Top 16 Leukste Komediefilms op Netflix


13

Het aanbod van films op Netflix verandert constant, er worden films toegevoegd, en helaas soms ook films verwijderd. Wij hebben de komediefilms van Netflix onder de loep genomen die in april 2019 online stonden en kwamen tot de volgende top 32. Is er een film verwijderd, of juist een leuke komedie film toegevoegd op Netflix, laat het ons weten bij de reacties!

16. Baywatch (2017)

Baywatch 2017

In Baywatch probeert het Baywatch Team zoals vanouds het strand en de kust veilig te houden. Dit verloopt echter niet altijd even soepel, mede door de komst van nieuwe teamleden. Daarnaast krijgt het Baywatch Team te maken met moord, corruptie en drugs op hun strand.

15. Isn’t it Romantic (2019)

isnt-it-romantic netflix komedie
Architecte Natalie (Rebel Wilson) is niet erg tevreden over haar werk en liefdesleven. Haar leven wordt echter niet veel beter als ze na even buiten bewustzijn te zijn geweest wakker wordt in een regelrechte romantische komedie. Haar leven staat dan ook behoorlijk op de kop, helemaal als maar liefst twee mannen interesse in haar blijken te hebben.

14. Dirty Grandpa (2016)

Normaal gesproken is je opa een lieve man die een goede invloed op je hoort te hebben. De opa die door Robert de Niro wordt gespeeld is echter totaal anders. Zac Efron speelt zijn kleinzoon en samen beleven ze de vreemdste avonturen in kroegen en studentenhuizen tijdens een tocht die ze samen maken.

13. The Do-Over (2016)

Leuke feelgood film gemaakt door Netflix zelf. David Spade speelt een saaie bankdirecteur. Wanneer een vriend uit het verleden opduikt (Adam Sandler) zetten ze hun eigen dood in scène en gaan op avontuur. Hier komen ze erachter dat er genoeg mensen zijn die het nog veel slechter hebben.

12. Coming to America (1988)

Coming to America

Murphy vertolkt in deze film de rol van de uiterst vermogende Afrikaanse prins Akeem Joffer, die er niets voor voelt om door zijn ouders te worden uitgehuwelijkt. Hij wil een vrouw die van hem houdt om wie hij is en niet vanwege zijn status. Dit verlangen brengt hem naar Amerika, waar hij als ‘normale man’ verliefd wordt op Lisa – die na flink wat hilarische toestanden zijn ware identiteit leert kennen.

11. Clueless (1995)

Clueless

Deze film draagt Alicia Silverstone heel haar leven met zich mee. Het is dan ook de über meidenfilm bij uitstek. Silverstone speelt Cher, het populairste meisje van de school: knap, rijk, slim, ze heeft het allemaal. Dan komt er een new girl in town, en Cher besluit haar te helpen bij haar integratie. Ze krijgt namelijk regelmatig te horen dat ze alleen aan zichzelf denkt.

10. Wet hot American Summer (2001)

Wet hot American Summer

Netflix heeft een hele serie gemaakt van Wet Hot American Summer. Dan moet je natuurlijk wel eerst deze cultklassieker kijken.

9. Big Daddy (1999)

big daddy

Adam Sandler speel Sonny, een ongeorganiseerd mens, een grote baby eigenlijk. Zijn vriendin vertrekt. Dan staat Julian voor zijn deur, een kereltje van vijf, dat opgegeven is voor adoptie. Sonny besluit hem op te voeden om de wereld te bewijzen dat hij wel verantwoordelijkheid aankan.

8. The fundamentals of caring (2016)

Dramakomedie gemaakt door netflix zelf (en deze zal dus niet verwijderd worden in de toekomst!). Ben besluit na een tragedie als zorgverlener aan de slag te gaan, zijn eerste klant is de super bijdehante Trevor, een 18-jarige jongeman met spierdystrofie. De een emotioneel verlamd, de ander fysiek verlamd trekken Ben en Trevor eropuit op zoek naar hoop en vriendschap. Ook met Selena Gomez.

7. Pitch Perfect (2012)

Een film over een a-capellagroep klinkt misschien niet hilarisch, maar dat is Pitch Perfect zeker wel. De scherpe humor en absurde plotlijnen in deze film zorgden ervoor dat Pitch Perfect binnen de kortste keren een wereldwijde hit werd. Het is dan ook de ideale film voor iedereen die wil lachen en zingen tegelijkertijd. (en staat dus ook hoog in onze lijst van meidenfilms)

6. Friends with Benefits (2011)

Friends with Benefits

Jamie (Kunis) heeft net een gebroken relatie achter de rug. Ze besluit ‘friends with benefits’ te worden met haar nieuwste klant (Justin Timberlake). Ze beloven elkaar niet emotioneel gebonden te geraken. Maar al snel worden ze verliefd.

5. The Edge of seventeen

Hailee Steinfeld in THE EDGE OF SEVENTEEN

In The Edge of seventeen heeft Nadine het niet altijd makkelijk met de puberteit en haar leven op de high school. Als haar beste vriendin een relatie krijgt met haar oudere broer voelt ze zich dan ook erg eenzaam en verdrietig. Dit verandert echter zodra ze een onverwachte vriendschap sluit met een bijzondere jongen.

4. Ted (2012)

Ted

De wens van kleine John komt uit als zijn teddybeer Ted tot leven komt. De twee groeien vanaf dat moment samen op en zijn onafscheidelijk. Eenmaal als volwassenen moet John op een bepaald ogenblik een keuze maken. Kiest hij voor de vriendschap met de grove en ongemanierde teddybeer Ted, of kiest hij voor zijn vriendin?

3. The Mask (1994)

The Mask

Als een sullige, verlegen bankmedewerker een houten masker in zijn bezit krijgt verandert zijn hele leven. Zodra hij (Jim Carrey) het masker opzet versmelt deze met zijn gezicht en wordt hij een groene super held en beleeft zo diverse avonturen.

2. The Hangover (2009)

The Hangover

Een film waar wij toch bijzonder hard mee gelachen hebben. Een clubje jongeheren gaan op bachelor party naar Las Vegas. Na een stevige feestnacht worden de vrienden de volgende ochtend wakker. Niets is meer zoals de vorige avond. De tijger in de hotelkamer, een baby met een zonnebril. Maar erger, de bruidegom is niet meer te vinden. Zullen ze hem op tijd terugvinden? En wie heeft wat juist gedaan?

1. Superbad (2007)

superbad

Twee beste vrienden, Jonah Hill en Michael Cera, willen perse sex hebben voordat ze naar de universiteit gaan. Alles loopt echter in het honderd als ze proberen alcohol te kopen voor een schoolfeest.


Like it? Share with your friends!

13
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *