Top 10 Beste Films van Regisseur Quentin Tarantino


0

Geniaal en een beetje gek. You love him or you hate him. Feit is dat een film van filmmaker, scenarioschrijver en acteur Quentin Tarantino nooit verveeld. Veel plots, acteurs, verschillende genres en beklijvende onderwerpen. Dringend tijd om een lijstje te maken van zijn beste werk.

10. Four Rooms (1996)

The man from Hollywood

Tarantino regisseert samen met drie andere regisseurs deze film over vier verhalen in vier verschillende hotelkamers. Quentin regisseerde ‘The man from Hollywood’ waar Teddy, de hotelbediende, wordt geroepen bij de vervelende filmregisseur Chester Rush. Teddy mag meespelen in een spel waar een blok hout, een emmer ijs en een hakmes betrokken worden. Een vreemd spelletje blijkt het te zijn. Tarantino zelf speelt de filmregisseur.

9. Death Proof (2007)

death proof

Tarantino regisseert Death Proof, die in de VS samen met Planet Terror (regisseur Robert Rodriguez) de film Grindhouse vormt. In de lage landen wordt Death Proof als aparte film uitgebracht. Een jaren 70 B-film, waar Kurt Russel de hoofdrol speelt. Als stuntman op leeftijd met een akelig litteken op zijn gezicht, probeert vanuit zijn auto jonge vrouwen lastig te vallen en hen te vermoorden. Totdat hij een stel stuntvrouwen tegenkomt.

8. The Hateful Eight (2015)

The Hateful Eight

Een Western en zijn achtste film. Acht mensen zitten samen vast in een herberg op een bergpas tijdens een sneeuwstorm. Een premiejager en zijn vrouwelijke prooi, een majoor en een sheriff. Nog vier andere, ongure types zijn er aanwezig. Hoe gaat dit aflopen?

7. Kill Bill: Volume 2 (2004)

Kill Bill Volume 2

The Bride gaat in deze tweede film verder waar de eerste is gestopt. Namelijk met wraak nemen op hen die haar jaren geleden hebben getracht te vermoorden. Ze werkt ze letterlijk één voor één af: nu zijn Elle Driver en Budd aan de beurt. Zal ze in deze film slagen om Bill, haar voormalige baas en lief, te ‘killen’? Die blijkt echter hun kind te hebben opgevoed terwijl zij in coma lag. Ze vlucht, en tracht met haar kind een nieuwe toekomst op te bouwen.

6. Jackie Brown (1997)

Jackie Brown

Mooie film rond het thema ouder worden. Pam Grier als Jackie Brown is een ouder wordende stewardess die een centje bijverdient door drugsgeld te transporteren. Dan wordt ze opgepakt door de FBI. Ze wordt voor de keuze gesteld: ofwel de gevangenis in, ofwel haar opdrachtgever verraden. Maar ze speelt iedereen meesterlijk tegen elkaar uit. Zal ze erin slagen de politie en haar opdrachtgever zo te misleiden en zelf met de buit aan de haal te gaan?

5. Django Unchained (2012)

Django Unchained

Gewelddadige Western over de Amerikaanse slavernij. De bevrijde slaaf Django probeert samen met een Duitse premiejager zijn vrouw te redden van een sadistische plantage eigenaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Die organiseert op zijn plantage Candyland gevechten tussen zijn slaven tot de dood erop volgt. Wanneer Django zijn geliefde terugvindt, beramen ze een ontsnappingsplan. De huisslaaf van de plantage eigenaar komt dit te weten en brengt zijn meester op de hoogte. Een vuurgevecht zonder weerga vindt plaats.

4. Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds

Een groep Joods-Amerikaanse soldaten organiseren een wraakactie in Europa en proberen zoveel mogelijk Duitse soldaten vermoorden en scalperen. Shojanna, een knappe Joodse wiens familie uitgeroeid is door de Duitsers, is de eigenaresse van een filmzaal. Wanneer daar de première van een Duitse film wordt georganiseerd, en vele Nazi kopstukken worden verwacht, beraamt ze een plan om het gebouw in de fik te steken, en al de Duitsers te vermoorden. Ook de Basterds zijn daar.

3.Reservoir Dogs (1992)

Reservoir Dogs

Een debuut dat meteen een cultfilm wordt, Tarantino krijgt dat voor elkaar met zijn Reservoir Dogs. Een goed verhaal en uitstekende crew vormen de basis. Wanneer een groep nette criminelen een overval pleegt op een diamantair, mislukt die jammerlijk. De heren die de zaak overleven hebben, verzamelen zich in een leegstaand pakhuis. Daar denken ze na over wat is misgegaan. Snedige dialogen in flashbacks zorgen voor helderheid: hoe zijn deze criminelen gerekruteerd, wat deden ze voor de overval en wie is de verrader? Een zeer spannend einde laat de kijker in vertwijfeling achter.

2. Kill Bill Vol. 1 (2003)

Kill Bill Vol. 1

Een gevaarlijke job, huurmoordenaar zijn. Uma Thurman (The Bride), elite huurmoordenaar, wordt op haar eigen huwelijk (zwanger) neergeschoten. Ze overleeft uiteindelijk, maar door de kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Wanneer ze ontwaakt, gaat ze eerst door het lint en daarna op zoek naar wie haar dit heeft aangedaan. In een iconisch geel trainingspak. Wanneer ze een zwaard in handen krijgt, begint het vooruit te gaan. Vernita Green en O-Ren Ishii, haar voormalige collega-bendeleden gaan eraan.

1. Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction

Zijn allerbeste film en onze favoriet! Vol fijne quôtes en slimme, snedige dialogen en steengoede muziek. In deze film wordt het leven van twee huurmoordenaars gevolgd. Samuel Jackson en John Travolta spelen deze rol met veel bravoure. John Travolta beleeft een bijzondere avond in het gezelschap van Mia (Uma Thurman), de vrouw van zijn misdaadbaas. Diezelfde komt in de problemen als bokser Butch (Bruce Willis) er met zijn geld vandoor gaat. De film vertelt eigenlijk vier verhalen, evenwel niet chronologisch!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *