Top 10 Jean-Claude Van Damme Films


4

Jean-Caude Van Damme, niet toevallig bijgenaamd The Muscles from Brussels, werd in 1960 geboren in België. Al vanaf jonge leeftijd begon hij met het beoefenen van karate en begon als tiener en twintiger ook wedstrijden uit te vechten. Na zijn immigratie richting de Verenigde Staten in 1982 werd hij omwille van zijn kunde wat karate betreft opgemerkt en meer en meer gecast in actiefilms. Het hoogtepunt van zijn carrière kwam er doorheen de jaren ’90 met heel wat iconische rollen en groot succes. Reden genoeg om even stil te staan bij de tien beste films die JCVD ooit gemaakt heeft.

10. The Expendables 2 (2010)

The Expendables 2

Mr. Church (rol van Bruce Willis) brengt the Expendables terug samen voor een schijnbaar simpele opdracht. Wanneer één van hen echter brutaal vermoord wordt door slechterik Vilain (rol van Van Damme) zinnen ze op wraak. Dit brengt hen diep in vijandig gebied waar onverwachte dreigingen achter elke hoek schuilen.

9. Lionheart (1990)

Lionheart

Lyon Gaultier is een deserteur van het vreemdelingenlegioen. Aangekomen in de Verenigde Staten vindt hij zijn broer halfdood en zijn schoonzus zonder geld om hem te behandelen. Om geld voor hen te verdienen beslist Gaultier mee te doen aan illegale straatgevechten.

8. Sudden Death (1995)

sudden death

Actiefilm uit 1993. Wanneer een voormalige brandweerman naar de NHL Stanley Cup finals aan het kijken is worden de vice-president en anderen gegijzeld door een bende terroristen. Niet de man ernaar aan de zijlijn te wachten besluit hij actie te ondernemen.

7. Universal Soldier (1992)

Universal Soldier

Actiefilm uit 1992. Soldaten Luc Deveraux (rol van Van Damme) en de Andrew Scott (rol van Dolph Lundgren) worden gedood in Vietnam. Het leger beslist om met hun lijken een geheim experiment uit te voeren: het reanimeren van dode soldaten om ze als robots te besturen. Langzaamaan komen hun herinneringen echter ook terug.

6. Double Impact (1991)

Double Impact

Tweelingen Alex en Chad (dubbelrol van Van Damme) worden bij hun geboorde na de dood van hun ouders van elkaar gescheiden. Chad groeit op in alle luxe terwijl een Alex een dief wordt. Wanneer ze terug in elkaars leven komen begint Alex meer en meer te twijfelen aan de motieven van Chad.

5. Timecop (1994)

Timecop

Actiefilm uit 1994. Een agent van een geheim agentschap dat tijdreizen reguleert beland in het oog van de storm en moet erin slagen zijn leven te redden wanneer een louche zakenman, met een band naar zijn verleden, achter hem aan komt.

4. Hard Target (1993)

hard target

Een vrouw (rol van Yancy Butler) huurt een zwerver in (rol van Van Damme) om haar doorheen New Orleans te leiden terwijl ze zoekt naar haar verdwenen vader. Niets is echter wat het lijkt en ze belanden tijdens het onderzoek in een dodelijk spel. Regie van John Woo.

3. JCVD (2008)

JCVD

Drama uit 2008. Jean-Claude Van Damme is een actiester uit vervlogen tijden die problemen heeft met de belastingen en met het gerecht over het hoederecht van zijn dochter. Terugkerend naar zijn geboorteland geraakt hij betrokken bij een bankoverval wat hem ertoe brengt over zijn leven goed na te denken.

2. Kickboxer (1989)

Kickboxer

Kurt Sloane (rol van Van Damme) is de broer van wereldkampioen kickboxen Dennis Sloane (rol van Dennis Alexio). Wanneer deze verlamd geraakt na een gevecht met Thaise Muay Thai kampioen Tong Po (rol van Michel Qissi) zweert hij wraak te nemen. In 2016 komt er een remake van Kickboxer, Jean-Claude Van Damme speelt deze keer de “Master” van vechtster Gina Carano die het opneemt tegen Tong Po.

1. Bloodsport (1988)

Bloodsport

Frank Dux (rol van Van Damme) is een Amerikaanse martial artist die beslist om het leger te verlaten om mee te doen aan een legendarisch, en clandestien, martial arts toernooi in Hong Kong.


Like it? Share with your friends!

4
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *