De populairste streamingdiensten


1

Het streamen van films en series is sinds de laatste paar jaren enorm populair geworden. Je kunt via deze diensten eindeloos bingewatchen en zonder reclames genieten van jouw favoriete serie. Natuurlijk kennen we Netflix en Videoland, maar er bestaan nog talloze andere streamingdiensten. De keuze is reuze. Hieronder zetten wij de populairste streamingdiensten voor je op een rij, zodat jij eindeloos kunt genieten van films en series.

1 Netflix

Waar we het net al even kort benoemden, is Netflix de populairste streamingdienst ter wereld. Dit komt onder andere door het enorme aanbod wat de dienst te bieden heeft. Bovendien verandert dit aanbod continu. Dit heeft een voor- en nadeel: enerzijds kun jij blijven genieten van het wisselende aanbod, maar anderzijds kan jouw film op jouw kijklijst ineens verdwijnen. Daarnaast heeft Netflix ook zelf films en series uitgebracht, die zeker een kijkje waard zijn. Netflix is voor alle devices beschikbaar. Als jij veel gebruikmaakt van de televisie, kunnen de energiekosten flink oplopen. Zit jij al bij de goedkoopste energieleverancier?

2 Videoland

Als je een liefhebber bent van Nederlandse series en films, is Videoland een aanrader. Ook worden op deze streamingdienst programma’s uitgezonden die je niet op de televisie kunt zien, zoals Love Island en Temptation Island. Ook kun je jouw favoriete RTL-serie vooruitkijken. Ideaal als je dus geen week langer kunt wachten op de volgende aflevering. Naast Nederlandse films en series vind je ook buitenlandse content op Videoland. Zo is er voor ieder wat wils op deze populaire streamingdienst. Je kunt Videoland kijken vanaf jouw smartphone, laptop en op de televisie. Laat het bingewatchen maar beginnen.

3 HBO

HBO is vooral populair geworden door de meeslepende series als Game of Thrones, The Wire en Little Big Lies. Het nadeel aan HBO is dat je alleen van deze streamingdienst kunt genieten wanneer je bent aangesloten bij Ziggo of Vodafone. Klanten die hier zijn aangesloten, kunnen een extra pakket kopen zodat zij toegang krijgen tot HBO. Naast HBO bestaat er sinds kort ook HBO Max, een platform wat alleen nog maar beschikbaar is in de Verenigde Staten. De geruchten gaan wel rond dat deze dienst binnenkort ook naar Nederland komt.

4 Amazon Prime

Als onderdeel van Amazon Prime kun je een abonnement afsluiten bij Prime Video. Het voordeel van deze streamingdienst is dat het goedkoop is én je hebt enorm veel aanbod. Je betaalt per maand namelijk maar 2,99 euro. Ook kun je Prime Video op verschillende apparaten gebruiken, zoals je computer en smartphone. Bovendien krijg je alleen content te kiezen dat bij jouw wensen aansluiten. Ook is deze content voorzien van hoge kwaliteit, maar de bugs in de streamingdienst zorgen voor een minder goede gebruikerservaring.

5 Disney+

Zoals de naam al doet vermoeden, heb je bij Disney+ toegang tot alle Disney-films en -series. Zo kun jij eindeloos genieten van Roodkapje, Aladdin en Frozen. Ook betaal je voor deze streamingdienst maar 6,99 per maand waarbij je toegang hebt tot Pixar, Disney, Marvel, Star Wars en National Geographic. Het voordeel aan Disney+ is dat je de content kunt downloaden. Zo kun jij op een later tijdstip alsnog genieten van het mooie dat Disney+ te bieden heeft. Je kunt Disney+ bekijken via de browser, smartphone, tablet en zelfs via een aantal spelcomputers.

6 Hulu

Hulu is een voor ons nogal onbekende streamingdienst, maar op Amerikaanse bodem is deze razendpopulair. Als je dus graag Amerikaanse televisie kijkt, is Hulu een aanrader. Je kunt niet alleen on-demand streamen maar daarnaast kun je ook live televisie kijken. Zo kun je genieten van The Handmaid’s Tale en Good Girls. Bovendien kun je ook Amerikaanse sportwedstrijden bekijken. Je zult hier echter wel voor moeten betalen: een abonnement bij Hulu sluit je al af vanaf vijf euro per maand. Ook deze streamingdienst is te zien op al jouw devices.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *