20 Actiefilms waar we vroeger naar uit keken.


0

Liefhebbers van actiefilms hebben genoeg om naar uit te kijken in 2016. Veel comic boek verfilmingen, een star trek film, een Star Wars film, een Michael Bay film, verfilmingen van games, en nog veel meer. Een overzicht:

13 Hours: The Secret Soldiers Of Benghazi – 4 Februari

13 Hours The Secret Soldiers Of Benghazi

13 Hours is gebaseerd op het boek ” 13 Hours: The Inside Account of What Really Happened in Benghazi”. Het verhaal gaat over zes leden van het beveiligingsteam van het Amerikaanse consulaat tijdens een aanval op dit consulaat in 2012. De film wordt geregisseerd door Michael Bay, verwacht dus geen grootste politieke inzichten, maar vooral explosies, mooie actiescènes, en het ophemelen van het Amerikaanse leger.

Deadpool – 11 Februari

Deadpool

Deadpool is een karakter uit de Marvel comics en de film speelt zich af in het X-Men universum. De comics zijn keihard, vol met actie, grove taal, en bloed, veel bloed. En de film Deadpool heeft een “r rating” gekregen, en de trailers winden er tot nu toe ook geen doekjes om! Leuk van Deadpool is ook dat hij de vierde wand doorbreekt, hij weet dat hij een personage in een comic book is. Er valt dus ook te verwachten dat hij flink kritiek zal geven op bijvoorbeeld hoe hij eerder al is geportretteerd in de film “‘X-Men Origins: Wolverine’.

Gods Of Egypt – 25 Februari

Gods Of Egypt

Set (Gerard Buttler) de genadeloze god van de duisternis, heeft de troon van Egypte toegeëigend. Hiermee beëindigd hij een vredige periode, en stort het rijk in complete chaos. Een groep rebellen roepen de hulp in van de God Horus (Nikolaj Coster-Waldau) om het op te nemen tegen Set.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend – 26 Februari

Crouching Tiger, Hidden Dragon The Green Legend

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend is de opvolger van Crouching Tiger, Hidden Dragon van Ang Lee uit 2000. Lee zelf is niet meer betrokken bij de martial arts film, Michelle Yeoh keert wel terug als Yu Shu-Lien. Uniek aan de film is dat deze wordt gefinancierd door Netflix, en hier dan ook direct op te zien zal zijn.

London Has Fallen – 3 Maart

London Has Fallen

De Premier van Groot Brittannië is onder mysterieuze omstandigheden omgekomen. Zijn begrafenis wordt bezocht door alle belangrijke wereldleiders. Uiteraard de perfecte plaats voor een terrorische aanslag en de leiding over de wereld over te nemen. Het is aan de Amerikaanse President (Aaron Eckhart), zijn baas van de geheime dienst (Gerard Butler), en een Engelse MI-6 agente (Charlotte Riley) om dit te voorkomen. Vervolg op Olympus Has Fallen uit 2013.

Batman v. Superman: Dawn of Justice – 24 Maart

Batman v Superman Dawn of Justice

Tweee grootheden uit het DC universium loodrecht tegenover elkaar in één film: Batman en Superman. En dan gaan we ook nog kennis maken met andere leden van de “Justice League” als Wonder Woman, Aquamen en Cyborg. De regie is in handen van Zack Snyder die we kennen van ‘300’ en de laatste Superman film “Man of Steel”.

Captain America: Civil War – 28 April

Captain America Civil War

Net als in Batman vs. Superman staan er in Captain America: Civil War ook twee superhelden loodrecht tegenover elkaar: Captain America en Iron Man. De overheid wil de macht van superhelden inperken en Iron Man is het er mee eens, samen met onder andere Black Widow aan de andere kant staat Captain America. Hij vindt aan zijn zijde onder andere Hawkeye en Thor. In de film worden een aantal nieuwe superhelden geïntroduceerd waaronder Black Panter die in 2018 een eigen film krijgt, en een nieuwe Spider-Man.

X-Men: Apocalypse – 19 Mei

X-Men Apocalypse

Apocalypse is alweer de negende film in de X-Men serie. De regie is net als in de vorige film Days of Future Past uit 2014 in handen van Bryan Singer. De film speelt zich af in de jaren ’80 en focust vooral op de cast van ‘X-Men: First Class’. Ze moeten het op nemen tegen een 5.000 jaar oude mutant Apocalypse die de aarde wil vernietigen.

Warcraft – 26 Mei

warcraft

Warcraft is gebaseerd op de game “World of Warcraft”. Nu zijn videogame verfilmingen over het algemeen geen groot succes. Maar deze epische battle tussen de mensen en de orcs geven we een kans.

Independence Day: Resurgence – 30 Juni

Independence Day Resurgence

Independence Day uit 1996 is een van de beste Blockbuster films ooit gemaakt. In 2016, 20 jaar na het origineel, is het tijd voor een vervolg. Roland Emmerich, de meester van de rampenfilms (‘Day After Tomorrow’, ‘2012’) staat weer aan het roer. Will Smith zien we niet terug (te duur), maar Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox en Brent Spiner zijn wel weer van de partij om het op te nemen tegen de aliens.

Star Trek Beyond – 21 Juli

Star Trek Beyond

JJ Abrams, verantwoordelijk voor de vorige twee films, heeft het regiestokje overgedragen aan Justin Lin die verantwoordelijk was voor ‘Fast & Furious’ 3-6. De acteurs uit de vorige twee delen zijn er wel weer bij.

Bourne 5 – 28 Juli

bourne 5

Er is nog weinig bekend over de nieuwe Bourne film. Wel is bekend dat Jeremy Renner er niet meer bij is en Matt Damon terugkeert. Ook terug is regisseur Paul Greengrass die verantwoordelijk was voor Bourne 2 en 3.

Suicide Squad – 4 Augustus

Suicide Squad

De Suicide Squad is een keer geen groep superhelden, maar een groep superschurken. Ze zijn gepakt en voeren nu supergevaarlijke geheime missies uit. Werken ze niet mee, dan zal een geimplemnteerde bom afgaan. Will Smith speelt Deadshot, Joel Kinnaman is Rick Flagg, Margot Robbie is Harley Quinn, en Jared Leto heeft de zware taak om Heath Ledger op te volgen als de Joker.

Ben-Hur – 18 Augustus

Ben-Hur

In Hollywood is niks meer heilig, zelfs van Ben-Hur, winnaar van 11 Oscars (een record) wordt een remake gemaakt. Maar zoals regisseur Bekmambetov (‘Wanted’, ‘Day Watch’) al aangaf, de film uit 1959 was ook een remake van een film uit 1926.

Doctor Strange – 3 November

Doctor Strange

Rogue One: A Star Wars Story – 14 December

Rogue One A Star Wars Story

In de komende vier jaar komen er maar liefst vijf Star Wars films uit. De eerste ‘stand alone’ film is Rogue One: A Star Wars Story over een groep rebellen die de plannen voor het bouwen van de Death Star moeten stelen voordat de Emperor deze kan gebruiken.

Assassin’s Creed – 22 December

Assassin’s Creed

De tweede game verfilming in de lijst. Michael Fassbender heeft de hoofdrol dus er is goede hoop op een topfilm!

John Wick 2

john wick 2

Keanu Reeves keert in 2016 weer terug als de (gestopte) huurmoordenaar John Wick. In de vorige film nam hij het op tegen een Russische maffiagroep omdat ze zijn hond hadden vermoord. Waarom hij in deel twee aan het moorden gaat is nog onduidelijk, maar het heeft vast een goede reden!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *