeert ze haar leven terug op de rails te krijgen.

12. The Heat (2013)

The Heat (2013

Twee vrouwen in de hoofdrollen! Sarah Ashburn (Bullock), een harde FBI agente uit New York, werkt samen in Boston met de slimme staatagente Shannon om een meedogeloze drugstycoon op te pakken. Het samenwerken verloopt niet van harte: de dames zijn zeer verschillend en er duiken complicaties op onder de vorm van de broer van een van deze agentes. Maar ze blijken toch ook overeenkomsten te hebben. Zo hebben ze beiden nog nooit een vast lief gehad.

11.The Proposal (2009)

The Proposal

Bullock, Margaret in deze film, zet haar assistent Andrew (Ryan Reynolds) flink onder druk om met haar te trouwen. Ze dreigt namelijk het land te worden uitgezet. Andrew stelt enkele voorwaarden. Ze reizen samen naar Alaska om de familie van Andrew te ontmoeten. En zoals in elke goede romantische komedie beginnen ze elkaar leuk te vinden.

10. Demolition Man (1993)

Demolition Man

Sandra speelt haar eerste belangrijke bijrol (als politievrouw) in deze film, en ze doet dat met verve! Het is 2032. Crimineel Simon (Wesley Snipes) ontwaakt uit een lange diepvriesslaap, en wil opnieuw de straten van LA onveilig maken. De politieman (Sylvester Stallone) die hem in 1996 heeft opgepakt, wordt daarom ook ontdooid, om opnieuw de strijd aan te gaan.

9. Crash (2004)

Crash

Crash draait rond racisme en sociale spanningen in LA. De rode draad in dit verhaal is de levens van verschillende mensen die kruisen gedurende twee dagen. De film begint met een auto-ongeval. Sandra speelt Jean Cabot, een racistische vrouw. Op het einde van het verhaal beseft ze dat haar enige vriendin van Latijns-Amerikaanse afkomst is.

8. A Time to kill (1996)

A Time to kill

Sandra als advocate Ellen. Wanneer in het Zuiden van Amerika een zwarte man de aanranders van zijn dochter doodschiet, merken zijn advocaten hoe racisme nog steeds een verschrikkelijk probleem is in de Verenigde Staten.

7. Infamous (2006)

Infamous

Onafhankelijke film die gaat over het leven van Truman Capote, ergens eind jaren 50. In een bepaalde fase van zijn leven raakt hij helemaal gefascineerd door een moordzaak, waarover hij later een boek zal schrijven. Bullock is Harper Lee, een vriendin, die meehelpt om de nodige inhoud voor het boek te verzamelen.

6. The Net (1995)

The Net

In deze film zien we Sandra Bullock als computer analiste. Zij ontdekt per toeval een ultra geheim computerprogramma. De gevolgen daarvan zijn niet min: er wordt een aanslag op haar gepleegd, haar identiteit wordt veranderd en haar nieuwe vriend blijkt andere dan romantische plannen met haar te hebben. Toen hypermodern, nu is het genieten van de oude technologie.

5. Miss Congeniality (2000)

Miss Congeniality

Wie zei er ook al weer dat vrouwen niet grappig zijn? Not! Sandra is super funny als Gracie, een harde politievrouw. Die wordt op missie gestuurd wanneer er een aanslag dreigt op een belangrijke Miss verkiezing. Als undercover agente zal ze zich wel een beetje moeten aanpassen.

4. While You Were Sleeping (1995)

While You Were Sleeping

Het leven kan saai zijn. Ook voor Lucy (Bullock). Die werkt elke dag achter het loket van de metro een leeft een kalm leven met haar kat. Haar lichtpuntje is Peter, die elke dag bij haar langskomt voor een kaartje, maar waar ze nog nooit mee heeft gepraat. Dan redt ze zijn leven. In het ziekenhuis wordt ze aan zijn familie voorgesteld als zijn verloofde.

3.The Blind Side (2009)

The Blind Side

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waar Sandra Bullock mama Touhy speelt. Haar gezin neemt de arme, dakloze maar bijzonder talentvolle American football speler Michael Oher in huis. Hun levens zullen ingrijpend veranderen. Michael groeit uit tot de meest beloftevolle speler van het college football. Bullock zou voor de rol de Oscar voor beste actrice winnen.

2. Gravity (2013)

Gravity

De ruimte, maan, planeten, ze blijven tot de verbeelding spreken. Sandra schittert werkelijk in deze blockbuster. In deze sciencefiction film zien we haar als Dokter Ryan Stone, die als jonge astronaut vastraakt in de ruimte nadat haar space shuttle vernietigd is en haar collega’s gedood. Deze film won maar liefst 7 Oscars.

1. Speed (1994)

Speed

Sandra en Keanu. Twee spetters op het scherm. Met stip op één in dit lijstje: Speed! Niet uit ons collectief geheugen te bannen. Jan De Bont regisseerde deze film waar een psychopaat een bom heeft geplaatst onder een bus, die afgaat als de bus trager dan 50 miles per uur rijdt. Een hele uitdaging voor Keanu en Sandra om de passagiers te redden.


Like it? Share with your friends!

-2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *