De duurste films ooit gemaakt


0

We weten allemaal dat het produceren van films handenvol geld kost. Toch kun je je nog steeds blijven verbazen over deze torenhoge cijfers. Vooral voor een blockbuster durven de filmstudio’s zo meer dan 200 miljoen dollar ervoor neer te leggen. Ben jij benieuwd welke film het duurste ooit is? Hieronder zetten wij de zes duurste films voor je op een rij.

1 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Een Pirates of the Caribbean-film is de duurste ooit gemaakt: On Stranger Tides. Dit is de vierde film van de bekende reeks en het heeft bijna zo’n 400 miljoen dollar gekost. De film uit 2011 is dus na tien jaar nog steeds de duurste film ooit gemaakt. Wist je trouwens dat Johnny Depp hier waarschijnlijk 55 miljoen dollar mee heeft verdiend? Naast Johnny Depp zagen we in deze film ook Penélope Cruz, Ian McShane en Geoffrey Rush schijnen op het witte doek. Tegenwoordig kun je Pirates of the Caribbean nog steeds bewonderen vanaf jouw laptop of smartphone via verschillende streamingdiensten.

2 Avengers: Infinity War en Endgame

De meest succesvolle Avengers-film ‘Endgame’ heeft een flinke smak met geld gekost. De bekende filmstudio Marvel Studios was namelijk 356 miljoen dollar kwijt voor het maken van deze film. Gelukkig was dat dubbel en dwars de moeite waard, want de film heeft een opbrengst opgeleverd van 2,79 miljard dollar. Dat is een record in de filmwereld. 

Endgame verdient samen met Infinity War een tweede plek in deze lijst. Ze zijn niet samen gemaakt, maar deze twee films horen bij elkaar. Deze twee films worden samen gezien als een tweeluik, dat bedoeld was om de eerste 22 Marvel Cinematic Universe-films moest afsluiten. Infinity War kostte zo’n 300 miljoen dollar om te produceren.

3 Pirates of the Caribbean: At World’s End

Ook voor deze film vroeg Johnny Depp een flink salaris. Mede daardoor kostte de Pirates of the Caribbean: At World’s End een hele hoop geld. Deze film heeft maar liefst 300 miljoen euro gekost. Bovendien ging een groot gedeelte daarvan naar de constructie van het oude Singapore. We kunnen er niet omheen draaien dat deze film een groot succes was: de film heeft de inleg van 300 miljoen meer dan drie keer terugverdiend.

4 Justice League

Met een budget van 300 miljoen euro heeft de film Justice League flink wat gekost. Toch heeft deze een stuk minder verdiend dan de Pirates of the Caribbean: At World’s End. De filmproducent DC Comics heeft namelijk maar ‘’een kleine’’ 650 miljoen euro opgebracht. In vergelijking met de andere films is dat een behoorlijke domper. Er werd ook op het nippertje winst behaald op deze film. 

5 Avengers: Age of Ultron

Daar is-ie weer: een film uit de Avengers-reeks. Deze film van Avengers: Age of Ultron heeft dan wel 250 miljoen dollar gekost, hij heeft wel 2,80 miljard dollar in het laatje gebracht. Een groot deel van het budget is naar de cast gegaan, omdat zij wat verhoging vroegen nadat de eerste Avengers-films zo’n succes waren. Ook zijn de kosten van deze film hoog, omdat er op veel tropische plekken is gefilmd. Deze film was te zien in de bioscopen in 2015.

6 John Carter

Kennen we deze film uit 2012 nog? Veel mensen lijken deze film vergeten te zijn die Disney heeft uitgebracht. Helaas was deze film geen groot succes. Ook al had de film een budget van 264 miljoen dollar, hij leverde een kleine 284 miljoen dollar op. Dit kwam onder andere doordat de eerste Hunger Games-film tegelijkertijd in de bioscopen draaide met John Carter. Daarnaast moest John Carter voor een groot deel opnieuw worden gefilmd, omdat er problemen waren in de productie. De toenmalige voorzitter van Walt Disney Studios is daarna zelfs opgestapt. Dat was een grote domper.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *