Top 10 Beste Keanu Reeves Films


0

De stoere Keanu Reeves, die de Canadese nationaliteit heeft maar in Libanon is geboren, is een van de best betaalde acteurs aller tijden. Dit komt voornamelijk door de megasuccessen van de Matrix films. Maar van sterallures heeft Keanu geen last, alles behalve dat, hij is misschien wel de aardigste persoon op aarde! Makkelijk heeft hij niet gehad, op jonge leeftijd verliet zijn vader het gezin, in 1993 overleed zijn beste vriend en mede acteur River Phoenix aan een overdosis, zijn dochtertje met zijn geliefde Jennifer Syme werd met 8 maanden doodgeboren en 18 maanden later overleed Syme in een auto-ongeluk. Misschien zijn het juist wel deze tegenslagen die hem zo down to earth hebben gemaakt. Zo geeft hij niet veel om geld, zo gaf hij het grootste deel van zijn verdienste van de Matrix films aan de special-effect en make-up medewerkers. Ook vraagt hij vaak minder geld zodat goede acteurs mee kunnen doen aan een film. Anyways, we weten ondertussen dat hij een nice guy is, maar heeft hij ook goede films gemaakt? Ja, ook dat nog! Hier is zijn top 10:

10. Bill and Ted’s Excellent Adventure (1989)

bill-and-teds-excellent-adventure

De film die Keanu wereldwijd bekend maakte. In deze komedie speelt Reeves de niet al te intelligente scholier Ted Logan, die samen met een van zijn beste vrienden een band wil oprichten. Om hun middelbare school af te ronden moeten ze echter eerst nog een verslag voor het vak geschiedenis schrijven. Daarbij krijgen ze hulp uit de toekomst van een man genaamd Rufus. Bill and Ted’s Excellent Adventure wordt inmiddels als een echte komedie klassieker gezien.

9. Constantine (2005)

constantine

John Constantine is een paranormaal detective en demonen uitdrijver die door Angela Dodson, gespeeld door Rachel Weisz, ingehuurd wordt om de mysterieuze dood van haar tweelingzus te onderzoeken. Constantine, die na zijn eigen zelfmoord gedwongen is op demonen te jagen, onderzoekt haar dood maar raakt steeds meer verwikkeld in bovennatuurlijke zaken. Zijn zoektocht resulteert in een strijd met Satan. Constantine is een spannende fantasy thriller en is gebaseerd op de strip Hellblazer.

8. Point Break (1991)

point-break

In deze actiefilm speelt Keanu de onervaren agent Johnny Utah, die een reeks bankovervallen moet onderzoeken. Hij gaat undercover bij een groep surfers, van wie vermoed wordt dat zij achter de overvallen zitten. Tijdens zijn infiltratie raakt Johnny bevriend met de leider Bodhi, gespeeld door Patrick Swayze. Point Break was niet alleen een groot succes, de film heeft ook een cult status gekregen.

7. My Own Private Idaho (1991)

my-own-private-idaho

Dat Keanu werkelijk van alle markten thuis is, bewijst hij maar weer eens in de film My Own Private Idaho. Van komedie naar bovennatuurlijke thriller en van detective naar dit boeiende drama; Keanu Reeves kan het allemaal. In deze film uit 1991 ontmoeten twee jongens van de straat elkaar; hun achtergrond is totaal verschillend maar hun doel is hetzelfde. De film is deels gebaseerd op verhalen van Shakespeare.

6. A Scanner Darkly (2006)

a-scanner-darkly

Een film die weer eens totaal anders is: A Scanner Darkly is een sciencefiction- en animatiefilm in één. Met behulp van een speciale techniek is de film, nadat deze is opgenomen, geanimeerd. In het verhaal speelt Keanu Bob Arctor, die als geheim agent in de toekomst de nieuwe drug Substance D test. Al snel ervaart hij welke grote consequenties deze drug eigenlijk heeft.

5. Bram Stoker’s Dracula (1992)

bram-stokers-dracula

Tja, wie kent deze klassieker niet? Naar de verfilming van het boek speelt Reeves in deze horrorfilm Jonathan Harker, een advocaat die door Dracula gevangen genomen wordt. Dracula vertrekt vervolgens richting Londen om op zoek te gaan naar de verloofde van Jonathan en laat daar een spoor van dood en verderf achter. Een film die terecht meerdere prijzen heeft gewonnen!

4. The Devil’s Advocate (1997)

the-devils-advocate

Opnieuw schittert Keanu in een bovennatuurlijke thriller. Als zeer succesvolle advocaat krijgt Kevin Lomax een baan bij een gerenommeerd advocatenkantoor in New York aangeboden. Nadat hij deze baan heeft aangenomen en met zijn vrouw naar New York is verhuisd, slaat de stemming om. Kevin’s vrouw begint demonen te zien en zijn baas blijkt niet te zijn wie hij zegt dat hij is.

3. John Wick (2014)

john-wick

John Wick gaat over een ex-huurmoordenaar, die na de dood van zijn vrouw alleen achterblijft met de hond die zij hem gaf. Als er op een nacht bij John wordt ingebroken en zijn geliefde hond dood wordt achtergelaten, zinspeelt John op wraak en gaat hij op jacht naar de moordenaars. John Wick is opnieuw een spannende actiethriller waarin Keanu Reeves helemaal in zijn element is.

2. Speed (1994)

speed

Speed is zo’n heerlijke actiefilm waarin je helemaal wordt meegezogen. Een bom aan boord van een volle bus zal afgaan zodra de bus langzamer dan 80 kilometer per uur rijdt. Agent Jack Traven (Reeves) gaat aan boord van de bus om te voorkomen dat de bom ontploft en om de doodsbange passagiers te redden. De film won twee Oscars en laat je op het puntje van je stoel (of bank) achter!

1. The Matrix (1999)

the-matrix

De absolute nummer 1 in het rijtje! The Matrix is een sciencefictionfilm waarin niets is wat het lijkt. Een absolute klassieker. Neo (Keanu Reeves) is een programmeur die ontdekt dat hij in een schijnwereld leeft. Wil hij terugkeren naar de realiteit, dan moet hij het opnemen tegen ‘agenten’. The Matrix bleek een enorme kaskraker en heeft maar liefst 4 Oscars gewonnen.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *