Top 18 Beste Films Met Natalie Portman


5

Kinderacteurs. De meeste eindigen na één of meerdere glansrollen met een drugs- of drankverslaving, een heleboel slechte mannen of vrouwen of misschien nog erger, in de anonimiteit. Zo niet de mooie Natalie Portman. Geboren in Israël, maakte ze haar debuut op het witte scherm toen ze amper 12 was. Niet in de Disney Club, zoals anderen haar voorgingen, maar in Luc Besson’s Leon, the Professional. Stilletjes bouwde deze klassevrouw haar carrière uit. Ze was Anne Boleyn, een emotioneel te manipuleren stripper en nog veel meer. Haar laatste wapenfeit, Jackie, was ook weer recht in de roos. Naast haar acteercarrière is ze ook een studie Psychologie afgestudeerd aan de meest prestigieuze universiteit van de wereld, Harvard. Een duidelijk geval van Beauty en de Brains dus!

18. Your Highness (2011)

Your Highness

Als je houdt van flauwe komediefilms moet je zeker kijken naar “Your Highness” van Danny McBride. De film past niet echt in het straatje van Natalie Portman. Er wordt vooral veel gepraat over die ene scene waarin ze te zien is in een klein stringetje (ze is het overigens niet eens zelf, het is een bodydouble).

17. Mr. Magorium’s Wonder Emporium (2007)

Mr. Magorium's Wonder Emporium

Een leuke familiefilm waarin Portman samen speelt met Dustin Hoffman> Hoffman speelt de manager van Mr. Magorium’s Wonder Emporium, een vreemde speelgoedwinkel. Als hij op 243 jarige leeftijd de winkel aan haar overlaat gebeuren er allerlei vreemde dingen.

16. Anywhere but here (2000)

Anywhere but here

Adele August (Susan Sarandon) speelt een egocentrische moeder die samen met haar dochter (Portman) naar Beverly Hills trekt, om het daar te gaan maken. Het is echter niet zo duidelijk wat haar doelen zijn, een rijke man trouwen misschien. Ze maakt onverantwoorde en impulsieve beslissingen, ze wordt echter steeds vergeven door haar dochter. Die gaat ondertussen naar de Beverly Hills High School, tussen al de rijke kinderen. Mama droomt al volop van een rich and famous life voor haar meid. Maar die wil liever naar de Brown University.

15. No Strings Attached (2011)

No Strings Attached

Nog één komediefilm met Portman en dan over naar de serieuzere rollen (wara ze meer op haar plaat is). No Strings Attached is een romcom waarin ze samenspeelt met Ashton Kutcher. De film is de minder goed geslaagde Friend With Benefits (met Mila Kunis en Justin Timberlake) die tegelijk in de bios draaide. Twee vrienden besluiten om sex te hebben, maar zonder gevoelens voor elkaar. We weten allemaal hoe dat eindigt, het is namelijk een romcom.

14. The Other Boleyn Girl (2008)

The Other Boleyn Girl

Een kostuumdrama met Portman als Ana Boleyn. Scarlett Johansson speelt haar zus. Beide denken ze de liefde gevonden te hebben in het hof van de Tudors. Ze worden er echter niet vriendelijk ontvangen en de zussen staan ook lijnrecht tegen over elkaar als ze allebei vallen voor Koning Henry VIII.

13. Garden State (2004)

Garden State

Large (Zach Braff) keert terug naar zijn hometown voor de begrafenis van zijn moeder. Hij krijgt onmiddellijk weer zijn depressieve buien, de reden waarom hij daar wegtrok. Maar in de plaats van aan medicijnen, kan hij zich optrekken aan Samantha (Portman), de vrouw waar hij instant gelukkig van wordt. De film is zoeter dan honing, maar geeft je een heerlijk warm gevoel in je hart.

12. The Star Wars prequels

star wars

Queen Padmé Amidala. De vrouw van Darth Vader. Dat was ze, drie films lang. Of het leuke tijden waren weten we niet, want ze moest het allemaal opnemen voor het groene scherm. Maar ze blijft haar eigen adorable zelve, terwijl ze evolueert van koninklijke snob naar een echte actieheldin.

11. Heat (1995)

Heat

In deze misdaadfilm is detective Hanna (Al Pacino) geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert DeNiro). Hij gaat er achteraan, zelfs met heel wat impact op zijn privéleven. Als McCauley zich voorbereidt op dé overval en Hanna’s team tracht hem te pakken, beseffen ze beiden dat ze met de besten uit hun vak te maken hebben. Portman speelt Hanna’s stiefdochter, die zelfmoord tracht te plegen. Een kleine rol, anders hadden we deze top film hoger in de lijst gezet!

10. Beautiful Girls (1996)

Beautiful Girls

30 something mannen in New England. Sommigen verblijven al hun hele leven in hetzelfde dorp, anderen trokken weg en komen terug. Portman is Marty, een zelfverklaarde oude ziel. Willy (Timothy Hutton) keert terug naar het dorp, en twijfelt hevig aan zijn carrière en liefde. Snel krijgt hij een oogje op zijn 13- jarig buurmeisje. Hij zal nog even moeten wachten tot ze wat ouder is. Portman is een bijzonder charmant figuur in deze film.

9. Cold Mountain (2003)

Cold Mountain (

De rol van Portman is niet heel groot in dit epische oorlogsdrama. Een typische Hollywood drama vol mooie beelden en (voorspelbare) romantiek.

8. Closer (2004)

Closer

En nu is het tijd voor een super sexy rol moet Natalie gedacht hebben. In Closer speelt ze een stripper. Ze beland in een bizarre relatie met Julia Robers, Jude Law en Clive Owen. ze kreeg voor de rol in Oscar nominatie.

7. Brothers (2009)

Brothers

In Brothers raakt soldaat Sam (Tobey Maguire) vermist tijdens een missie in Afghanistan. Zijn broer Tommy probeert Sam’s vrouw Grace (Portman) en haar kinderen zoveel mogelijk bij te staan. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe. En dan komt Sam toch opeens terug …

6.The Thor Franchise

thor

In deze superhelden films speelt Portman Jane Foster. De mythische figuur Thor belandt in New Mexico, waar hij wordt gevonden door Jane en haar onderzoeksteam. In het begin zijn ze sceptisch dat Thor de Noorse dondergod is zoals hij beweert. Maar Jane zal snel van gedacht veranderen.

5. Annihilation

Annihilation

Door een meteoriet inslag is er een vreemd gebied ontstaan. Alle soldaten die naar het gebied zijn gestuurd om het te onderzoeken zijn niet meer teruggekomen. Enkel de man van Lena (Natalie Portman) lijkt te zijn teruggekomen, al is hij niet zichzelf en wordt hij kort na zijn terugkomst doodziek. Genoeg reden voor Lena om samen met een team van wetenschappers zelf het gebied, de Shimmer in te gaan. Het blijkt een uitzonderlijk mooi, maar ook dodelijk gebied. Of zijn niet alleen de wezens in de Shimmer die dodelijk zijn?

4. Jackie

jackie

Natalie Portman speelt op geweldige wijze Jacky Kennedy de vrouw van JFK. De film speelt zich af de dagen na de aanslag. Ze verloor in deze periode haar man, maar won de liefde van het Amerikaanse volk.

3. V for Vendetta (2006)

v for vendetta

Wanneer in de toekomst Groot-Brittannië een totalitaire staat is geworden, wordt Natalie gered van de dood door een gemaskerde man, die ook bekend staat als V. Een vechter, vol listen en bedrog. Hij zorgt voor een revolutie als hij belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het tv-station overneemt. Hij spoort zijn vrienden aan om in opstand te komen tegen het schrikbewind. Maar dan ontdekt het meisje de waarheid over V en over zichzelf en wordt zo zijn onvoorwaardelijke bondgenoot. Je hoofd laten kaalscheren voor de camera is een van de stoerste dingen die ze ooit deed, naast alle actiescènes in deze film natuurlijk.

2. Black Swan (2010)

Black Swan

Portman als een mooie zwaan. Dat komt goed. Ze is een balletdanseres, met hevige collega’s. De belangrijkste danseres van het gezelschap (een prachtrol van Winona Ryder) staat op het punt op pensioen te gaan en iedereen wil haar rol overnemen. Zij speelde tot nu de hoofdrol in het populaire Zwanenmeer-ballet van Tsjaikovski. Portman zal zich sterk moeten houden om uiteindelijk haar doel te bereiken. De lijn tussen kunst en gek zijn is dun, zo blijkt. Portman kreeg voor deze rol een verdiende Oscar.

1. Leon, the Professional (1994)

Leon

Hou de openingsscène van deze film in het oog. Top klasse voor een 12 jarige. Portman is Mathilda, wiens familie wordt vermoord. Papa was van beroep drugshandelaar. Mathilda kan ontsnappen en wordt door Leon (Gary Oldman op zijn best) onder de vleugels genomen. Dat is dan weer een huurmoordenaar. Van hem leert ze de kneepjes van het vak om haar familie te wreken.


Like it? Share with your friends!

5
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *